حسین خرازی

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] حسین خرّازی (۱۳۶۵ ۱۳۳۶هجری شمسی)، فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) سپاه بود. او در فرونشاندن غائله گنبد و ترکمن صحرا و در آزادسازی شهرهای دیواندره، سقز، بانه، مریوان و سردشت از دست افراد مسلح، نقش مؤثری داشت. خرازی در ۸ اسفند ۱۳۶۵ در منطقه عملیاتی کربلای ۵ به شهادت رسید.
خرازی در اول شهریور ۱۳۳۶، در خانواده ای مذهبی در اصفهان به دنیا آمد. او پس از فراگیری مقدمات علوم دینی در خانه، دیپلم طبیعی اش را از دبیرستان نمونه اصفهان (شبانه) در ۱۳۵۵ش اخذ کرد و در دانشگاه شیراز پذیرفته شد، اما به علت مشکلات مالی، از ادامه تحصیل بازماند.
خرازی در همان سال، در پادگان قوچان به خدمت نظام وظیفه مشغول شد. سپس به مدت شش ماه، برای مقابله با جبهه آزادی بخش ظفار به عمان اعزام شد و با اوج گیری انقلاب اسلامی به انقلابیون پیوست.

پیشنهاد کاربران

حسین خرازی دهکردی ( ۱ شهریور ۱۳۳۶ – ۸ اسفند ۱۳۶۵ ) نظامی ایرانی بود، که در خلال جنگ ایران و عراق از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بشمار می آمد و فرماندهی لشکر ۱۴ امام حسین را برعهده داشت. وی در طول جنگ در عملیات های طریق القدس، فتح المبین، بیت المقدس، رمضان، والفجر ۴، بدر و والفجر ۸، حضوری فعال داشت. خرازی در خلال عملیات خیبر در پی برخورد ترکش، دست راست خود را از دست داد، ولی پس از مدتی به صحنه نبرد بازگشت و سرانجام در عملیات کربلای ۵ در منطقه شلمچه کشته شد.
...
[مشاهده متن کامل]

حسین خرازی در سال ۱۳۳۶ در کوی کلمِ اصفهان و در خانواده ای شهرکردی زاده شد. مذهبی بودن والدین از کودکی تأثیر زیادی بر وی داشت و رویکرد مذهبی در دوران جوانی به ورود او به محافل مذهبی انجامید.
حسین خرازی در کنار گذران دوران تحصیل عمومی، به آموزش های دینی نیز می پرداخت. در این گذار، به تدریج به مسائل سیاسی نیز آشنایی پیدا کرد، که در این زمینه علاقه زیادی به مطالعه جزوات و کتاب های اسلامی داشت. در سال ۱۳۵۵ پس از اخذ دیپلم طبیعی در دبیرستان ادب، برای گذراندن خدمت وظیفه عمومی، به مشهد اعزام شد. پس از مدتی ارتش شاهنشاهی وی را به همراه عده ای دیگر به عملیات ظفار در کشور عمان فرستاد. وی این سفر را معصیت می دانست. در سال ۱۳۵۷ به دنبال صدور فرمان سید روح الله خمینی مبنی بر فرار سربازان از پادگان ها و سربازخانه ها، به همراه برادرش از خدمت سربازی فرار کرد. در این مدت، وی در پی فعالیت های انقلابی بود و با تشکل های انقلابی محل زندگی خود نیز در تماس بود.
حسین خرازی با وقوع انقلاب ۱۳۵۷، درگیر فعالیت در کمیته انقلاب اسلامی و مبارزه با مخالفان شکل گیری جمهوری اسلامی در داخل کشور بود. وی به خاطر روحیه نظامی و استعدادش در این زمینه، مسؤولیت هایی را نیز در اصفهان پذیرفت و با شروع فعالیت مخالفان نظام جمهوری اسلامی در گنبد، مأموریتی به آنجا داشت.
خرازی در اوج درگیری با مخالفان جمهوری اسلامی در کردستان به آنجا رفت، بعد از باز پس گیری سنندج ( همراه با علی رضاییان؛ فرمانده قرارگاه حمزه ) در سمت فرماندهی گردان ضربت، که از قوی ترین گردان های آن دوره محسوب می شد، وارد عمل شد. در تسخیر شهرهای دیگر کردستان توسط سپاه پاسداران، از قبیل دیوان دره، سقز، بانه، مریوان و سردشت وی نقش مؤثری ایفا نمود.

حسین خرازیحسین خرازی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حسین_خرازی

بپرس