خنوخ

لغت نامه دهخدا

خنوخ. [ خ َ ] ( اِخ ) ادریس پیغمبر که بفارسی خنجوخ گویند. ( ناظم الاطباء ). اخنوخ. ( السامی فی الاسامی ) ( آنندراج ).

فرهنگ فارسی

ادریس پغمبر که بفارسی خنخوج گویند

دانشنامه عمومی

خنوخ (پسر قابیل). خنوخ ( عبری: חֲנוֹך Ḥanōḵ ) ، فرزند قابیل؛ از شخصیت های پیدایش در تورات است. براساس تورات مدتی پس از رانده شدن قابیل و رفتن او به سرزمین نود، همسر قابیل فرزندی به دنیا آورد و نامش را خنوخ گذاشت. از آنجایی که در هنگام تولد او، قابیل سرگرم ساخت شهری بود نام فرزندش را بر آن شهر نیز گذاشت. [ ۱]
پس از اینکه قابیل به سرزمین نود رسید، جایی که خدا به خاطر قتل برادرش هابیل او را از آنجا بیرون کرد، همسرش حامله شد و اولین فرزند قابیل را به دنیا آورد که او را خنوخ نامید.
این خنوخ را نباید با خنوخ، پسر یارد، که تألیف کتاب خنوخ به او نسبت داده شده، اشتباه گرفت.
پس از تولد خنوخ، متن عبری پیدایش بخش ۴:۱۷ نامفهوم است. یا قابیل شهری ساخت و آن را به نام خنوخ قدرتمند نامید، یا اینکه خنوخ شهری ساخت. اما در کتاب مقدس پادشاه جیمز، این متن به وضوح نشان می دهد که قابیل شهر را ساخته و به نام پسرش نامگذاری کرده است.
طبق کتاب یوبیل بخش ۴:۹، مادر یل خاله خنوخ عوان نام داشت.
عکس خنوخ (پسر قابیل)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

خَنوخ (Enoch)
در عهد عتیق (سفر پیدایش ۱۷:۴ـ۱۸) پسر ارشد قابیل و پدر عیراد و به استناد منابع جدیدتر پسر یارِد و پدر متوشالح. قابیل شهری به نام او بنا نهاد و آن را خَنوخ خواند. (سفر پیدایش ۱۷:۴). شخصیت پدرانۀ خنوخ احتمالاً ریشه در اسطوره ای دربارۀ خورشید دارد و بعدها در تفکر یهود اهمیت فراوان یافت. مشهورترین روایت دربارۀ خنوخ حکایت رفتنِ بدون مرگ او به بهشت است چنان که در عهد عتیق آمده: «خنوخ با خدا راه می رفت و نایاب شد زیرا خدا او را برگرفت» (سفر پیدایش ۲۴:۵). این آیه در شکل گیری آرایی دربارۀ خلود در عهد عتیق بی تأثیر نبود. از خنوخ در این باره در عهد جدید نیز سخن رفته است (عبرانیان ۵:۱۱).

پیشنهاد کاربران

به نام خنوخ در تورات : پیدایش باب 5 ( نسل آدم ) اشاره شده است .
در تورات خنوخ فرزند یارد ، یارد فرزند مهلَلئیل ، مهلَلئیل فرزند قینان، قینان فرزند اَنوش ، انوش فرزند شیث و شیث فرزند آدم است .
و یارِد صد و شصت و دو سال بزیست و خنوخ را آورد. ( پیدایش :باب 5 : 18 )
خنوخ ( به عبری: חנוך، در منابع اسلامی اخنوخ یا ادریس و در فارسی خنجوخ ) پسر یارد و پدر متوشالح، از شخصیت هایی است که در عهد عتیق از او نام برده شده است. یهودا در نامه خود، خنوخ را از پیامبران دانسته است.
...
[مشاهده متن کامل]

نسب خنوخ در سفر پیدایش تورات و انجیل لوقا چنین است:
خنوخ پسر یارد پسر مهللئیل پسر قینان پسر انوش پسر شیث پسر آدم. خنوخ پدر بزرگ ( جد ) نوح پیامبر است.
علاوه بر موارد یادشده، نام خنوخ در کتاب اول تواریخ ایام، رساله به عبرانیان، و رساله یهودا آمده است.
چندین کتاب منسوب به خنوخ است از جمله موارد زیر:
• کتاب اول خنوخ
• کتاب دوم خنوخ
• کتاب سوم خنوخ
• کتاب پنجاهه ها ( گفته می شود این کتاب انشاء خنوخ به صورت روح و نوشته موسی است )
همچنین نسخه ای از کتابی منسوب به خنوخ در غاری به نام قمران در نزدیکی بحرالمیت یافت شده است که اکنون در صومعه اسین نگهداری می شود. در این کتاب به داوری قوم اسرائیل توسط یهوه اشاره شده است. در نامه یهودا ، ۲۰۰۰ سال پیش از کشف نسخه ای از آن در قمران، شباهتی با کتاب خنوخ دیده می شود، که دو برداشت به دست می دهد: یا اینکه نقل قول معتبری برای هر دو کتاب خنوخ و رسالهٔ یهودا موجود بوده یا اینکه رسالهٔ یهودا از کتاب خنوخ نقل قول کرده است. لازم است ذکر شود که کتب منتسب به خنوخ، در یهودیت و مسیحیت ( به جز بخش هایی از مسیحیان اتیوپی ) اصیل و معتبر دانسته نمی شود. در کتاب مقدس چنین آمده است: «و خنوخ با خدا راه می رفت و نایاب شد، زیرا خدا او را برگرفت». لذا خنوخ پیش از مرگ به آسمان صعود کرده و جاودانه شده است. یکی از کتابهای خنوخ تحت عنوان «کتاب رازهای خنوخ» توسط حسین توفیقی ترجمه و منتشر شده است.
برخی مفسرین، خنوخ را با ادریس در قرآن برابر دانسته اند و به روایت قرآن نیز ادریس بدون مرگ مانند عیسی به آسمان عروج کرده است: «و در این کتاب ادریس را یاد کن. او راست گفتاری پیامبر بود. او را به مکانی بلند فرا بردیم. »

خنوخ
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/خنوخ_(جد_نوح)
تلفظ دیگه این اسم انوش ( Enoch ) است

بپرس