و یک نوع ( برنج نازنینی )
برنج ( به انگلیسی: Rice ) یکی از مهم ترین و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. هم اکنون
رقم های مختلف برنج در جهان وجود دارد، اما این ها در دو
گونه زیستی کلی جای می گیرند. [ ۱] گونه های اصلی برنج، شامل
برنج آسیایی ( نام علمی: Oryza sativa ) و برنج آفریقایی ( نام علمی: Oryza glaberrima ) هستند. گونه های
برنج وحشی نیز عموماً در سردههای Zizania و Porteresia، طبقه بندی شده اند. [ ۲] برنج، پس از
نیشکر و ذرت، سومین
محصول کشاورزی از نظر میزان تولید در جهان است. [ ۳]
در فارسی، برنج پخته اگر با حبوبات و سبزیجات و
مخلفات آمیخته شده باشد
پلو نامیده می شود؛ ولی اگر به صورت تنها یا در کنار خورشِت یا
کباب یا گوشت به کار رود چلو خوانده می شود. [ ۴]
شواهد پیدایشی نشان می دهد که برنج در ۸۰۰۰–۱۳۰۰۰ سال پیش در دره رودخانه پرل چین سرچشمه گرفته است. پیشتر، استادان باستان شناسی حدس می زدند که برنج در دره رودخانه
یانگ تسه در چین اهلی شده باشد. برنج از آسیای شرقی، به مناطق جنوبی تر و
جنوب آسیا گسترش یافت. برنج توسط استعمارگران اروپایی از آسیای غربی به
اروپا و
قاره آمریکا معرفی شد.
در سال ۲۰۱۸ میلادی تولید جهانی برنج، برابر ۷۸۲ میلیون تُن بوده است که ۵۰٪ از این میزان متعلق به چین و هند می باشد. [ ۶] سایر تولیدکنندگان اصلی اندونزی،
بنگلادش و
ویتنام می باشند.
بسیاری از کشورهای تولیدکننده برنج به دلیل ضعف جاده ها، فناوری های ضعیف نگهداری، زنجیره عرضه ناکارآمد و ضعف کشاورز برای رساندن محصول به بازار و توزیع کننده های جزئی، دچار ضرر و زیان های فراوان و تلفات در محصول برداشت شده می شوند. در تحقیقی توسط
بانک جهانی و
فائو ادعا شده است به طور متوسط هر ساله نزدیک به ۸٪ تا ۲۶٪ برنج تولید شده در کشورهای درحال توسعه به دلیل ضعف تأسیسات و مشکلات پس از برداشت از بین می رود. در بعضی گزارش ها ادعا شده این عدد بیش از ۴۰٪ است. [ ۷] [ ۸] این ازدست دادن محصول نه تنها باعث کاهش
امنیت غذایی جهانی می شود بلکه تحقیق اشاره می کند که این
کشاورزان در
کشورهای در حال توسعه مانند چین و هند و دیگر کشورها مبلغی به ارزش ۸۹ میلیارد دلار را به دلیل ضعف حمل و نقل و مشکلات پس از برداشت از دست می دهند که قابل پیشگیری است.
برنج (آلیاژ). برنج ( به انگلیسی: Brass ) ترکیبی آلیاژی از مس و روی است. [ ۱] معمولاً ترکیب این آلیاژ با عناصر دیگر را
برنز می گویند. [ ۱] گاهی نام عنصر آلیاژی به همراه برنز آورده می شود، برای مثال، برنز قلع دار یا برنز فسفردار. صدها نوع ترکیب گوناگون در هر یک از این گروه ها وجود دارد. [ ۱] با تغییر مقدار روی، خواص آلیاژهای مس - روی نیز تغییر می کند. برنج های مس - روی که عناصر اضافی مانند قلع، آلومینیوم، سیلیسیم، منگنز،
نیکل و سرب دارند به عنوان برنج های آلیاژی نامیده می شوند.
برنج از مدت ها پیش، حتی قبل از تاریخ شناخته شده بود؛[ ۲] در آن زمان که انسان هنوز
فلز روی را نمی شناخت با ذوب کردن مس همراه با کالامین ( سنگ معدن فلز روی ) برنج تولید می کرد.
برنج معمولاً قابلیت
چکش خواری بیشتری نسبت به مس و روی دارد و
دمای ذوب آن تقریباً بین ۹۰۰ تا ۹۴۰ درجه
سلسیوس است. البته
سختی و نرم بودن آن می تواند با تغییر نسبت مخلوط مس و روی تغییر کند. مس داخل برنج ( از طریق اثر اولیگو دینامیک ) خاصیت میکروب کشی به آن می دهد. [ نیازمند منبع] به همین خاطر از برنج به عنوان دستگیره و دیگر فلزات رایج در بیمارستان ها استفاده می کنند. [ نیازمند منبع]
امروزه تقریباً ۹۰٪ از فلزات برنج بازیافت می شوند، چون فلز برنج خاصیت مغناطیسی کمی دارد و به راحتی می توان آن را از فلزاتی که معمولاً با آن ها مخلوط می شود جدا کرد. بدین ترتیب برنج جدا شده را دوباره بازیافت می کنند.
چگالی برنج
ریختگی در حدود ۸۴۰۰ تا ۸۷۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب می باشد. [ ۳]
اکثر آلیاژهای برنج دارای دامنه انجماد بسیار کم است و به دلیل وجود فلزات دیگر در مس عملاً باعث پائین آمدن نقطه ذوب می شود و هر قدر دامنه انجماد کمتر باشد، سیالیت آلیاژ بهتر خواهد بود ، ولی این امر معمولاً با زیاد شدن حجم انقباض متمرکز همراه است.
برنج ها از نقطه نظر شبکه محلول های جامد مس و روی دارای خواص زیر می باشند:
•
محلول جامد α: این شبکه در سرما
چکش خوار است ولی چکش خواری آن در گرما منوط به نداشتن سرب در آلیاژ است ( به دلیل تشکیل سرب مایع در گرما )
• محلول جامد β: در این شبکه وجود سرب کمتر مزاحم بوده و شبکه خاصیت چکش خواری خود را در گرما حفظ می کند.
• محلول جامد γ: این شبکه سخت و شکننده است و خواص عمومی شبکه γ را دارد.
برنج (سرده). برنج ( نام علمی: Oryza ) نام یک سرده از تیره گندمیان است.
برنج (فیلم ۱۹۵۷). برنج ( به ژاپنی: 米 Kome ) فیلمی در
ژانر درام به کارگردانی
تاداشی ایمای است که در سال ۱۹۵۷ اکران شد. از بازیگران آن می توان به
ایجیرو تونو اشاره کرد.
برنج (گیاه). برنج ( نام علمی: Oryza sativa ) نام یک گونه از تیره گندمیان است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف