تأثیرات تنباکو بر سلامت انسان. تأثیرات تنباکو بر سلامت انسان قابل توجه هستند. تنباکو بزرگترین علت مرگ قابل پیشگیری در سطح جهان است. بسته به روش استفاده از تنباکو از قبیل کشیدن آن مانند سیگار، انفیه زنی آن، یا جویدن آن و مقدار استفاده از آن، شدت تأثیرات آن بر اندام ها متفاوت است. اعتیاد به تنباکو احتمال زیاد ابتلا به سرطان ریه و امراض قلبی را در بر دارد. سازمان بهداشت جهانی هشدار می دهد که با وجود همه برنامه های پیشگیرانه، در عرض ۳۰ سال گذشته، ۱۰۰ میلیون نفر به خاطر بیماری های ناشی از مصرف دخانیات جان سپرده اند، که این میزان خیلی بیشتر از مجموع تلفات ایدز، سل، تصادفات رانندگی و خودکشی ها است. [ ۱] همراه با دود سیگار، هزاران مادهٔ سمی و جهشزا وارد دهان مصرف کننده می شود. همچنین مصرف سیگار با ابتلا به سرطان دهان و سرطان حنجره ارتباط مستقیم دارد. کشیدن سیگار، ابتلا به سرطان های پانکراس و سینه را افزایش داده و در ایجاد ناراحتی های مهلک تنفسی مؤثر است. احتمال سقط جنین و به دنیا آمدن جنین مرده در زنان سیگاری بیش از دیگران است. [ ۲]
به طور کلی می توان گفت که تمام سموم، می توانند به ایجاد بافت های سرطانی بینجامند. زیرا ثابت شده است که بدن، نوعی سپر سلولی نامیرا در برابر سموم ایجاد می کند که همان بافت سرطانی می باشد. هر چه احتمال تماس دود سیگار با یک بافت بیشتر باشد، احتمال سرطانی شدن آن هم زیادتر می شود. این بافت ها شامل ریه ها، نای، نوک انگشتان، لب ها و دهان می باشند. به علاوه جوارحی که پس از جذب یا بلع نیکوتین در گیر می شوند، مانند کبد، معده، پانکراس و کلیه ها نیز احتمال سرطانی شدن دارند.
بد کار کردن کبد موجب افزایش آنزیم های کبدی و افزایش چربی های سبک می شود که باعث سفت شدن رگ ها ( تصلب شرایین ) و ته نشینی چربی در رگ های قلب ( کرونرهای قلبی ) خواهد شد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفبه طور کلی می توان گفت که تمام سموم، می توانند به ایجاد بافت های سرطانی بینجامند. زیرا ثابت شده است که بدن، نوعی سپر سلولی نامیرا در برابر سموم ایجاد می کند که همان بافت سرطانی می باشد. هر چه احتمال تماس دود سیگار با یک بافت بیشتر باشد، احتمال سرطانی شدن آن هم زیادتر می شود. این بافت ها شامل ریه ها، نای، نوک انگشتان، لب ها و دهان می باشند. به علاوه جوارحی که پس از جذب یا بلع نیکوتین در گیر می شوند، مانند کبد، معده، پانکراس و کلیه ها نیز احتمال سرطانی شدن دارند.
بد کار کردن کبد موجب افزایش آنزیم های کبدی و افزایش چربی های سبک می شود که باعث سفت شدن رگ ها ( تصلب شرایین ) و ته نشینی چربی در رگ های قلب ( کرونرهای قلبی ) خواهد شد.