پرورش گل و گیاه[ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴] ، گُل کاری[ ۵] [ ۶] [ ۷] [ ۸] ، گل پروری[ ۹] [ ۱۰] یا باغبانی علمی[ ۱۱] ( به انگلیسی: Horticulture ) شاخه ای از کشاورزی است که با هنر، علم، فناوری و تجارت پرورش گیاه در باغ و گلخانه سروکار دارد، و شامل کاشت گیاهان دارویی، سبزیجات، میوه، مغزدانه ها، دانه ها، جوانه ها، قارچ ها، جلبک، گل های زینتی، جلبک های دریایی، و محصولات غیرغذایی مانند علف و درختان و گیاهان معطر است. [ ۱۲] باغبانی علمی همچنین به حفاظت گیاهان، ترمیم چشم انداز، طراحی باغ و چشم انداز، ساخت وساز، تعمیر و نگهداری و درختکاری هم می پردازد. در مقایسه با علم کشاورزی، باغبانی شامل تولید گیاهان زراعی و دامداری نمی شود.
باغبانان علمی دانش و مهارت های خود و فناوری ها را مورد استفاده قرار می دهند تا گیاهانی را برای غذای انسان و استفاده های غیرغذایی و کاربردهای شخصی و نیازهای اجتماعی تولید کنند. کار آن ها شامل تکثیر و کاشت گیاه با هدف بهبود رشد گیاه، محصول، کمیت، ارزش غذایی، مقاومت در برابر حشرات، بیماری ها، و استرس های محیطی است. آن ها به عنوان باغبان، تولیدکننده، درمانگر، طراح و مشاوران فنی در بخش موادغذایی و غیرغذایی باغبانی علمی کار می کنند.
واژه horticulture از روی واژه agriculture مدل سازی شده است، و از واژه لاتین hortus به معنی باغ[ ۱۳] و کلمهcultūra «کاشت» از واژه cultus قسمت سوم colō به معنی من می کارم[ ۱۴] گرفته شده است. Hortus با کلمه انگلیسی yard ( در معنای زمین همراه با یک ساختمان ) هم ریشه است و همچنین واژه قرضی باغ ( garden ) است. [ ۱۵]
باغبانی علمی شامل نه حوزهٔ فعالیت است، که می تواند به دو بخش گستردهٔ زینتی و خوراکی گروه بندی شود.
• درختکاری مطالعه وانتخاب گیاه، مواظبت، و از بین بردن، درختان تک، درختچه ها، ویره ها و دیگر گیاهان چوبی چندساله است.
• مدیریت چمن شامل تمام جنبه های تولید، تعمیر و نگهداری چمن برای ورزش، استفاده در اوقات فراغت یا تفریح است.
• گل کاری شامل تولید و بازاریابی محصولات مربوط به گل
• معماری منظر شامل تولید، بازاریابی و نگهداری از گیاهان چشم انداز است.
• سبزیکاری شامل تولید و بازاریابی سبزیجات است.
• میوه کاری شامل تولید و بازاریابی میوه های سیبی است.
• موکاری شامل تولید و بازاریابی انگور است.
• شراب سازی شامل تمام جنبه های مربوط به شراب و شراب سازی است.
• فیزیولوژی پس از برداشت مربوط به حفظ کیفیت و جلوگیری از فساد گیاهان و حیوانات است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفباغبانان علمی دانش و مهارت های خود و فناوری ها را مورد استفاده قرار می دهند تا گیاهانی را برای غذای انسان و استفاده های غیرغذایی و کاربردهای شخصی و نیازهای اجتماعی تولید کنند. کار آن ها شامل تکثیر و کاشت گیاه با هدف بهبود رشد گیاه، محصول، کمیت، ارزش غذایی، مقاومت در برابر حشرات، بیماری ها، و استرس های محیطی است. آن ها به عنوان باغبان، تولیدکننده، درمانگر، طراح و مشاوران فنی در بخش موادغذایی و غیرغذایی باغبانی علمی کار می کنند.
واژه horticulture از روی واژه agriculture مدل سازی شده است، و از واژه لاتین hortus به معنی باغ[ ۱۳] و کلمهcultūra «کاشت» از واژه cultus قسمت سوم colō به معنی من می کارم[ ۱۴] گرفته شده است. Hortus با کلمه انگلیسی yard ( در معنای زمین همراه با یک ساختمان ) هم ریشه است و همچنین واژه قرضی باغ ( garden ) است. [ ۱۵]
باغبانی علمی شامل نه حوزهٔ فعالیت است، که می تواند به دو بخش گستردهٔ زینتی و خوراکی گروه بندی شود.
• درختکاری مطالعه وانتخاب گیاه، مواظبت، و از بین بردن، درختان تک، درختچه ها، ویره ها و دیگر گیاهان چوبی چندساله است.
• مدیریت چمن شامل تمام جنبه های تولید، تعمیر و نگهداری چمن برای ورزش، استفاده در اوقات فراغت یا تفریح است.
• گل کاری شامل تولید و بازاریابی محصولات مربوط به گل
• معماری منظر شامل تولید، بازاریابی و نگهداری از گیاهان چشم انداز است.
• سبزیکاری شامل تولید و بازاریابی سبزیجات است.
• میوه کاری شامل تولید و بازاریابی میوه های سیبی است.
• موکاری شامل تولید و بازاریابی انگور است.
• شراب سازی شامل تمام جنبه های مربوط به شراب و شراب سازی است.
• فیزیولوژی پس از برداشت مربوط به حفظ کیفیت و جلوگیری از فساد گیاهان و حیوانات است.
wiki: باغبانی علمی