تیران

فرهنگ اسم ها

اسم: تیران (پسر) (فارسی) (تاریخی و کهن) (تلفظ: tirān) (فارسی: تيران) (انگلیسی: tiran)
معنی: نام پسر اردشیر سوم و نام چندین پادشاه از سلسله اشکانیان، ( اَعلام ) ) نام پسر اردشیر سوم، ) تیران اول بیست و هفتمین پادشاه از سلسله ی اشکانیان ارمنستان و پسر آرتاشش سوم، ) تیران دوم سی و چهارمین پادشاه از سلسله ی اشکانیان ارمنستان و پسر خسرو دوم، ) نام مرکز شهرستان تیران و کَروَن در استان اصفهان، نام چند تن از پادشاهان سلسله اشکانی
برچسب ها: اسم، اسم با ت، اسم پسر، اسم فارسی، اسم تاریخی و کهن

لغت نامه دهخدا

تیران. ( اِخ ) دهی از دهستان کرون است که در بخش نجف آباد شهرستان اصفهان واقع است و 6100 تن سکنه ومعدن قلع دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

تیران. ( اِخ ) دهی از دهستان بربرود است که در بخش الیگودرز شهرستان بروجرد واقع است و 343 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

تیران. ( اِخ ) دهی از بخش راور شهرستان کرمان است که 150 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

فرهنگ فارسی

دهی از بخش راور شهرستان کرمان است

گویش مازنی

دانشنامه عمومی

تیران، مرکز شهرستان تیران و کرون در استان اصفهان است.
ترکیب واژه تیران دو جزء دیده می شود: نخست «تیر» که نام ستارهٔ تیر است که در نزد ایرانیان باستان مقدس بوده و «ان» که همان پسوند کثرت و نسبت است و محلی را می نمایاند که به تیر منسوب باشد. کرون نیز از دو قسمت «کر» به معنای توانا و «ون» به معنی مانند و شبیه می باشد. البته ممکن هم است که «کر» مخفف «کار» به معنای جنگ باشد، مانند کلمات زیر: کارزار، پیکار، کاروان، کَرنا ( نای جنگی ) ، کارنامه ( نامه جنگ ) ، و در این صورت، کرون به معنای میدان جنگ می باشد. در گویش محلی واژه کرون، به صورت کروند تلفظ می شود.
شهر تیران از شرق به شهرستان نجف آباد از جنوب به شهرستان لنجان و استان چهارمحال و بختیاری و از غرب به شهرستان چادگان محدود می گردد.
شهر تیران دارای آب وهوای بیابانی ونیمه بیابانی با تابستانهای گرم وخشک و زمستانهای سرداست. میزان بارندگی سالانه شهرستان ۲۴۶ میلی متر در سال است. در شهر تیران بیشترین نم نسبی در زمستان ۷۸ درصد و در تابستان ۱۳ درصد می باشد. تعداد روزهای یخبندان در سال ۹۰–۸۰ روز گزارش شده است. از نظر وضع جوی برابر با ایستگاه کلیماتولوزی تیران میانگین دما در دی ماه ۵/۴ و حداکثر دما در تیرماه ۲/۳۵ درجه سانتیگراد گزارش شده است.
• امامزاده احمدبن محمدحنفیه که از نوادگان علی ابن ابی طالب است و در تیران واقع است.
• امامزاده عبداله بن موسی بن جعفر در روستای کوهان واقع است.
• امامزاده حسین بن عدنان بن موسی بن جعفر در رضوان شهر
• امامزاده جواد بن موسی در روستای احمدرضا ( معروف به چشمه احمدرضا )
• امامزاده سید سراء الدین فضل ( معروف به بابا لنگر ) از نوادگان علی ابن موسی الرضا در جنوب عسگران
جاذبه های طبیعی شامل:
• حیات وحش و پارک ملی و ارگ قمیشلو:
پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو در ۴۵ کیلومتری شمال غرب اصفهان و مجاور شهر تیران واقع شده است. وسعت پارک ملی قمیشلو ۲۹۸۸۶ هکتار و وسعت پناهگاه حیات وحش قمیشلو ۸۳۸۸۸ هکتار می باشد. گفته می شود پارک ملی قمیشلو قدیمیترین منطقه حفاظت شده جهان است. ۱۵۰ سال قبل ظل السلطان پسر بزرگ ناصرالدین شاه و حاکم اصفهان قمیشلو را به عنوان قرق و شگارگاه اختصاصی اعلام و حتی از چرای دام در این منطقه جلوگیری نمود. مهم ترین گونه های جانوری عبارتند از :آهو، قوچ، میش، پازن، گرگ.
عکس تیرانعکس تیران
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

با درود
همچنین از نظر لغوی تیران می تواند تغییریافته ی واژه ی تهران باشد بگونه ای که "ه" به "ت" تبدیل شده باشد.
Tehrān - > Tirān
( Te=ī )
شاید به شُوند این است که پسوند بسیاری از اهالی شهر تیران، تهرانی است مانند دادخواهِ تهرانی، سلطانی تهرانی و. . .

بپرس