جایگاه استراق سمع

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جایگاه استراق سمع (قرآن). از آیات قرآن چنین استفاده می شود که در آسمان جایگاه هایی بوده که جنیان در آن جایگاه ها اخباری که برایشان قابل شنود بوده را استراق سمع می کردند.
از آیاتی چنین استفاده می شود که جنیان، در آسمان دارای جایگاه هایی برای استراق سمع بودند.قل اوحی الی انه استمع نفر من الجن.. بگو: به من وحی شده است که گروهی از جن گوش فرا دادند، و گفتند که ما قرآنی شگفت شنیدیم وانا لمسنا السماء فوجدنـها ملئت حرسا شدیدا وشهبا ما به آسمان رسیدیم و آن را پر از نگهبانان قدرتمند و شهابها یافتیم. وانا کنا نقعد منها مقـعد للسمع... و اینکه ما پیش از این به استراق سمع در آسمانها می نشستیم اما اکنون هر کس بخواهد استراق سمع کند، شهابی را در کمین خود می یابد!و ما بودیم که می نشستیم از نزدیک آسمان جاهایی برای گوش دادن یعنی برای استراق سمع، مقصود برای ما قبلا آماده بود نشستن در جاهایی برای شنیدن. پس از آنجا میشنیدیم صدا و کلام فرشتگان را.
استراق سمع در آسمان
آیات دیگر نشان ار استراق سمع جنیان و شیاطین در آسمان دارد.الف) ولقد جعلنا فی السمآء بروجا وزینها للنظرین ما در آسمان برجهایی قرار دادیم و آن را برای بینندگان آراستیم. وحفظنـها من کل شیطـن رجیم و آن را از هر شیطان رانده شده ای حفظ کردیم. الا من استرق السمع فاتبعه شهاب مبین. مگر آن کس که استراق سمع کند (و دزدانه گوش فرا دهد) که «شهاب مبین» او را تعقیب می کند (و می راند)ب) انا زینا السماء الدنیا بزینة الکواکب ما آسمان نزدیک
نیز از بعضی آیات جنین استفاده می شود که اخبار و اطلاعات قابل شنود، برای موجوداتی مانند شیاطین در آسمان هاوجود داشته است.الا من استرق السمع فاتبعه شهاب مبین. مگر آن کس که استراق سمع کند (و دزدانه گوش فرا دهد) که «شهاب مبین» او را تعقیب می کند (و می راند)

پیشنهاد کاربران

بپرس