تره پیاز یا ترپیاز ( نام علمی: Allium fistulosum ) گیاهی از نوع پیازهای پایا است که منشأ آن غرب چین و آسیای مرکزی است.
در آشپزی ژاپنی تره پیاز ( نِگی ) از زمان های کهن در غذاهای میسوسوپ، هیایاکّو ( نوعی غذا با توفوی سرد و انواع سبزیجات یا چاشنی بر روی آن ) ، اودون و سوبا به عنوان چاشنی ( به ژاپنی یاکومی ) مصرف می شود. تره فرنگی ( نِگی ) همچنین در نابه ریوری ها ( غذاهای آبگوشت مانند ) یک مادهٔ غذایی لازم است. در ژاپن این گیاه به عنوان یک عنصر غذایی در آشپزی ژاپنی مصرف دارد و نِگی ( به ژاپنی: ネギ Negi ) نامیده می شود.
این گیاه در ایران از دیرباز به صورت خودرو و وحشی در مناطق جلگه نیشابور و دامنه های زاگرس رشد می کرده است و امروز به دو صورت گلخانه ای و سنتی در اکثر نقاط ایران کشت می شود. این گیاه در ایران بیشتر به صورت خام و در کنار غذاهای گرم مصرف می شود.

این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدر آشپزی ژاپنی تره پیاز ( نِگی ) از زمان های کهن در غذاهای میسوسوپ، هیایاکّو ( نوعی غذا با توفوی سرد و انواع سبزیجات یا چاشنی بر روی آن ) ، اودون و سوبا به عنوان چاشنی ( به ژاپنی یاکومی ) مصرف می شود. تره فرنگی ( نِگی ) همچنین در نابه ریوری ها ( غذاهای آبگوشت مانند ) یک مادهٔ غذایی لازم است. در ژاپن این گیاه به عنوان یک عنصر غذایی در آشپزی ژاپنی مصرف دارد و نِگی ( به ژاپنی: ネギ Negi ) نامیده می شود.
این گیاه در ایران از دیرباز به صورت خودرو و وحشی در مناطق جلگه نیشابور و دامنه های زاگرس رشد می کرده است و امروز به دو صورت گلخانه ای و سنتی در اکثر نقاط ایران کشت می شود. این گیاه در ایران بیشتر به صورت خام و در کنار غذاهای گرم مصرف می شود.


wiki: تره پیاز