دیروبهائی امبانی

دانشنامه عمومی

دیروبهائی امبانی ( به انگلیسی: Dhirubhai Ambani ) ( زاده ۲۸ دسامبر ۱۹۳۲ - درگذشته ۶ ژوئیه ۲۰۰۲ ) کارآفرین، بازرگان، سرمایه دار، صنعتگر و مدیر ارشد اجرایی هندی بود، که در سال ۱۹۶۶ شرکت ریلاینس را تأسیس نمود.
صنایع ریلاینس هم اکنون بزرگترین شرکت بخش خصوصی ( غیردولتی ) هند بشمار می آید و در مجموع پس از شرکت نفت هند به عنوان دومین شرکت بزرگ هند محسوب می شود. موکش امبانی فرزند ارشد دیروبهائی امبانی، در حال حاضر مالک و سهام دار اصلی این شرکت می باشد.
شرکت صنایع ریلاینس، در اواسط دهه ۱۹۶۰ با احداث یک کارخانه نساجی، فعالیت خود را آغاز نمود. [ ۱] امروزه این شرکت، نه تنها تولیدکننده منسوجات می باشد، بلکه مواد اولیه خود را، برای تولید مواد مصنوعی منسوجات، از پالایشگاه و کارخانه پتروشیمی خود، تأمین می کند.
در مقایسه با دیگر شرکت های هندی که قدمت آن ها به قرن نوزدهم می رسد، ریلاینس شرکتی جدید در صحنه رقابت شرکت های بزرگ هند می باشد.
بنیانگذار شرکت ریلاینس، فردی به نام «دیروبهائی امبانی» فرزند یک تاجر، که در سال ۱۹۳۲ در گجرات متولد شده و اولین فعالیت او در یک شرکت تجاری غربی، در یمن و فروش فراورده های نفتی بود، ولی در سال ۱۹۵۸ به بمبئی بازگشت و به فروش منسوجات و وسایل رفاهی مشغول شد. پس از کسب مجوز واردات الیاف و نخ های ریسندگی، در سال ۱۹۶۶ به احداث کارخانه بافندگی در احمدآباد واقع در غرب هند اقدام نمود.
این کارخانه ۱۱ سال بعد، به ثبت رسید و در زمان حکومت سونیا گاندی بین سال های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۴ با کسب مجوز تولید الیاف پلی استر، به اوج شکوفایی خود رسید. با کسب دیگر مجوزها از دولت گاندی، این شرکت استراتژی خود را در ایجاد یکپارچگی، آغاز نمود.
در سال های بعد، با پشتیبانی دو پسر خود آنیل و موکش امبانی، این شرکت فعالیت های خود را در حوزه نفت، آغاز نمود و این دگرگونی در زمانی صورت گرفت، که هند سعی داشت، تا از دوره قوانین محدود خود، به سوی فعالیت های بخش خصوصی و محیط هر چه آزادتر امروزی، حرکت نماید.
در برخی از مطبوعات، از «دورباهی امبانی» به عنوان یکی از اشخاص محوری و مؤثر هند نوین، یاد شده است. پیشرفت این شرکت اغلب محافظه کارانه و سرشار از بحران ها و مسائل رقابتی بوده است. شبکه عظیم ارتباطی این شرکت، در تجارت و نظام اداری آن، اگرچه با انتقاداتی از نظر نوع استفاده از شبکه برخوردار بوده است، ولی این انتقادات توسط امبانی «حسادت» تلقی گردیده است.
عکس دیروبهائی امبانی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس