حماد بن عیسی جهنی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حَمّاد بن عیسی جُهَنی، کنیه اش ابومحمد، راوی و فقیه شیعی قرن دوم می باشد.
برخی او را مولی، و برخی اصل او را عرب و کوفی دانسته اند که بعدآ در بصره ساکن شده و بدین سبب بصری خوانده شده است. مؤید این نظر، شهرت حماد به جُهنی است که از انتساب وی به قبیله جُهَینه، شاخه ای از عربهای قُضاعه که ساکن کوفه شدند، حکایت دارد.
جد حماد و نقل حدیث حماد از او
حماد به سال ۲۰۹، در نود و چند سالگی درگذشت.
دعای امام کاظم علیه السلام برای حماد
بنابر روایتی، امام کاظم علیه السلام برای او دعا کرده بود که پنجاه حج نصیبش شود.هنگامی که وی عازم حج پنجاه و یکم شد، در مسیلی که از جحفه تا مسجد شجره و از آنجا تا مدینه ادامه داشت، غرق شد و بدین سبب به غریق الجحفه نیز مشهور است.
← محل قبر حماد
...

[ویکی شیعه] حَمّاد بن عیسی جُهَنی، محدث و فقیه امامیه قرن دوم که ازامام صادق(ع) و امام کاظم(ع) روایت کرده است. برخی او را معاصر با امام رضا(ع) و امام جواد(ع) نیز دانسته اند. از حماد، در منابع حدیثی شیعه، افزون بر ۵۰۰‏۱ حدیث نقل شده که بیشتر روایات او مربوط به احکام است. او در امامت و اخلاق نیز احادیثی نقل کرده است. کتاب هایی نیز به او منسوب است.
رجالیان شیعه او را با صفاتی چون ثقه و صدوق ستوده اند ولی بیشتر رجالیون اهل سنت، او را تضعیف و گاه به افترا و وضع حدیث متهم کرده اند.
برخی حماد را مولی و برخی اصل او را عرب و از کوفه دانسته اند که بعدها در بصره ساکن شده و بدین سبب بصری خوانده شده است. مؤید این نظر، شهرت حماد به جُهنی است که از انتساب وی به قبیله جُهَینه، شاخه ای از عربهای قُضاعه که ساکن کوفه شدند، حکایت دارد.

پیشنهاد کاربران

بپرس