بنی اسلم

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بنی اسلم از فرزندان اسلم بن اَفصی/اقصی بن حارثة بن عمرو بن مزیقیا (عامر)، از زیرشاخه های قبیله خزاعه از عرب قحطانی به شمار آمده اند.
آنان از تبار اسلم بن اَفصی بن حارثة بن عمرو بن مزیقیا (عامر)، از عرب قحطانی و از زیرشاخه های خزاعه دانسته شده اند. از تیره های همنام بنی اسلم می توان به اَسلم بن الحاف و اسلم بن ربیعه از سعد بن حِمْیَر اشاره کرد که هر دو به قحطانیان نسب می برند و در این مقاله مدّ نظر نیستند. بنا به نقلی، پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم)، اسلمیها را از تبار اسماعیل (علیه السّلام) خواند؛ اما ابن حَجَر، با این استدلال که در این صورت، همه عرب قحطانی از نسل آن حضرت خواهند بود این روایت را نپذیرفته است، ضمن آنکه در میان عرب عدنانی نیز، تیره ای از بنی قَمْعه به نام اسلم وجود دارد. نسل اسلم از دو فرزندش سلامان و هَوازن استمرار یافت.
مناطق منتسب به بنی اسلم
اسلمی ها در مسیر مکه به مدینه و در همسایگی قبیله بنی غفار استقرار داشتند. مناطق منتسب به ایشان عبارت است از: «جَمدان» (کوهی در حجاز حد فاصل قُدید و عُسْفان)، «ضَجْنان» (متعلق به اسلم، هُذَیل و غاضره، شَبَکه شَدَخ (آبی از آن اسلم و غفار)، «وَبْرَه» (قریه ای دارای نخلستان از مناطق پیرامونی مدینه. آنان همچنین در «مر الظهران» نخلستان هایی داشتند، از این رو به نظر می رسد، عمده اشتغال اسلمیان، کشاورزی و دامداری بوده است.
مهارت های اسلمیان
از آداب، ایام و مسائل مربوط به عصر جاهلی آنان گزارشی ارائه نشده است، جز آنکه هم پیمان قبیله غفار بودند و در تیراندازی مهارت داشتند، چنان که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) به آنان فرمود: پدر شما از تیراندازان بود.
اسلمیان در زمان پیامبر اکرم
...

[ویکی حج] بنی اَسلم از قبایل ساکن حجاز و مامور بردن قربانی ها در عمرة القضاء و فتح مکه بودند.
نسب این قبیله به اسلم بن اَفصی/اقصی بن حارثة بن عمرو بن مزیقیا می رسد و از زیرشاخه ‏های قبیله خزاعه از عرب قحطانی بوده اند.
مکان استقرار این قبیله میان راه مکه به مدینه بوده است. در مورد اسلام آوردن آنها اطلاع دقیقی در دست نیست ولی عده ای از آنان در سال های نخست هجرت پیامبر(ص)، اسلام آورده اند. اسلمیان در بسیاری از غزوات پیامبر از جمله غزوه احد و حنین و تبوک و خیبر شرکت داشتند و پیامبر(ص) را یاری کردند.

پیشنهاد کاربران

بپرس