حج اکبر

لغت نامه دهخدا

حج اکبر. [ ح َ ج ْ ج ِ اَ ب َ ] ( ترکیب وصفی ، اِ مرکب ) عید اضحی. عید گوسفندکشان. ( مهذب الاسماء ). ظاهراً در نزد عوام چون عید اضحی با جمعه تصادف کند حج آن سال را حج اکبر گویند و ثواب این حج را بیشتر گمان برند. ( کشاف اصطلاحات الفنون ) :
وی زبان آفتاب احرار گیهان را بگوی
دولتی کز حج اکبرأهل گیهان دیده اند.
خاقانی.
- امثال :
دل بدست آور که حج اکبر است . ( امثال و حکم ص 819 ).
ابوالفتوح رازی در تفسیر آورده است : یوم الحج الاکبر روز حج بزرگتر. خلاف کردند در او؛ مجاهد و عطا و طاووس گفتند روز عرفه بود و این روایت عکرمه است از عبداﷲ عباس و ابوالصهباء روایت کرداز امیرالمؤمنین علی ( ع ) که او گفت روز عرفه است ، ونیز از عمر همین روایت کرده اند که روز عرفه است. سعیدبن المسیب و عبداﷲبن الزبیر هم این گفتند. و این مذهب ابوحنیفه است ، و روایت دیگر از رسول و امیرالمؤمنین ( ع ) و عبداﷲ عباس و سعید جبیر و عبداﷲبن ابی اوفی و ابراهیم و مجاهد و شعبی و سدی و ابن زید و باقر و صادق ( ع ) که گفتند روز عید است ، و آن را برای آن حج اکبر خواندند که مسلمانان و مشرکان آنروز جمع حاضر بودند و پس از آن مشرکان حج نکردند و یحیی بن الجزار گفت امیرالمؤمنین علی را دیدم روز عید بر شتر سفید نشسته بمصلی میرفت ، مردی بیآمد و لجام شترش بگرفت و گفت : روز حج اکبر کدام است ؟ گفت : اینروز که تو در اوئی دست بدار. عبداﷲبن ابی اوفی را پرسیدند از روز حج اکبر، گفت : سبحان اﷲ روز عید باشد که در او خون ریزند و موی سر باز کنند و حرام در او حلال شود. و دلیل روشن تر آن است که اتفاق است که امیرالمؤمنین سوره برائت بر مشرکان ، روز عید خواند و خدای تعالی گفت : «اذان ای اعلام من اﷲ و رسوله الی الناس یوم الحج الاکبر» ( قرآن 3/9 ) و این اعلام در روز عید بود. سفیان ثوری گفت : یوم الحج مراد به او ایام حج است نه یکروز چنانکه گویند یوم الجمل و یوم الصفین و یوم البعاث ، مراد حین و ایام و زمان باشد و نیز خلاف کردند که چرا این روز را حج اکبر خواندند، حسن بصری گفت : برای آنکه مسلمانان و مشرکان در این روز حج کردند، و عبداﷲ نوفل بن حارث گفت : روز حجة الوداع بود که مسلمانان و مشرکان حاضر بودند، و عیدی بود جهودان و ترسایان را به آن سبب ایشان حاضر بودند و پیش از آن و پس از آن جمعنبودند. خلاف کردند در حج اکبر و حج اصغر، مجاهد گفت : اکبر حج قارن است و حج اصغر حج مفرد. زهری و شعبی و عطا گفتند: حج اکبر حج است و حج اصغر عمره است. عمره را برای آن حج اصغر خواندند که عملش ناقص است از حج اکبر. ( تفسیر ابوالفتوح ص 556 ).

فرهنگ فارسی

عید گوسفند کشان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حج اکبر در برابر حج اصغر است.
عنوان حج اکبر بر تمامی اقسام حج، اعم از تمتع ( حج تمتع)، قران ( حج قران) و افراد ( حج افراد) اطلاق می گردد؛ در برابر حج اصغر که بر عمره مفرده اطلاق می شود.

پیشنهاد کاربران

- قدرت پروردگار و فرآینده های شفابخش ایشان،
- جریان در تقابل با کره زمین و هماهنگی آن در راه ایمان،
- بیدار کردن قدرت درونی در اطراف هسته،
- واقعیت و توانبخشی پس از شفا و بعد از بیدار گشتن،
- رضایت و کشف محیط پس از شکرگزاری.
قواعد دین را بر مصباح خانم ها می نشاند و در نهایت شقیقه ها، کار می کنند و با کفر دیگران می جنگند و حقوق به دست میاورند. فک رقبه می کند ( وَ ما أَدْراکَ مَا الْعَقَبَةُ • فَکُ رَقَبَةٍ ) و سپس صحبت همانند یک هد هد برای سوال و جواب آغاز می شود. نوشتن ام الکتاب در این رابطه می باشد و فرقان را بوجود می آورد و از پیش تن و آینده مادران نظریات خود را گفته و در چشم حج کننده، می نشینند، سپس آن بانو و یا فرشته آسمانی باید، با هر گونه کفر بجنگد و اینها تمامی و بدون صدا از طریق شقیقه ها، شانه ها، دهان و حفره صوتی گردن انجام می شوند. به این صورت سطوح و یا ابعاد بالا می روند، اما ناحق باقی می ماند و یا رها می گردد. بدین شکل عدالت در روی شانه های یک فرشته و یا بانو انجام می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

تکتم کمانی

بپرس