دانشگاه علم و صنعت ایران

دانشنامه آزاد فارسی

دانشگاهی واقع در تهران. این دانشگاه، در ۱۳۰۸ش با نام هنرسرای عالی کار خود را آغاز کرد؛ سپس به محل کنونی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انتقال یافت و با نام هنرسرای عالی فنی فعالیت آموزشی خود را ادامه داد. بالاخره، در ۱۳۴۲ به محل فعلی خود در نارمک منتقل شد. در ۱۳۵۷، با گسترش و تغییرات کمّی و کیفی در امور علمی و آموزشی و با درنظرگرفتن پتانسیل های دانشگاه و برخورداری از سه دانشکدۀ علوم فنی و مهندسی و هنر و معماری، از سوی وزارت فرهنگ و آموزش عالی رسماً دانشگاه علم و صنعت ایران نام گرفت. این دانشگاه، هم اکنون، در اکثر رشته های فنی و مهندسی و علوم پایه در ۴۲ رشتۀ تخصصی و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد. دانشگاه علم و صنعت در زمینی به مساحت ۴۲۰هزار مترمربع واقع شده و از امکانات گسترده ای از قبیل کتابخانۀ مرکزی، کتابخانه های دانشکده ها، مرکز انتشارات، مرکز رایانه، کارگاه های صنعتی و آزمایشگاه های متعدد و مجهز آموزشی و پژوهشی بهره مند است. همچنین، مراکز گوناگون رفاهی از قبیل پست، بانک، مرکز مشاورۀ پزشکی بهداشتی و حتی کفاشی و آرایشگاه نیز در این مجتمع فعال اند. این دانشگاه از مراکز متعدد آموزشی و پژوهشی، ورزشی، مذهبی و کانون های فرهنگی و امور فوق برنامه برخوردار است و دستاوردهای بزرگ علمی و پژوهشی در کارنامۀ دانشگاه ثبت شده است. دانشگاه علم و صنعت دارای سه واحد آموزشی در شهرستان های اراک، بهشهر و دماوند است. از اهداف اصلی این دانشگاه، گسترش بیشتر تبادل اطلاعاتی علمی با دانشگاه ها و مراکز معتبر تحقیقاتی بین المللی است و به این منظور، با دانشگاه های معتبری در کشورهای اروپا، روسیه، استرالیا و چند کشور دیگر قرارداد همکاری بسته است.

پیشنهاد کاربران

«دانشگاه علم و صنعت ایران» یکی از اولین و بهترین دانشگاهی صنعتی دولتی است که هسته اولیۀ آن، در سال ۱۳۰۸ به هنگام سلطنت رضاشاه و با مساحت ۴۲ هکتار ( ۴۲۰ هزار مترمربع ) ، در موقعیت شمال شرق ( منطقه ۴ ) تهران بنا شد. پردیس اصلی دانشگاه علم و صنعت در شهر تهران و شعبه های آن در بهشهر، دماوند و شهرضا قرار گرفته اند. در سال ۲۰۱۵ میلادی این دانشگاه به همراه دانشگاه صنعتی شریف؛ دو دانشگاه ایرانی حاضر در بین ۶۰ دانشگاه برتر آسیا بودند. رتبه بندی QS در سال ۲۰۱۶، دانشگاه علم و صنعت ایران را به عنوان دومین دانشگاه برتر جهان معرفی کرده است.
...
[مشاهده متن کامل]

دانشگاه علم و صنعت ایران، تنها و اولین دارندهٔ دانشکدهٔ مهندسی راه آهن در خاورمیانه و دانشکدهٔ مهندسی خودرو در ایران است؛ همچنین اولین دانشگاه صنعتی ایران است که دارای دانشکدهٔ معماری و شهرسازی بود. اضافه بر آن، این دانشگاه تنها دانشگاه صنعتی در ایران است که به طور تخصصی به رشتهٔ توسعه اقتصادی و برنامه ریزی می پردازد. همچنین پروژه های روز دنیا همچون طراحی ماهواره نوید، ظفر علم و صنعت، پروژه سپر ملی دفاع سایبری، طراحی موتور هواپیماهای جت و طراحی پلتفرم ملی خودرو کلاس B، از برنامه های ویژه این دانشگاه محسوب می شوند.
در سال ۱۴۰۲، حدود ۱۰۸۳۷ دانشجو در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، در رشته های مختلف مهندسی و علوم پایه ( ۴۲ رشته تخصصی ) در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. لازم به ذکر است که این دانشگاه در مقطع پسادکتری نیز محقق می پذیرد.
دانشگاه علم و صنعت ایران یا به اختصار "دانشگاه صنعتی ایران" در سال ۱۳۴۴ تأسیس شد. این دانشگاه اولین دانشگاه تخصصی علوم و فناوری در ایران بود و بعد از دانشگاه صنعتی خواجه نصیر دومین دانشگاه صنعتی ایران است که به عنوان یکی از مراکز آموزشی برجستهٔ کشور به شمار می آید.
این مکان در ابتدا مدرسه ای آلمانی بود که در زمان قاجار در تهران تأسیس شد. این مدرسه ماهیانه از دولت ایران مبلغ هزار تومان به عنوان کمک دریافت می نمود. در جریان وقایع جنگ جهانی اول این مدرسه تعطیل شد. در سال ۱۳۰۰ خورشیدی مجلس شورای ملی با تصویب قانونی، مقرر نمود سالیانه دوازده هزار تومان به عنوان کمک مالی به این مدرسه پرداخت شود تا این مدرسه دوباره بازگشایی گردد. وزارت معارف با سفارت آلمان مذاکره کرد که مدرسه آلمانی تبدیل به مدرسه صنعتی شود و در شهریور سال ۱۳۰۱، با تصویب لایحه ای در مجلس، کمک خود را به این مدرسه به میزان سالیانه بیست هزار تومان افزایش داد.

دانشگاه علم و صنعت ایراندانشگاه علم و صنعت ایراندانشگاه علم و صنعت ایراندانشگاه علم و صنعت ایراندانشگاه علم و صنعت ایراندانشگاه علم و صنعت ایران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/دانشگاه_علم_و_صنعت_ایران
با تشکر از استاد محسن رحیمی

بپرس