حسین بن عبدالصمد حارثی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حارثی، حسین بن عبدالصمد، ملقب به عزالدین، محدّث ، فقیه امامی جبل عاملی و شیخ الاسلام دوره صفوی می باشد.
اصلی ترین منبع شرح حال حارثی، کتابی است که مظفرالدین علی ، شاگرد بهاءالدین عاملی ( شیخ بهائی )، در شرح حال شیخ بهائی و استادانش نوشته و به مناسبت، شرح حال پدر شیخ بهائی، یعنی حسین بن عبدالصمد را نیز آورده و افندی اصفهانی بخشی از آن را نقل کرده است.
استاد حارثی
حارثی در زادگاهش کمی نزد حسن بن جعفر کرکی و بیش تر نزد شهید ثانی درس آموخت.وی در سفرهای شهیدثانی به مصر و استانبول و عراق او را همراهی کرد و در ۹۴۱ از شهیدثانی اجازه دریافت کرد. شهیدثانی در این اجازه وی را ستوده است.
مهاجرت حارثی به ایران
...

[ویکی شیعه] حسین بْن عَبْدُ الصّمَد حارثی (۹۱۸ق-۹۸۴ق)، ملقب به عزالدین، از علمای شیعی و اهل جبل عامل و از شاگردان شهید ثانی و پدر شیخ بهائی.
با تشکیل دولت صفوی و فشار دولت عثمانی بر مناطق شیعه نشین قلمرو خود، حارثی به ایران مهاجرت کرد و منصب شیخ الاسلامی شهرهای قزوین، مشهد و هرات را عهده دار شد. حارثی نیز، همانند دیگر علمای جبل عامل، در انتقال میراث حدیثی و علمی شیعه به ایران سهم بسزایی داشته است.
وی در ۹۱۸ق در روستای جُبَع، نزدیک شهر صیدون، در خاندانی مشهور به دنیا آمد. نسب وی به حارث بن عبدالله هَمْدانی، از یاران خاص حضرت علی(ع)، می رسد.

پیشنهاد کاربران

بپرس