تقاطع

/taqAto~/

مترادف تقاطع: برخورد، تلاقی، چهارراه، یکدیگر را قطع کردن، برخورد کردن

متضاد تقاطع: تباعد

برابر پارسی: برخورد، برشگاه، چهار راه

معنی انگلیسی:
intersection, cloverleaf

لغت نامه دهخدا

تقاطع. [ ت َ طُ ] ( ع مص ) ازیکدیگر بریدن. ( زوزنی ). بریدن دو گروه از یکدیگر. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ). باهم قطع نمودن یکدیگر را. ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ). ضد تواصل. ( اقرب الموارد ). حصه حصه شدن ارحام. || جدا شدن پاره ای از چیزی. ( از اقرب الموارد ). از هم جداشدگی. || قطع کردن دو چیز همدیگر را از وسط و مانند خاج واقع شدن دو چیز بر روی هم. ( ناظم الاطباء ): چهارراه محل تقاطع دوراه است. ( یادداشت بخط مرحوم دهخدا ).

فرهنگ فارسی

ازهم بریدن وجداشدن، یکدیگرراقطع کردن
۱ - ( مصدر ) برخورد کردن یکدیگر را قطع کردن . ۲ - از هم بریدن از هم گسستن از یکدیگر جدا شدن . ۳ - قطیع کردن دو خط یکدیگر را در یک نقطه . ۴ - ( اسم ) برخورد قطع . جمع : تقاطعات .

فرهنگ معین

(تَ طُ ) [ ع . ] ۱ - (مص ل . ) یکدیگر را قطع کردن ، قطع کردن دو خط یکدیگر را. ۲ - (اِمص . ) برخورد، قطع .

فرهنگ عمید

۱. چهارراه.
۲. (ریاضی ) نقطه ای که در آن دو یا چند خط یکدیگر را قطع کنند.
۳. (اسم مصدر ) از هم بریدن و جدا شدن.
۴. (اسم مصدر ) [قدیمی] یکدیگر را قطع کردن.

فرهنگستان زبان و ادب

{crossing, crossover} [حمل ونقل ریلی] محل تلاقی دو مسیر راه آهن یا جاده با راه آهن که تغییر مسیر در آن امکان پذیر نباشد
{intersection} [حمل ونقل درون شهری-جاده ای] محل برخورد دو یا چند معبر

واژه نامه بختیاریکا

چار رَهُو

دانشنامه عمومی

تَقاطُع یا بُرشگاه یا چهارراه محل گذر دو راه از یکدیگر است. [ ۱]
تقاطع ها انواع گوناگونی دارند از جمله تقاطع هم عرض، تقاطع هم سطح، تقاطع غیرهم سطح، تقاطع فرعی و اصلی، تقاطع دارای چراغ سه مرحله ای، سه راهی و چهارراه. میدان را نیز می توان در اصل نوعی تقاطع به شمار آورد. [ ۱]
تقاطع های راه و جاده با خط راه آهن نیز نوعی از تقاطع ها است. چنین تقاطع هایی می تواند بدون مستحفظ یا با مستحفظ باشد. [ ۱]
عکس تقاطع

