جعرانه

لغت نامه دهخدا

جعرانه. [ ج ِ ن َ / ج ِ ع ِرْرا ن َ ] ( اِخ ) آبی است میان مکه و طائف به مکه نزدیکتر، که پیامبر ( ص ) هنگام بازگشت از غزوه های حنین و احرم ، غنیمتهای هوازن را بدانجا تقسیم کرد و هم آنجامسجدی بساخت و در آن مکان چاههایی نزدیک به هم هست.( معجم البلدان ). ناصرخسرو در سفرنامه آرد: به چهار فرسنگی مکه از جانب شمال جایی است آنرا جعرانه گویند. مصطفی ( ص ) آنجا بوده است با لشکری ، شانزدهم ذی القعده از آنجا احرام گرفته است و به مکه آمده و عمره کرده و آنجا دو چاهست : یکی را بئرالرسول گویند و یکی را بئرعلی بن ابی طالب صلوة اﷲ علیهما. و هر دو چاه را آب تمام خوش باشد و میان هر دو چاه ده گز باشد و آن سنت بر جا دارند و بدان موسم آن عمره بکنند و نزدیک آن چاه کوه پاره یی است که بدان موضع گوها در سنگ افتاده است همچو کاسه ها، گویند پیغمبر ( ص ) بدست خود در آن گوها آرد سرشته است. خلق که آنجا روند در آن گوهاآرد سرشند با آب آن چاهها و همانجا درختان بسیار است ، هیزم بکنند و نان پزند و تبرک را به ولایتها برند و همانجا کوه پاره یی بلند است که گویند بلال حبشی بر آنجا بانگ نماز گفته است مردم بر آنجا روند و بانگ نماز گویند و در آن وقت که من آنجا رفتم غلبه یی بود که زیادت از هزار شتر عماری در آنجا بود، تا به دیگر چه رسد... ( سفرنامه ناصرخسرو چ تهران 1335 ص 101 ).

فرهنگ فارسی

آبی است میان مکه و طائف به مکه نزدیکتر که پیامبر ( ص ) هنگام بازگشت از غزوه های حنین و احرم غنیمتهای هوازن را بدانجا تقسیم کرد و هم آنجا مسجدی بساخت و در آن مکان چاههایی نزدیک به هم هست .

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یکی از محلهای محرم شدن در حج جعرانه می باشد.
یکی از میقاتها جعرانه می باشد.

توضیح جعرانه
جعرانه محلی است بیرون از حرم در مسیر طائف به مکه که فاصله اش تا مکه یک بَرید است.

احرام پیامبر از جعرانه
روایت شده است که رسول خدا صلّی اللّٰه علیه و آله پس از بازگشت از غزوه حنین از جعرانه برای به جا آوردن عمره مفرده احرام
بست.

ضبط لفظ جعرانه در منابع لغوی
...

[ویکی اهل البیت] ضبط: "جعْرانه" در منابع لغوی «جِعِرّانه» و «جَعِرّانه» هم ضبط شده است.
جعرانه محلی است بیرون از حرم در مسیر طائف به مکه که فاصله اش تا مکه یک بَرید است. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله هنگام بازگشت از جنگ حنین، در این مکان توقف کرد و غنایم هوازن را تقسیم نمود و از همانجا محرم شد.
از این عنوان در باب حج سخن گفته اند. برای کسانی که میقاتشان جهت گزاردن عمره مفرده ادنی الحلّ است افضل آن است که از جعرانه، تنعیم و یا حدیبیه محرم شوند. برخی گفته اند: افضل جعرانه، سپس تنعیم و پس از آن حدیبیّه است.
جعرانه در شمال شرقی مدینه، در ابتدای وادی سرف واقع شده و هنوز هم به همین نام معروف است. پس از آن که پیامبر صلی الله علیه و آله بعد از غزوه طائف از جعرانه برای گزاردن عمره محرم شد، مسلمانان نیز به تأسی از آن حضرت، آنجا را محل محرم شدن برای عمره قرار دادند.

دانشنامه عمومی

جعرانه منطقه ای مسکونی در عربستان سعودی است که در استان مکه واقع شده است. [ ۱]
عکس جعرانه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

جایگاهی است که در آن حاجیان محرم می شوند، یعنی جامه ی دوخته از تن بیرون می کنند و با دو حوله تن برهنه ی خود را میپوشانند.

بپرس