حقانیت انجیل

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حقانیت انجیل (قرآن). یکی از کتب آسمانی که در قرآن صراحتا به کار رفته است، انجیل است.
قرآن، دلیلی برای حقانیت کتاب های آسمانی گذشته ( تورات و انجیل) است.«نزل علیک الکتـب بالحق مصدقا لما بین یدیه و انزل التورلـة و الانجیل...»؛ (همان کسی که) کتاب را بحق بر تو نازل کرد، که با نشانه های کتب پیشین، منطبق است؛ و «تورات» و «انجیل» را. (چون در تورات و انجیل، به نزول قرآن بشارت داده شده، طبعا نزول آن، گواه راستی و صحت آن کتاب ها خواهد بود و این احتمالی برای مصدق بودن قرآن برای کتاب های آسمانی دیگر است)
تایید قرآن
انجیل ، مورد تایید قرآن است.نزل علیک الکتـب... مصدقا لما بین یدیه و انزل التورلـة و الانجیل... «یـایها الذین اوتوا الکتـب ءامنوا بما نزلنا مصدقا لما معکم...»؛ ای کسانی که کتاب (خدا) به شما داده شده! به آنچه (بر پیامبر خود) نازل کردیم -و هماهنگ با نشانه هایی است که با شماست- ایمان بیاورید، پیش از آنکه صورتهایی را محو کنیم، سپس به پشت سر بازگردانیم، یا آنها را از رحمت خود دور سازیم، همان گونه که « اصحاب سبت » (گروهی از تبهکاران بنی اسرائیل ) را دور ساختیم؛ و فرمان خدا ، در هر حال انجام شدنی است! «وهـذا کتـب انزلنـه مبارک مصدق الذی بین یدیه...»؛ و این کتابی است که ما آن را نازل کردیم؛ کتابی است پربرکت، که آنچه را پیش از آن آمده، تصدیق می کند؛ (آن را فرستادیم تا مردم را به پاداشهای الهی، بشارت دهی،) و تا (اهل) امّ القری (مکّه ) و کسانی را که گرد آن هستند، بترسانی! ( یقین بدان) آنها که به آخرت ایمان دارند، به آن ایمان می آورند؛ و بر نمازهای خویش، مراقبت می کنند! («هـذا» اشاره به قرآن و مقصود از «الذی بین یدیه» کتاب های آسمانی گذشته، مانند تورات و انجیل است)
نگهبان حقایق
قرآن، نگهبان حقایق و معارف تورات و انجیل است.«و انزلنا الیک الکتـب بالحق مصدقا لما بین یدیه من الکتـب و مهیمنا علیه...»؛ و این کتاب (قرآن ) را به حق بر تو نازل کردیم، در حالی که کتب پیشین را تصدیق می کند، و حافظ و نگاهبان آنهاست؛ پس بر طبق احکامی که خدا نازل کرده، در میان آنها حکم کن! از هوی و هوسهای آنان پیروی نکن! و از احکام الهی، روی مگردان! ما برای هر کدام از شما، آیین و طریقه روشنی قرار دادیم؛ و اگر خدا می خواست، همه شما را امت واحدی قرارمی داد؛ ولی خدا می خواهد شما را در آنچه به شما بخشیده بیازماید؛ (و استعدادهای مختلف شما را پرورش دهد). پس در نیکیها بر یکدیگر سبقت جویید! بازگشت همه شما، به سوی خداست؛ سپس از آنچه در آن اختلاف می کردید؛ به شما خبر خواهد داد. («مهیمن» به معنای مراقب و محافظ است)
صحابه محمد در انجیل
...

پیشنهاد کاربران

بپرس