خاندان ضیایی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خاندان ضیایی، از جمله خاندان های مهم دوران پهلوی اول و دوم هستند که خاستگاه ایشان شهر تربت حیدریه در استان خراسان می باشد. شغل اصلی این خاندان، طبابت بود که در این خاندان موروثی شده بود و اکثر افراد مهم این خاندان، از پزشکان معروف و متخصص کشور به حساب می آمدند. بزرگ این خاندان میرزا آقا ضیاء الاطباء نام داشت که توانست از سوی مردم تربت حیدریه به تناوب به مجلس شورای ملی راه یابد. هم چنین وی سه پسر داشت که هر یک توانستند در امور سیاسی کشور نقش مهمی را ایفا نمایند و برای خود اسم و رسمی را به پا کنند.
میرزا آقا ضیاء الاطباء فرزند حاج میرزا محمود حکیم باشی در سال ۱۲۴۹ (ه. ش) در شهر تربت حیدریه به دنیا آمد. پدرش حاج محمود حکیم باشی نیز از جمله اطبای معروف بود. میرزا آقا پس از انجام تحصیلات مقدماتی معمول آن زمان و فرا گرفتن طب نزد پدر، برای ادامه تحصیل ابتدا به مشهد و سپس به مدرسه دارالفنون تهران عزیمت نمود و از آن مدرسه فارغ التحصیل گردید. وی پس از فارغ التحصیلی به شهر خود بازگشت و مدتی در آن جا به طبابت مشغول شد. پس از مدتی به مشهد رفت و پس از مدتی اشتغال به طبابت در آن جا، به تهران آمد.
← ورود به سیاست
محمود ضیایی (فرزند میرزا آقا ضیاء الاطباء) در سال ۱۲۸۸ (ه. ش) در شهر تربت حیدریه به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات مقدماتی خود در شهر تربت حیدریه و سپس تهران، برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی عازم کشور لبنان شد و دیپلم دکترای خود را از دانشگاه فرانسوی بیروت دریافت کرد؛ سپس برای اخذ تخصص در فرانسه و انگلستان و آمریکا دوره هایی را گذرانید و در امراض زنان متخصص شد.
← مشاغل
خلیل ضیایی (فرزند دوم میرزا آقا ضیاء الاطباء) در سال ۱۲۹۴ (ه. ش) در شهر تربت حیدریه به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات مقدماتی در شهر مشهد، وارد دانشکده پزشکی شد و پس از فارغ التحصیل شدن از دانشکده پزشکی، برای اخذ تخصص به اروپا رفت و تخصص جراحی چشم پزشکی را از کشور اتریش دریافت نمود.
← مشاغل
...

پیشنهاد کاربران

بپرس