داکار

لغت نامه دهخدا

داکار. ( اِخ ) نام کرسی مستعمره آفریقای غربی ( سنگال ) و آن بندری است در ساحل اقیانوس اطلس و دارای سی هزار سکنه است.

فرهنگ فارسی

پایتخت کشور سنگال بندری در ساحل اقیانوس اطلس دارای ۶۵٠٠٠٠ سکنه . مرکز بزرگ تجاری . مصنوعات مکانیکی و کشتی سازی روغن کشی .

دانشنامه عمومی

داکار ( English: /dɑːˈkɑːr, ˈdækər/ ; [ ۴] [ ۵] فرانسوی:  ) [ ۶] پایتخت و بزرگ ترین شهر کشور سنگال است.
این شهر در شبه جزیرهٔ کیپ - ورت در ساحل اقیانوس اطلس قرار دارد و غربی ترین شهر بر قدیم به حساب می آید. موقعیت این شهر در حاشیهٔ غربی آفریقا باعث شده مقصدی برای سفرهای بین - قاره ای و تجارت با اروپا محسوب شود که همین امر باعث رشد آن شده است.
بنا بر تخمین های رسمی ۳۱ دسامبر ۲۰۰۵ میلادی، شهر داکار ۱٬۰۳۰٬۵۹۴ تن جمعیت داشته در حالی که جمعیت منطقهٔ شهری داکار ۲٫۴۵ میلیون تن برآورد شده است. [ ۷]
عکس داکارعکس داکارعکس داکار
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

داکار (Dakar)
پایتخت، بندر اصلی و مرکز اداری سنگال، با ۲,۴۷۶,۴۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). دارای اسکلۀ مصنوعی است. در رأس شبه جزیرۀ کیپ ورد (رأس الاخضر)، غربی ترین منطقۀ افریقا، واقع شده است. مرکز مهم صنعتی به شمار می رود. صنایع آن عبارت اند از تصفیۀ نفت خام، علوم مهندسی، و تولید مواد شیمیایی، سیگار، و مواد غذایی. مسجد جامع، موزۀ ملی و دانشگاه (۱۹۴۹) دارد. در دور آب آن جزیرۀ گوره واقع شده، که بخشی از بندر داکار را دربرگرفته است و در قرن ۱۷ پایگاه مهم تجاری هلند بود. پس از آن که چندین بار به تصرّف کشورهای مختلف درآمد، سرانجام در ۱۸۱۷ به فرانسه بازگردانده شد. داکار در ۱۸۵۷ کاملاً اشغال شد. احداث راه آهن به سنت لوئیس (۱۸۸۵) به توسعۀ آن کمک کرد. در ۱۹۲۳ نیز با راه آهن به باماکو (مالی)، نزدیک رود نیجر، متصل شد. در اوایل دهۀ ۱۹۰۰ به پایگاه دریایی فرانسه تبدیل شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس