حزب الدعوه الاسلامیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] حزب الدعوة الاسلامیة. حزبُ الدّعوَةِ الاسلامیّة، از احزاب شیعی در عراق است. این حزب در ۱۳۳۶ ه‍.ش در نجف با حضور افرادی چون سید محمد باقر صدر، سید محمد باقر حکیم و محمدصادق قاموسی تأسیس شد و سید مرتضی عسکری نیز به آنها پیوست.
راهبرد و اهداف بنیان گذاران حزب، محوریت احکام اسلام در مسائل اجتماعی و مقابله با جریان های غیراسلامی مانند لائیک و کمونیسم و برپایی حکومت اسلامی بود.

[ویکی شیعه] حزبُ الدّعوَةِ الاسلامیّة، از احزاب شیعی در عراق است. این حزب در ۱۳۳۶ ه‍.ش در نجف با حضور افرادی چون سید محمد باقر صدر، سید محمد باقر حکیم و محمدصادق قاموسی تأسیس شد و سید مرتضی عسکری نیز به آنها پیوست.
راهبرد و اهداف بنیان گذاران حزب، محوریت احکام اسلام در مسائل اجتماعی و مقابله با جریان های غیراسلامی مانند لائیک و کمونیسم و برپایی حکومت اسلامی بود.
در دوران حکومت حزب بعث بر عراق به ویژه در زمان صدام حسین تعداد زیادی از اعضای حزب الدعوه اعدام یا زندانی شدند. مرکزیت اصلی آن پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به این کشور منتقل شد. اختلافات متعددی در این سالها میان اعضا پیش آمد.

دانشنامه آزاد فارسی

حزب الدعوة الاسلامیه
حزب الدعوة الاسلامیه
بزرگ ترین حزب شیعی در عراق. این حزب در ۱۹۶۸، با همفکری و همکاری شماری از علمای شیعه در نجف تأسیس شد. از آغاز فعالیت محمدباقر صدر نظریه پرداز و مرجع فکری و سیاسی این حزب بود. در ۱۹۷۹، و در ناآرامی های کربلا و نجف، دولت عراق به این نتیجه رسید که این حزب با کمک ایران، آماده ساقط کردن حکومت است. سید محمدباقر صدر و خواهرش، بنت الهدی، در ۱۹۸۰، دستگیر و اعدام شدند و از آن پس این حزب به سازمانی مخفی تبدیل شد و اعضای آن به شدت سرکوب شدند. رهبران و هزاران تن از اعضای این حزب به ایران پناه جستند و از ۱۹۸۹، مقر رهبری حزب از ایران به انگلیس منتقل شد. ابراهیم جعفری، دبیرکل این حزب، نخستین رئیس دولت عراق پس از سقوط صدام حسین شد و پس از او معاونش، نوری مالکی، در حزب به این سمت رسید.

پیشنهاد کاربران

بپرس