درخواست خیر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] درخواست خیر، از جمله خواسته های پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) و امامان (علیهم السّلام)، از اصحاب و یاران بود که وعده های ناب الهی به کسانی که به خلق الله احسان و خدمت می کنند داده اند.
در چند روایت آمده است که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) و امامان (علیهم السّلام) هم چنان که به آموختن قرآن اهتمام می ورزیدند «درخواست خیر» در کارها را نیز به یاران می آموختند.
آثار نیکوکاری
این روایات نشان می دهند که آثار این عمل، همانند آثار قرآن کریم است که عبارت است از:
← ایجاد و افزایش ایمان
خداوند بر استقامت ورزیدن پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) تاکید داشته است. خواجه نصیرالدین طوسی در معنای «صبر» می گوید: صبر بازداشتن نفس از بی تابی در برابر ناملایمات و مصائب است. صبر باطن را از اضطراب و زبان را از شکایت و اعضا و جوارح را از حرکات غیر مادی باز می دارد. صبر بر عبادات و طاعات و بلاها و مصائب و گناهان و معاصی، انسان را از افتادن در جاده انحراف و سرنگون شدن در چاه هلاکت و تسلیم شدن در برابر طاغوت ها و شیطان ها و از این که دینش را از دست بدهد در مصونیت و حفاظت می برد. در توضیح «استقامت» بجا است بدانیم که در چند جای قرآن، به پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) امر به استقامت شده است، یکی در سوره هود که از آن حضرت نقل است که فرمود «شیبتنی سورة هود لمکان هذه الآیه: فاستعم کما امرت و من تاب معک؛ سوره هود مرا پیر کرد، به سبب وجود این آیه: پس استقامت بورز تو و هر که با تو توبه کرده است همان گونه که فرمان داده شده ای».
← فرمایش امام صادق درباره صابر
...

پیشنهاد کاربران

بپرس