تحریم ذبائح اهل الکتاب

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تحریم ذبائح أهل الکتاب (کتاب). کتاب تحریم ذبائح أهل الکتاب از تألیفات شیخ مفید ، محمد بن محمد بن نعمان، از چهره های برجستۀ علما و فقهای شیعه در قرن چهارم و نیمۀ نخست قرن پنجم هجری است. شیخ مفید در این کتاب به بررسی حرمت گوشت حیواناتی که به وسیلۀ اهل کتاب سر بریده شوند پرداخته است.
شیخ مفید از چهره های بسیار درخشان شیعه در جهان اسلام می باشد. او هم متکلم است و هم فقیه . ابن ندیم در فن دوم از مقالۀ پنجم« الفهرست » که در بارۀ متکلمان شیعه بحث می کند، از او به عنوان« ابن المعلم » یاد کرده و او را ستایش می نماید. کتاب معروف او در فقه نیز« المقنعة » است.ابو یعلی جعفری که داماد مفید بوده است، می گوید: « مفید شبها مختصری می خوابید و بقیه شب را به نماز یا مطالعه یا تدریس یا تلاوت قرآن مجید می گذرانید.»

[ویکی نور] شیخ مفید، محمد بن محمد بن نعمان، از چهره های برجستۀ علما و فقهای شیعه در قرن چهارم و نیمۀ نخست قرن پنجم هجری.
شیخ مفید در این کتاب به بررسی حرمت گوشت حیواناتی که به وسیلۀ اهل کتاب سر بریده شوند پرداخته است.
قرن پنجم هجری یکی از دوران های اوج و شکوفایی دولت های اسلامی در ممالک جهان به شمار می آید.
در این دوران، سرزمین های اسلامی رو به گسترش بود و سرزمین های جدید یکی پس از دیگری فتح می گشت.
یکی از ویژگیهای این دوران روی آوردن جمعیت های فراوان مسیحی و یهودی - که از اهل کتاب به شمار می آمدند - به درون ممالک اسلامی و زندگی مشترک با مسلمانان بود و استفاده از گوشت حیواناتی که اهل کتاب ذبح می کردند یکی از مسائل مورد نیاز در این دوران گردید.

[ویکی فقه] تحریم ذبائح اهل الکتاب (کتاب). کتاب تحریم ذبائح أهل الکتاب از تألیفات شیخ مفید ، محمد بن محمد بن نعمان، از چهره های برجستۀ علما و فقهای شیعه در قرن چهارم و نیمۀ نخست قرن پنجم هجری است. شیخ مفید در این کتاب به بررسی حرمت گوشت حیواناتی که به وسیلۀ اهل کتاب سر بریده شوند پرداخته است.
شیخ مفید از چهره های بسیار درخشان شیعه در جهان اسلام می باشد. او هم متکلم است و هم فقیه . ابن ندیم در فن دوم از مقالۀ پنجم« الفهرست » که در بارۀ متکلمان شیعه بحث می کند، از او به عنوان« ابن المعلم » یاد کرده و او را ستایش می نماید. کتاب معروف او در فقه نیز« المقنعة » است.ابو یعلی جعفری که داماد مفید بوده است، می گوید: « مفید شبها مختصری می خوابید و بقیه شب را به نماز یا مطالعه یا تدریس یا تلاوت قرآن مجید می گذرانید.»
موضوع کتاب
موضوع کتاب فقه و احکام شرعی است، شیخ مفید در این کتاب به بررسی حرمت گوشت حیواناتی که به وسیلۀ اهل کتاب سر بریده شوند پرداخته است.
انگیزۀ نگارش
قرن پنجم هجری یکی از دوران های اوج و شکوفایی دولت های اسلامی در ممالک جهان به شمار می آید. در این دوران، سرزمین های اسلامی رو به گسترش بود و سرزمین های جدید یکی پس از دیگری فتح می گشت. یکی از ویژگیهای این دوران روی آوردن جمعیت های فراوان مسیحی و یهودی- که از اهل کتاب به شمار می آمدند- به درون ممالک اسلامی و زندگی مشترک با مسلمانان بود و استفاده از گوشت حیواناتی که اهل کتاب ذبح می کردند یکی از مسائل مورد نیاز در این دوران گردید. شیخ مفید با تحقیقی عمیق، در این کتاب به بررسی این مسئله پرداخته و حرمت این گوشت ها را از دیدگاه اسلام اثبات کرده است.
شیوۀ نگارش
...

پیشنهاد کاربران

بپرس