تولی در قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تولی در قرآن. در اسلام دو اصل به نام «تولی» و «تبری» و به تعبیر دیگر «حب فی الله» و «بغض فی الله» وجود دارد که هر دو در واقع اشاره به یک حقیقت است. تولی و تبری با این هیئت ترکیبی در قرآن نیامده؛ ولی ماده «ولی» و مشتقات آن در مفهوم دوستی و سرپرستی و یاری و واژه تبری و برائت به معنای بیزاری و دوری جستن، در آیاتی به کار رفته است
در اسلام دو اصل به نام «تولی» و «تبری» و به تعبیر دیگر «حب فی الله» و «بغض فی الله» وجود دارد که هر دو در واقع اشاره به یک حقیقت است. طبق این دو اصل ما موظفیم دوستان خدا را دوست بداریم و دشمنان خدا را دشمن، و پیشوایان بزرگ دین یعنی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) و امامان معصوم (علیهم السّلام) را در همه چیز اسوه و الگوی خود قرار دهیم.
تولی و تبری نشانه ایمان
این دستور به قدری مهم است، که در آیات قرآن به عنوان نشانه ی ایمان، و در روایات اسلامی به عنوان «اوثق عری الایمان» (محکمترین دستگیره ی ایمان) معرفی شده، و تا «تولی» و «تبری» نباشد، بقیه ی اعمال، عبادات و اطاعات، بی حاصل شمرده شده است، که مدارک آن از آیات و روایات را به خواست خدا در بحث های آینده خواهیم دید.
تولی و تبری در تهذیب نفس
این تولی و تبری یا «حب فی الله و بغض فی الله» یکی از گام های بسیار مهم و مؤثر در تهذیب نفس و سیر و سلوک الی الله است. روی همین اصل، بسیاری از علمای اخلاق وجود استاد و مربی را برای رهروان این راه، لازم شمرده اند.
آیات تولی و تبری در قرآن
...

پیشنهاد کاربران

بپرس