عمره مفرده

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عمره مُفرده از اقسام عمره می باشد.
عمره مفرده عبارت است از مناسکی ویژه در میقات و مکّه و چون مستقل است و ارتباطی به حج ندارد، مفرده نامیده شده است.
← نامهای دیگر
عمره مفرده یا واجب است و یا مستحب . واجب دو گونه است: واجب اصلی و واجب عارضی .
← واجبِ اصلی
احرام بستن به قصد عمره برای دخول در مکّه، بلکه ورود در حرم به قصد دخول در مکّه نیز واجب است. وجوب احرام در صورتی است که دخول در مکّه نیز واجب باشد. در غیر این صورت، وجوب احرام شرطی خواهد بود، مانند وجوب وضو برای نماز مستحب ؛ به معنای مشروط بودن دخول به احرام. وجوب عمره برای دخول مکه تخییری است؛ کسی که به اقتضای شغلش مکرر از مکه به خارج آن تردد دارد و کسی که از احرام عمره قبلی اش یک ماه نگذشته است.
حکم تکرار عمره مفرده
...

[ویکی شیعه] عمره مُفرده یکی از اقسام عمره است. عمره مفرده در مقابل عمره تمتع قرار دارد و عبارت است از مناسکی ویژه در میقات و مکه و به این دلیل که ارتباطی به حج ندارد و به صورت مستقل انجام می گیرد مفرده نامیده شده است.
عمره مفرده از هفت عمل تشکیل شده است که به ترتیب این گونه اند:
عمره مفرده منحصر به زمان خاصی نبوده و در تمام ایام سال می توان آن را انجام داد. اگر چه طبق برخی از روایات عمره رجبیه (عمره در ماه رجب) از فضیلت و اهمیت بیشتری برخوردار است.

[ویکی اهل البیت] عمره مفرده از اقسام عمره عبارت است از مناسکی ویژه در میقات و مکه و چون مستقل است و ارتباطی به حج ندارد، مفرده نامیده شده است.
از عمره مفرده به عمره مبتوله و عمره افراد یا قران نیز یاد کرده اند. علت نامگذاری به مبتوله (بریده و قطع شده) بریده و جدابودن آن از حج است؛ چنان که علت نامگذاری آن به اِفراد یا قِران، وجوب آن بر کسی است که حج قِران یا حج اِفراد بر او واجب است.
حکم تکلیفی: عمره مفرده یا واجب است و یا مستحب.
واجب دو گونه است: واجب اصلی و واجب عارضی. عمره مفرده واجبِ اصلی وظیفه کسانی است که حج واجب آنان، افراد یا قران است. عمره مفرده بر این افراد در طول عمر، با دارابودن شرایطی که برای وجوب حج گفته شده، تنها یک بار در عمر واجب می شود.
به قول مشهور، این عمره برخلاف عمره تمتع ارتباطی به حج ندارد و وجوب آن استقلالی است. بنابراین چنانچه تنها برای عمره استطاعت داشته باشد باید فوری آن را بجا آورد؛ چنان که در صورت حصول استطاعت برای حج افراد یا قرآن نیز وجوب حج فوری است و وجوب عمره یا حج مشروط به استطاعت برای دیگری نیست؛ لیکن برخی وجوب عمره مفرده را مشروط به وجوب حج دانسته و گفته اند: با حصول استطاعت برای عمره، عمره واجب نمی شود مگر آن که برای حج نیز مستطیع شود.
بنابر قول مشهور، عمره مفرده بر کسی که وظیفه اش حج تمتع است واجب نیست. برخی در صورت استطاعت پیداکردن برای عمره مفرده به تنهایی، قائل به وجوب آن شده اند.
واجب عارضی، عمره ای است که به سبب نذر، عهد، قسم، اجیرشدن برای گزاردن آن و شرط ضمن عقد واجب می شود؛ چنانکه با فاسدشدن عمره به جا آوردن عمره ای دیگر واجب می گردد؛ هر چند عمره نخست مستحب باشد و نیز در صورتی که پس از احرام برای حج به سبب درک نکردن وقوف عرفه و مشعر، حج فوت شود برای بیرون آمدن از احرام، عمره مفرده واجب می شود که به عمره فوات و تحلل نیز تعبیر می گردد.
احرام بستن به قصد عمره برای دخول در مکه، بلکه ورود در حرم به قصد دخول در مکه نیز واجب است. وجوب احرام در صورتی است که دخول در مکه نیز واجب باشد. در غیر این صورت، وجوب احرام شرطی خواهد بود، مانند وجوب وضو برای نماز مستحب؛ به معنای مشروط بودن دخول به احرام.

پیشنهاد کاربران

بپرس