خیرالدین

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

خیرالدین. [ خ َ رُدْ دی ] ( اِخ ) لقب خضربن عمر عطوفی. رجوع به خضربن عطوفی در این لغت نامه شود.

خیرالدین. [ خ َ رُدْ دی ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان اوزومدل بخش ورزقان شهرستان اهر، واقع در 4 هزارگزی جنوب ورزقان و 4 هزارگزی ارابه رو تبریز به اهر این دهکده در جلگه قرار دارد با آب و هوای معتدل و 477 تن سکنه. آب آن از چشمه و محصول آن غلات و حبوبات و شغل اهالی زراعت و گله داری و از صنایع دستی گلیم بافی وراه ارابه رو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

خیرالدین. [ خ َرُدْ دی ] ( اِخ ) ابن احمدبن علی علیمی فاروق رملی حنفی ملقب به علامه متوفی بسال 1089 هَ. ق. او راست : فتاوی الخیریه. و رجوع به اعلام زرکلی ج 1 ص 301 شود.

خیرالدین. [ خ َ رُدْ دی ] ( اِخ ) بتلیسی. از اوست : شرح ایساغوجی ابهری. ( یادداشت مؤلف ).

خیرالدین. [ خ َ رُدْ دی ] ( اِخ ) رملی. رجوع به خیرالدین احمدبن علی فاروق رملی شود.

فرهنگ فارسی

رملی

دانشنامه عمومی

خیرالدین (تونس). خیرالدین ( به عربی: خیر الدین ) یک منطقهٔ مسکونی در تونس است که در استان تونس واقع شده است. [ ۱]
عکس خیرالدین (تونس)عکس خیرالدین (تونس)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

خِیْرُالدّین (ح ۱۴۶۵م ـ۱۵۴۶) Khair ed-Din
معروف به بارباروسا و ایتالیایی ریش قرمز. دریازن ترک و دریاسالار ناوگان عثمانی. حملات مکرّر او به کشتی ها و قرارگاه های اروپایی در منطقة مدیترانه، اروپاییان را به ستوه آورد. در ۱۵۱۹ الجزایر را از تصرف اسپانیایی ها خارج کرد و رفته رفته بر همة کشورهای شمال افریقا تسلط یافت. سپس چند بار در نبرد با ناوگان کارل پنجم پیروز شد. عملیات نظامی او از نفوذ اسپانیا در منطقة مدیترانه به شدت کاست. بارباروسا اصالتاً ارمنی بود و در جزیرة یونانی لِسبوس پرورش یافت و سپس به جزیرة جربه، نزدیک تونس، رفت. دریازنی را با برادرش عروج (ح ۱۴۷۴ـ ۱۵۱۸م) آغاز کرد. آنان در ۱۵۱۵ الجزایر را تصرف کردند، اما ساکنان عرب الجزایر با اسپانیایی ها متّفق شدند و دو برادر را در ۱۵۱۸ شکست دادند و عروج را نزدیک اوران (وهران) کشتند. بارباروسا در ۱۵۱۹ بار دیگر الجزایر را تصرف کرد و سلیم اول، سلطان عثمانی، او را در مقام حاکم الجزایر به رسمیت شناخت. در ۱۵۳۳ نیز دریاسالار ناوگان عثمانی شد. موفقیت های او در مدیترانه سرانجام امپراتور شارل پنجم را به واکنش واداشت. ناوگان شارل به فرماندهی آندرِآ دوریا، دریاسالار ایتالیایی، در نخستین نبردها پیروز شد و در ۱۵۳۵ بارباروسا را از تونس بیرون راند، اما در نبردهای دریایی در خلیج آرتا در ۱۵۳۸، سواحل کرت در ۱۵۴۰ و سواحل الجزایر در ۱۵۴۱ از بارباروسا شکست خورد. در ۱۵۴۳ بارباروسا به فرانسوای اول، شاه فرانسه ـ که برخلاف انتظار با سلطان سلیمان عثمانی متحد شده بود ـ در تسخیر نیس کمک کرد؛ نیس در آن زمان بخشی از ساووآ بود. نیز ← بارباروسا

پیشنهاد کاربران

بپرس