حج الانبیاء و الائمه علیهم السلام

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام (کتاب). کتاب « حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام»، در موضوع فقه روایی، نوشته دو تن از علما و محققان به نام های عباد الله سرشار طهرانی میانجی و محمد رضا نعمتی می باشد که در آن به ذکر روایات بیان گر چگونگی حج چند تن از انبیای عظام الهی و ائمه معصومین علیهم السلام پرداخته اند. این کتاب به زبان عربی تألیف گردیده است.
حج حضرت آدم علیه السلام، حضرت نوح علیه السلام، هود علیه السلام، صالح علیه السلام، حج ابراهیم و اسماعیل علیهما السلام و حج موسی علیه السلام و چند تن دیگر از انبیا علیهم السلام، حج حضرت خضر و الیاس علیهما السلام، حج حضرت داود، سلیمان و عیسی علیهم السلام و حج پیامبر صلی الله علیه و آله در بخش نخست کتاب، به همین صورتی که بیان شد، ذکر گردیده است و حج ائمه علیهم السلام در قسمت دوّم، یکی پس از دیگری ذکر شده است که اشاراتی دقیق به بیان چگونگی حج آنها و اعمالی که در مواقیت مختلف انجام داده اند دارد.

[ویکی نور] حج الأنبیاء و الأئمة(ع)، در موضوع فقه روایی، نوشته دو تن از علما به نام های عباد الله سرشار طهرانی میانجی و محمّد رضا نعمتی می باشد که در آن به ذکر روایات بیان گر چگونگی حج چند تن از انبیای عظام الهی و ائمه معصومین(ع)پرداخته اند. این کتاب به زبان عربی تألیف گردیده است.
حج حضرت آدم(ع)، حضرت نوح(ع)، هود(ع)، صالح(ع)، حج ابراهیم و اسماعیل(ع) و حج موسی(ع) و چند تن دیگر از انبیا(ع)، حج حضرت خضر و الیاس(ع)، حج حضرت داود، سلیمان و عیسی(ع) و حج پیامبر(ص) در بخش نخست کتاب، به همین صورتی که بیان شد، ذکر گردیده است و حج ائمه(ع) در قسمت دوّم، یکی پس از دیگری ذکر شده است که اشاراتی دقیق به بیان چگونگی حج آنها و اعمالی که در مواقیت مختلف انجام داده اند دارد.
حج حضرت آدم(ع) به عنوان اوّلین حج مورد اشاره در کتاب است که چندین روایت دارد. این روایات به جوانب گوناگون حج این بزرگوار اشاره دارد. اوّلین روایت، در مورد نخستین حج گزار بودن حضرت آدم(ع)، است که ابوبصیر از امام صادق(ع) نقل کرده است. در این روایت، حضرت، به تأسیس بیت الله الحرام توسط حضرت آدم(ع) و نیز انجام عمل حج توسط وی اشاره نموده است.
روایت بعدی در تعداد حج هایی است که حضرت آدم(ع) به جا آورده است. این روایت به چند واسطه از حضرت رضا(ع)نقل شده که او هم از پدران خود نقل می کند که حضرت آدم(ع) هفتاد حج پیاده به جا آورد. زمان حج این پیامبر الهی و هم چنین سایر انبیا در سوّمین روایت بازگو گردیده که این روایت نیز از امام رضا(ع)است به نقل از فضل بن شاذان که ایام ذی الحجة را زمان حج حضرت آدم(ع)، نوح(ع)، ابراهیم(ع)، موسی(ع)، عیسی(ع) و محمد(ص) دانسته است. امّا آموزش مناسک حج از چه راهی انجام شده؟ موضوع مورد نظر روایت بعدی از امام صادق(ع) است که جبرئیل را به عنوان آموزگار مناسک معرفی نموده است. آن حضرت در روایت دیگری دستور به حج را هم از سوی خداوند متعال بیان نموده است.
در روایتی از وجود مقدس حضرت پیامبر(ص) راجع به طواف حضرت آدم(ع) توضیح داده شده که البته حدیث مفصل بوده، چگونگی هبوط او را به همراه همسرش حوا توضیح داده تا می رسد به بحث از طواف، زمان بخشش گناه حضرت آدم(ع) هم بعد از همین طواف بوده که در روایت دیگری از حضرت امام باقر(ع) بر آن تأکید نموده است.

[ویکی فقه] حج الانبیاء و الائمه علیهم السلام (کتاب). کتاب « حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام»، در موضوع فقه روایی، نوشته دو تن از علما و محققان به نام های عباد الله سرشار طهرانی میانجی و محمد رضا نعمتی می باشد که در آن به ذکر روایات بیان گر چگونگی حج چند تن از انبیای عظام الهی و ائمه معصومین علیهم السلام پرداخته اند. این کتاب به زبان عربی تألیف گردیده است.
حج حضرت آدم علیه السلام، حضرت نوح علیه السلام، هود علیه السلام، صالح علیه السلام، حج ابراهیم و اسماعیل علیهما السلام و حج موسی علیه السلام و چند تن دیگر از انبیا علیهم السلام، حج حضرت خضر و الیاس علیهما السلام، حج حضرت داود، سلیمان و عیسی علیهم السلام و حج پیامبر صلی الله علیه و آله در بخش نخست کتاب، به همین صورتی که بیان شد، ذکر گردیده است و حج ائمه علیهم السلام در قسمت دوّم، یکی پس از دیگری ذکر شده است که اشاراتی دقیق به بیان چگونگی حج آنها و اعمالی که در مواقیت مختلف انجام داده اند دارد.
گزارش محتوا
← حج حضرت آدم علیه السلام
۱. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج۱ ، ص۵ . ۲. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج ۱، ص۱۱ . ۳. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج ۱، ص۳۰ . ۴. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج۱ ، ص ۳۳. ۵. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج۱ ، ص ۳۷. ۶. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج ۱، ص۳۹ . ۷. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج۱ ، ص۴۴ . ۸. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج ۱، ص ۵۰. ۹. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج ۱، ص ۵۲. ۱۰. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج۱ ، ص۵۵ . ۱۱. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج ۱، ص۲۳۳ . ۱۲. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج ۱، ص۲۴۹ . ۱۳. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج ۱، ص۲۸۱ . ۱۴. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج ۱، ص۴۲۹ . ۱۵. ↑ حج الأنبیاء و الأئمة علیهم السلام، عباد الله سرشار ومحمد رضا نعمتی، ج ۱، ص۴۶۹ .
منبع
...

پیشنهاد کاربران

بپرس