تقاطع (الگوریتم ژنتیک). در الگوریتم های ژنتیک و رایانش فرگشتی، تقاطع ( به انگلیسی: Crossover یا Recombination ) نام یک عملگر ژنتیکی است که برای ترکیب اطلاعات ژنتیکی دو والد و ساختن فرزند آنها استفاده می شود. با استفاده از تقاطع می توان از یک جمعیت موجود به صورت تصادفی و با ترکیب اطلاعات والدین فرزند ساخت، همانند آنچه هنگام تولید مثل جنسی رخ می دهد. معمولاً پس از عملگر تقاطع فرزند به دست آمده دچار جهش می شود تا نتیجه نهایی حاصل شود.
الگوریتم های گوناگون در رایانش فرگشتی از ساختارهای داده مختلفی برای ذخیره اطلاعات ژنتیکی استفاده می کنند، و در هر کدام از این نمایش های ژنتیکی می توان با استفاده از انواع گوناگون عملگر تقاطع ترکیب های جدید ساخت. به طور معمول از عملگر تقاطع روی داده ساختار های آرایه بیتی، بردارهای اعداد حقیقی و درخت ها استفاده می شود.
الگوریتم های قدیمی ژنتیک اطلاعات ژنتیکی را به صورت یک کروموزوم درون آرایه بیتی ذخیره می کردند. روش های تقاطع مورد استفاده با آرایه های بیتی بسیار متداول اند و مثال های خوبی برای درک تقاطع هستند.
در این روش یک نقطه روی دو کروموزوم والد به صورت تصادفی انتخاب می شود و که نقطه تقاطع را نشان می دهد. بیت های سمت راست آن نقطه بین کروموزوم دو والد جابجا می شوند. به این صورت دو فرزند ایجاد می شوند که هرکدام بخشی از اطلاعات ژنتیکی هر کدام از دو والد خود را به همراه دارند. [ ۱]
import random def single_point_crossover ( parent_one, parent_two ) : string_length = len ( parent_one ) crossover_point = random. randint ( 0, string_length ) child_one = parent_one + parent_two child_two = parent_two + parent_one return child_one, child_two تقاطع دو نقطه ای و k نقطه ای در روش تقاطع دو نقطه ای، دو نقطه به صورت تصادفی از کروموزوم ها والد انتخاب می شوند. بیت های بین بین دو نقطه بین دو والد جابجا می شوند و فرزندان تولید می شوند. تقاطع دو نقطه ای در واقع با اجرای دو تقاطع تک نقطه ای با نقاط تقاطع متفاوت معادل است. به همین صورت با تعمیم دادن همین ایده می توان تقاطع k نقطه ای را نیز انجام داد.
در تقاطع یکنواخت، هر بیت با احتمال مساوی از یکی از والدها انتخاب می شود. گاهی اوقات این احتمال مساوی نیست که باعث می شود اطلاعات بیشتری از والد با احتمال بیشتر، در فرزند به ارث برسد.
عکس تقاطع (الگوریتم ژنتیک)عکس تقاطع (الگوریتم ژنتیک)

تقاطع (خیال). تقاطع یا کراس اور ( به انگلیسی: Crossover ) ، قرارگیری دو یا چند شخصیت، صحنه یا دنیای خیالی در بستری از یک روایت واحد است که در غیر اینصورت از هم گسسته اند. چنین تقاطعی ممکن است برآمده از توافق قانونی بین دارندگان حق تکثیر، تلاش های غیرمجاز طرفداران یا مالکین عمومی شرکت ها باشد.
تقاطع ها اغلب در ظرفیت رسمیشان بدین منظور رخ می دهند تا دارندگان مالکیت فکری، مزایای مالی حاصل از ترکیب دو یا چند خصیصه استقرار یافته را بدست آورند. در سایر موارد، تقاطع ممکن است به منظور معرفی مفاهیم جدید مشتقه از یک مفهوم قدیمی تر مورد استفاده قرار گیرد.
اغلب تقاطع ها بین خواص تحت تملک یک دارنده رخ دهد و در موارد نادرتری می تواند بین خواص مالکان متفاوتی نیز رخ دهد، با این فرض که بتوان بر موانع قانونی فایق آمد. همچنین ممکن است در این فرایند از شخصیت هایی که وارد مالکیت عمومی شده اند در کنار شخصیت های تحت حق تکثیر نیز استفاده گردد.
داستان تقاطع ممکن است سعی کند تا دلایل خود در مورد تقاطع را توضیح دهد، مثل همسایه بودنشان ( مثال های قابل توجه، بازیگران دختران زرین و لانه خالی هستند ) یا ملاقات از طریق خراش در ابعاد یا پدیده های مشابه ( یکی از توجیهات رایج برای خواص علمی - تخیلی که دارای مالکین متفاوتی هستند ) . برخی از تقاطع ها در کل توضیح داده نمی شوند. سایر انواع آن نامعقول یا صرفاً در چیدمان تخیلی غیرممکن بوده و ازین رو باید در دنباله داستان نادیده انگاشته شوند. با این وجود سایرین به طور عامدانه روابط بین دو یا چند جهان تخیلی را به صورت گیج کننده ای درمی آورند، همچون اتفاقی که در سیمپسون ها و فیوچراما رخ داده و در آن هر نمایش در دیگری حالت تخیلی پیدا می کند.
تقاطع های غیررسمی در مقایسه با تقاطع های رسمی، صرفاً به دلیل لذت هنری مشتق شده از خالقینش ایجاد شده اند. تقاطع های غیررسمی اغلب به شکل نوشتجات تخیلی طرفداران[ ۱] و هنر طرفداران ظهور می کند، اما این استعاره به طور فزاینده ای در فیلم ها و آثار صوتی آماتوری شایع است. در حالی که تقاطع های رسمی دچار موانعی چون دغدغه های حق تکثیری، هزینه های حق تألیف، کیفیت نوشتار و مالکیت شخصیت ها می شوند، تقاطع های غیررسمی تا زمانی که مالکان آثار حقوق خود را در چارچوب حقوقی برای توزیع چنین موادی اعمال نکنند، در غل و زنجیر چنین دغدغه هایی نیستند. یکی از مثال های خوب، فیلم اکشن زنده غیر - مجوزدار «بتمن: بن بست» است که خصوصیات بتمن، بیگانه و غارتگر را در یک چیدمان گرد هم آورد.
عکس تقاطع (خیال)

