دانشگاه علوم اسلامی رضوی

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] دانشگاه علوم اسلامی رضوی از دانشگاه های علوم اسلامی در مشهد و در کنار حرم امام رضا(ع). این دانشگاه که تحت نظر تولیت آستان قدس رضوی است، در سال ۱۳۶۳ش تأسیس گردید و برنامه های آموزشی آن طبق مصوب وزارت علوم با حفظ هویت حوزوی اداره می شود. این مرکز، هم اکنون در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد و دانشجویان در دوره تحصیل خود، دروس حوزوی را نیز می خوانند.
دانشگاه علوم اسلامی رضوی در سال ۱۳۶۳ش به همت آیت الله واعظ طبسی تولیت وقت آستان قدس رضوی در دو مدرسه علمیه میرزا جعفر و خیراتخان با حفظ معماری سنتی و اسلامی آن در کنار حرم رضوی تأسیس شد.
این مرکز علمی از بدو تأسیس با هدف وحدت حوزه و دانشگاه آغاز به کار کرد و در ادامه اهداف دیگری را نیز دنبال می کند:

پیشنهاد کاربران

دانشگاه علوم اسلامی رضوی یا به اختصار دانشگاه رضوی یکی از دانشگاه های ایران، در حوزه آموزش علوم اسلامی و علوم انسانی است که در حرم علی بن موسی الرضا قرار دارد.
هدف تأسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی تربیت مجتهد متخصص متبحر تراز عصر جدید است و در بخشی از اساسنامه هم تربیت قاضی، حقوق دان، اقتصاد دان، جامعه شناس و نظریه پرداز علوم اسلامی نیز اشاره شده است. این دانشگاه یک نهاد دانشگاهی و حوزوی است که در سال ۱۳۶۳ شمسی با پیشنهاد سید محمد بهشتی و با برنامه ریزی محمد جواد باهنر و با همکاری تولیت فقید آستان قدس رضوی، افتتاح شد و هم اکنون در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش دانشجو دارد. رهبر فعلی ایران فارغ التحصیل مدرسه میرزا جعفر این دانشگاه است. همچنین رییسی، رئیس جمهور فعلی ایران نیز سابقه ریاست بر این دانشگاه را دارا می باشد. این دانشگاه از نهادهای شناخته شده علمی ایران در مجامع بین المللی دنیا است. این دانشگاه بر اساس نظر تولیت آستان برای تحقق اهداف خود و تربیت مجتهد تراز اقدام به تأسیس مدرسه عالی فقاهت نموده است که می توان از آن به عنوان بازوی علمی و فقهی دانشگاه رضوی نام برد. دانشجویان این دانشگاه همزمان با دروس جاری دانشگاه، دروس حوزه علمیه در سطوح مختلف را نیز فرا می گیرند. این دانشگاه وابستگی مالی به دولت نداشته در عین حال تحصیل در این دانشگاه به صورت رایگان است. رئیس این دانشگاه به پیشنهاد هیئت امناء و تصویب تولیت آستان قدس رضوی از بین روحانیون و مجتهدین برجسته شیعه برای مدت ۳ سال تعیین می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

ساختمان دانشگاه در کنار آرامگاه علی بن موسی الرضا واقع شده است و معماری آن منحصر به فرد بوده و ویژگی های تاریخی و هنری دارد. این دانشگاه در طی فعالیت خود از بدو تأسیس فقط ۲۰۰۰ فارغ التحصیل داشته است، که این خود نشان از وسواس و حساسیت این دانشگاه در جذب دانشجو است. استفاده از اساتید به نام کشوری و گزینش تخصصی، این دانشگاه را در زمره دانشگاه های مهم، اساسی و جریان ساز کشور قرار داده است.
جذب در دانشگاه طی سه مرحله صورت می گیرد: ۱ - آزمون کتبی ۲ - مصاحبه علمی و عمومی ۳ - تحقیقات میدانی
در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ هیئت امنا دانشگاه سید ابراهیم رئیسی ریاست سابق قوه قضاییه ایران و رئیس جمهور کنونی ایران را بعنوان رئیس جدید دانشگاه انتخاب کردند، رئیسی نیز سید حسن وحدتی شبیری را بعنوان قائم مقام خودش در این دانشگاه انتخاب کرد. پس از انتخاب علی خیاط به مدیریت حوزهٔ علیمهٔ خراسان، مدیریت دانشگاه به محسن جهانگیری از اساتید برجستهٔ حوزه و دانشگاه سپرده شد.

دانشگاه علوم اسلامی رضویدانشگاه علوم اسلامی رضوی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/دانشگاه_علوم_اسلامی_رضوی

بپرس