حسین بن محمدجواد سخن یار کوپایی اصفهانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حسین بن محمدجواد سخن یار کوپایی اصفهانی، شاعر و نویسنده توانای معاصر در اصفهان می باشد.
حسین سخن یار متخلّص به «مسرور» ابن حاج محمّدجواد تاجر کوپایی، شاعر و نویسنده توانای معاصر، در ۲۰ صفر ۱۳۰۸ق در کوهپایه اصفهان متولّد شد مدّتی بعد به طهران رفته و به استخدام فرهنگ درآمد و در دبیرستان ها، مدرسه دارالفنون و دانشکده افسری به تدریس پرداخت. در سال ۱۳۱۲ش در مسابقه الواح تخت جمشید که به وسیله شاهزاده افسر گذارده شد، مشاره الیه نیز شرکت نموده و بین پنجاه نفر شرکت کنندگان، رتبه اوّل را حائز گردید.
شخصیت علمی
او در هنگام اقامت در طهران همچنان به اصفهان رفت و آمد داشت و با ادباء و شعرای اصفهان در ارتباط بود. او نویسنده ای قادر و شاعری توانا و مترجمی زبردست بوده و زبان های فرانسه، انگلیسی و عربی را خوب می دانست و از زبان پهلوی نیز اطلاعاتی داشت. در چهارشنبه ۹ رجب ۱۳۸۸ق فوت نمود.
تألیفات
کتب زیر از اوست: ۱. «امثال سائره» ۲. «داستان های تاریخی محمود افغان» ۳. «ده نفر قزلباش» مطبوع ۴. «دیوان اشعار» مطبوع ۵. «راز الهام» که قسمتی از دیوان اشعار اوست ۶. «فرهنگ زبان» ۷. «گوشه ای از زندگی لطفعلی خان زند موسوم به قران» ۸. «نی زن بیابان» ۹. «هنرنامه» و غیره. ماده تاریخ وفاتش را بسیاری از شعرا سروده اند از جمله سیّدمرتضی محمدی نژاد متخلّص به کهتر سروده است: سر زدم از کلک کهتر تا به تاریخش سرود ••••• «با عجب طبعی توانا در جهان مسرور بودی» ۱۳۸۸ق
توانایی در شعر
...

پیشنهاد کاربران

بپرس