تقاطع (زیست شناسی). تقاطع ( به انگلیسی: Decussation ) در متون زیست شناسی و کالبدشناسی برای توصیف تقاطع یا عبور دو چیز از روی هم دیگر استفاده می گردد. در عددنویسی رومی، عدد ده را به صورت X نوشته و deca می خوانند، به خاطر همین کلمه decussatio را برای این مفهوم ساخته اند که از همان کلمه دکا مشتق شده است. از جمله کاربرد های این اصطلاح در پزشکی decassatio pyramidum است که در آنجا به معنای هرم های نخاعیست، چرا که در آنجا هم پدیده تقاطع رخ می دهد.
عکس تقاطع (زیست شناسی)

تقاطع (فیلم ۱۹۷۷). تقاطع ( به زبان مالایالم:Anthardaaham ) فیلمی محصول سال ۱۹۷۷ و به کارگردانی آی. وی. ساسی است. در این فیلم بازیگرانی همچون سری دوی، بهادر، کی. پی اومر، ام جی. سومان ایفای نقش کرده اند.
عکس تقاطع (فیلم ۱۹۷۷)

تقاطع (فیلم ۱۹۸۴). تقاطع ( به هندی: Paar ) فیلمی محصول سال ۱۹۸۴ و به کارگردانی گوتام غوس است. در این فیلم بازیگرانی همچون شبانه اعظمی، نصیرالدین شاه، اوم پوری، اوتپال دوت ایفای نقش کرده اند.
عکس تقاطع (فیلم ۱۹۸۴)

تقاطع (فیلم ۱۹۹۴). تقاطع ( به انگلیسی: Intersection ) فیلمی محصول سال ۱۹۹۴ و به کارگردانی مارک رایدل است. در این فیلم بازیگرانی همچون ریچارد گی یر، شارون استون، لولیتا داویدوویچ، مارتین لاندو، دیوید سلبی، جنیفر موریسون ایفای نقش کرده اند.
عکس تقاطع (فیلم ۱۹۹۴)

تقاطع (هندسه). در هندسه، تقاطع ( انگلیسی: Intersection ) نقطهٔ مشترک، خط یا منحنی مشترک برای دو یا چند جسم ( مانند خطوط، منحنی ها، صفحه ها و سطوح ) است. ساده ترین حالت در هندسه اقلیدسی، تقاطع خط - خط بین دو خط متمایز است که یا یک نقطه است ( که گاهی رأس نامیده می شود ) یا وجود ندارد ( اگر خطوط متوازی باشند ) . انواع دیگر تقاطع هندسی عبارتند از:
تقاطع خط و صفحه
تقاطع خط - کره
تقاطع یک چند وجهی با یک خط
تقاطع پاره خط
منحنی تقاطع تعیین تقاطع تخت ها - اجرام هندسی خطی که در فضایی با ابعاد بالاتر تعبیه شده اند - یک کار ساده جبر خطی است، یعنی حل یک دستگاه معادلات خطی. به طور کلی تعیین یک تقاطع منجر به معادلات غیر خطی می شود که می توان آنها را به صورت عددی حل کرد، برای مثال با استفاده از تکرار نیوتن. مشکلات تقاطع بین یک خط و یک مقطع مخروطی ( دایره، بیضی، سهمی و غیره ) یا یک چهارگانه ( کره، استوانه، هایپربولوئید و غیره ) منجر به معادلات درجه دوم می شود که به راحتی قابل حل است. تقاطع بین ربع ها منجر به معادلات کوارتیک می شود که می توان آنها را به صورت جبری حل کرد.
عکس تقاطع (هندسه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

