روغن جوانهٔ گندم ( انگلیسی: Wheat germ oil ) از گیاهک ( جوانه ) دانهٔ گندم استخراج می شود که فقط ۲٫۵ درصد از وزن دانه را تشکیل می دهد. [ ۱] روغن جوانه گندم، به طور خاص از لحاظ ۱ - اکتاکزانول دارای مقدار بالایی است، این ترکیب شیمیایی یک الکل نوع یک اشباع شده با زنجیره بلند ۲۸ - کربنی می باشد که در تعدادی از موم های ( waxes ) رستنی مختلف یافت می شود. [ ۲] روغن جوانهٔ گندم سرشار از ویتامین ئی بوده و در بین مواد غذایی که با این ویتامین غنی سازی نگردیده یا فرآورده های خوراکی که دستخوش تغییراتی نشده اند، دارای بیشترین مقدار ویتامین ئی می باشد. [ ۳] این روغن از لحاظ استفاده در پخت وپز، دارای طعمی قوی و گران قیمت است که نسبت به روغن های دیگر به سرعت فاسد می گردد. [ ۱] روغن جوانهٔ گندم شامل اسیدهای چربی است که در جدول ذیل آمده است:[ ۴] [ ۵]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف
wiki: روغن جوانۀ گندم