حسین بن عبدالوهاب

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حسین بن عبدالوهاب از علما و محدثان قرن پنجم هجری است، اولین کسی که از وی یاد کرده افندی در قرن دوازدهم است. از این رو به نظر برخی وی شخصیتی مجهول به شمار می آید.
وی از علما و محدثان قرن پنجم هجری است که افندی در ریاض العلماء از وی یاد کرده و او را به عنوان عالمی جلیل و آگاه به اخبار و ناقد حدیث و همچنین فقیه و شاعر ستوده است. البته در قرون اولیه از وی در فهرست ها و کتب رجال یاد نشده و شهرت نداشته است. گویا اولین کسی که از وی یاد کرده افندی در قرن دوازدهم است. از این رو به نظر برخی وی شخصیتی مجهول به شمار خواهد آمد زیرا پیش از این دوره از او یاد نشده و کتابش نیز شهرتی نداشته است. به همین دلیل گاهی کتاب وی را از سید مرتضی دانسته اند.
اساتید
برخی مشایخ وی عبارتند از علی بن محمد مصری، احمد بن زید، ابوالحسین بن احمد، ابوعبدالله کازرونی و ابوالغنائم سروی. با توجه به نسخه ای که در کازرون از این کتاب یافت شده و تالیف آن را مربوط به تاریخ ۴۴۸ هجری می داند، مؤلف را از علمای قرن پنجم دانسته اند.
عناوین مرتبط
عیون المعجزات (کتاب)
منبع
...

[ویکی شیعه] حُسَین بن عَبدُالوَهّاب از علما و محدثان قرن پنجم هجری و صاحب کتاب عیون المعجزات. وی شخصیتی مجهول است و تا قرن دوازدهم، نامی از او در کتب رجالی یافت نمی شود. میرزا عبدالله افندی، او را عالم حدیث و ناقد اخبار و از معاصران سید مرتضی، سید رضی و شیخ طوسی معرفی می کند.
درباره زندگانی حسین بن عبدالوهاب، مطلبی در کتب رجالی بدست نمی آید و تنها افندی اصفهانی (م ۱۱۳۰) در ریاض العلماء، او را به واسطه استادش ابوتحف مصری، از معاصران سید مرتضی و سید رضی دانسته و چون مانند شیخ طوسی با یک واسطه از هارون بن موسی تلعکبری حدیث نقل می کند او را از معاصران شیخ طوسی هم می داند. صاحب ریاض همچنین او را به عنوان عالمی جلیل، آگاه به اخبار، ناقد حدیث، همچنین فقیه و شاعر ستوده است.
علامه مجلسی هم با آنکه از کتاب او بهره گرفته، نتوانسته نسبت به وی شناختی پیدا کند و فقط انتساب کتاب عیون را از تألیفات قدماء محدثین ذکر می کند.

پیشنهاد کاربران

بپرس