مترادف ها

junction (اسم)
اتصال، خط اتصال، ربط، تقاطع، نقطه اتصال، برخوردگاه

meet (اسم)
تقاطع، جلسه، نشست، نشستگاه، اشتراک

intersection (اسم)
چهار راه، تقاطع

decussating (اسم)
تقاطع

فارسی به عربی

اجتمع , تقاطع

پیشنهاد کاربران

برشا:تقاطع.
برشایی:تقاطعی.
لری بختیاری
چار رَهُو، ژپیل، چَو دِهُو:تقاطع
دَوگه:میدان
تقاطع: همتای پارسی این واژه ی عربی، این است:
یکبرین yakbrin ( کردی )
تقاطع فیلم به کارگردانی ابوالحسن داوودی، نویسندگی فرید مصطفوی و ابوالحسن داودی و تهیه کنندگی ناصر شفق و سعید حاجی میری محصول سال ۱۳۸۴ است.
دکتر مینو رحمانی متخصص زنان و زایمان، شوهرش مرده است و در حالی که قصد دارد با داریوش ازدواج کند، نگران تنها فرزندش امیر است. از سوی دیگر امیر بیشتر اوقات خود را با پدرام که یکی از دوستان هم دوره دانشگاهی اش است می گذراند. در یکی از روزها، پدرام که فرد مرفهی است، به اتفاق امیر برای خوشگذرانی و شب نشینی از خانه خارج می شوند، اما در مسیر به دلیل سرعت غیرمجاز پدرام، اتومبیل دیگری دچار حادثه شده و منجر به مرگ دو نفر به نام بهناز و مهسا می شود. در تقاطع، حول و حوش دکتر مینو رحمانی، امیر، بهناز و مهسا آدم های دیگری حضور دارند که به نوعی با تقاطعی بزرگ در زندگی روبه رو شده اند و تقاطع حوادث، زندگی آدم های بسیاری را تغییر می دهد.
...
[مشاهده متن کامل]

• ژانر: اجتماعی
• رنگ: رنگی
• صدا: Mono
• لوکیشن: تهران، اتوبان تهران – قم، دانشکده صدا و سیما، فرودگاه بین المللی امام خمینی، دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی، بیمارستان شهید چمران، آزادراه تهران – شمال و چندین محل فرعی دیگر.
• تندیس؛ بهترین فیلم؛ ناصر شفق، سعید حاجی میری؛ دهمین جشن خانه سینما؛ بخش مسابقه فیلم های بلند؛ ۱۳۸۵
• تندیس؛ بهترین فیلمنامه؛ فرید مصطفوی، ابوالحسن داودی؛ دهمین جشن خانه سینما؛ بخش مسابقه فیلم های بلند؛ ۱۳۸۵
• تندیس؛ بهترین بازیگر نقش دوم مرد؛ بیژن امکانیان؛ دهمین جشن خانه سینما؛ بخش مسابقه فیلم های بلند؛ ۱۳۸۵
• تندیس؛ بهترین جلوه های ویژه؛ محسن روزبهانی؛ دهمین جشن خانه سینما؛ بخش مسابقه فیلم های بلند؛ ۱۳۸۵
• تندیس؛ بهترین طراحی هنری؛ امیرحسین اثباتی؛ دهمین جشن خانه سینما؛ بخش مسابقه فیلم های بلند؛ ۱۳۸۵

تقاطع
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/تقاطع_(فیلم_۱۳۸۴)
برهم رسی، به هم رسی، هم رسی، برخورد، برهم خورد، برخوردگاه، پیوندگاه، تراگذری، تراگذرندگی، هم گذری، بریدگی، برینش، نقطه برخورد، هم بریدگی، برهم بریدگی
juncture
تقاطع همون چهار راه میباشد
بر خورد، یکدیگر را قطع کردن
برخورد ، به هم خوردن

بپرس