رساله فی معنی المولی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] رسالة فی معنی المولی (کتاب). این کتاب (رسالة فی معنی المولی) اثر شیخ مفید ، محمد بن محمد بن نعمان بغدادی (۳۳۶- ۴۱۳ هجری).

[ویکی نور] «رسالة فی معنی المولی»، به زبان عربی، اثر شیخ مفید، محمد بن محمد بن نعمان بغدادی(336 - 413ق) و در مورد معنای کلمه مولی در حدیث شریف غدیر است. کتاب حاضر، مانند دیگر تألیفات شیخ مفید، از ارزش و اعتبار خاصی در میان علما و فقهای شیعه برخوردار است و همواره مورد توجه و علاقه دانشمندان اسلامی قرار داشته است.
این رساله، بسیار کوتاه و فاقد باب بندی و فصل بندی است.
یکی از ابتکارات شیخ مفید این است که مناظرات و مباحثات خود را با علمای مذاهب مختلف اسلامی به رشته تحریر درآورده تا هم مورد استفاده آیندگان قرار گیرد و هم از دستبُرد حوادث و تحریف مخالفان در امان بماند.
وی، در این کتاب، یکی از مباحثات خود را با علمای اهل تسنن در باره حدیث شریف رسول اکرم که می فرماید: «مَنْ کُنْتُ مَوْلاٰهُ فَهٰذٰا عَلِیٌّ مَولاٰهُ»، به نگارش درآورده است.
مناظره وی، با عالمی از متکلمان معتزله و از جماعت«بهشمیه»(منسوب به ابو هاشم جبایی) که ادعا می کرده که کلمه«مولی» در حدیث پیامبر(ص) به معنای امامت و رهبری نیست، واقع شده است.

[ویکی فقه] رساله فی معنی المولی (کتاب). این کتاب (رسالة فی معنی المولی) اثر شیخ مفید ، محمد بن محمد بن نعمان بغدادی (۳۳۶- ۴۱۳ هجری).
۱. ↑ رسالة فی معنی المولی، الشیخ المفید، ج۱، ص۴.
نرم افزار مجموعه آثار شیخ مفید، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور). رده های این صفحه : آثار شیخ مفید | کتاب شناسی | کتاب شناسی امامت | کتب کلامی شیعه

پیشنهاد کاربران

بپرس