حدیث صحیح

لغت نامه دهخدا

حدیث صحیح. [ ح َ ث ِ ص َ ] ( ترکیب وصفی ، اِ مرکب ) ما سلم لفظه من رکاکة و معناه من مخالفة آیة او خبر، متواتر او اجماع ، و کان روایة عدل وفی مقابلته السقیم. ( تعریفات میرسیدشریف جرجانی ).

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حدیث صحیح این عنوان از اصطلاحات علم درایه می باشد و از اقسام خبر واحد می باشد.
به حدیثی صحیح گویند که تمامی راویان آن تا معصوم علیه السّلام، شیعه دوازده امامی و عادل باشند.
برخی، حدیث صحیح را حدیثی دانسته‏اند که راویان آن شیعه و عادل باشند و متن آن غیر شاذ (مخالف مشهور) و بدون علت (کژی و انحراف پنهانی و ظریف) باشد.
حکم حدیث صحیح
حدیث صحیح- بنابر قول به حجیت خبر واحد- حجّت است.


[ویکی شیعه] حدیث صحیح، روایتی که سلسله سند آن از طریق راویانی ثقه (قابل اعتماد) و امامی مذهب به معصوم برسد. این اصطلاح نزد فقهای قبل از قرن هشتم به معنای حدیثی بود که اطمینان داشتند معصوم (ع) آن را بیان کرده است.
از آنجا که در بین روایات موجود، احادیث نادرستی هم وجود دارد، عالمان دینی بر اساس اصول و ضوابط عقلانی و شرعی برای تشخیص حدیث قابل اعتماد که مبنای عمل باشد، دو علم رجال و درایه را بنا نهاده اند. با کمک علم رجال، سند احادیث و تک تک راویان آن مورد بررسی قرار گرفته و درجۀ اعتبار سند حدیث مشخص می شود: حدیث صحیح، حدیث موثق، حدیث حَسَن، حدیث قوی و حدیث ضعیف که هر کدام اقسامی دارند.
حدیث صحیح روایتی است که سلسله سند آن توسط راویانی قابل اعتماد و امامی مذهب به معصوم متصل گردد.

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت علیهم السلام است
این عنوان از اصطلاحات علم درایه است. به حدیثی صحیح گویند که تمامی راویان آن تا معصوم علیه السلام، شیعه دوازده امامی و عادل باشند.
برخی، حدیث صحیح را حدیثی دانسته اند که راویان آن شیعه و عادل باشند و متن آن غیر شاذّ (مخالف مشهور) و بدون علت (کژی و انحراف پنهانی و ظریف) باشد. حدیث صحیح - بنابر قول به حجیت خبر واحد - حجت است.
جمعی از پژوهشگران زیر نظر سید محمود هاشمی شاهرودی، فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت علیهم السلام، جلد 3، ص 260.

پیشنهاد کاربران

بپرس