باتری لیتیم پلیمر

دانشنامه عمومی

باتری های لیتیوم پلیمر و تاریخچه آن ها
سابقه تولید و استفاده از سلول های لیتیوم - پلیمر ( LiPo ) به پژوهش های گسترده انجام شده در دهه ۱۹۸۰ میلادی بر روی سلول های لیتیوم - یون و لیتیوم - فلز برمی گردد. این پژوهش ها منجر به موفقیت بزرگی در این زمینه با تولید اولین سلول استوانه ای لیتیوم - یون توسط شرکت سونی در سال ۱۹۹۱ شد. پس ازآن سایر شکل های ساختاری و بسته بندی شامل قالب کیسه ای با نام لیتیوم - پلیمر نیز معرفی شدند.
• منشأ طراحی و اصطلاحات فنی
منشأ طراحی سلول های لیتیوم - پلیمر به باتری های لیتیوم - یون و لیتیوم - فلز برمی گردد. تفاوت اصلی سلول های لیتیوم - پلیمر این است که به جای استفاده از الکترولیت لیتیوم – نمک ( مانند LiPF ) که در حلال ارگانیک مانند ( EC/DMC/DEC ) نگه داری می شود، در این باتری ها از الکترولیت پلیمر جامد ( SPE ) مانند اکسید پلی اتیلن ( PEO ) ، پلی آکریلونایتریل ( PAN ) ، پلی متیل متاکریلات ( PMMA ) یا پلی وینیلیدین فلوراید ( PVdF ) استفاده شده است.
الکترولیت های جامد را در سه دسته می توان طبقه بندی کرد: SPE خشک، SPE ژله ای و SPE متخلخل. SPE خشک در اولین باتری های ساخته شده از این نوع در سال ۱۹۷۸ توسط میشل آرماند در دانشگاه دومین و شرکت های ANVAR و Aquitaine Elf فرانسه و شرکت Hydro Quebec کانادا مورد استفاده واقع شد. از سال ۱۹۹۰ چندین شرکت مانند Mead و Valence در ایالات متحده و GS Yuasa در ژاپن باتری هایی با SPE ژله ای تولید کردند. در سال ۱۹۹۶، شرکت Bellcore در ایالات متحده سلول لیتیوم پلیمری قابل شارژ با SPE متخلخل را به بازار عرضه کرد.
یک سلول معمولی شامل سه جزء اصلی است: الکترود مثبت، الکترود منفی، جداکننده و الکترولیت. جنس جداکننده نیز می تواند پلیمری به شکل لایه نازک متخلخل پلی اتیلن ( PE ) یا پلی پروپیلن ( PP ) باشد؛ بنابراین حتی زمانی که سلول الکترولیت مایع دارد، هنوز بخشی از آن یک پلیمر محسوب می شود. علاوه بر این، الکترود مثبت شامل سه بخش لیتیوم - اکسید فلز واسطه ( مانند LiCoO2 یا LiMn2O4 ) ، یک ماده افزودنی رسانا و یک اتصال دهنده پلیمری از جنس پلی وینیلیدین فلوراید ( PVdF ) است. الکترود منفی نیز می تواند ساختاری مشابه با الکترود مثبت و شامل سه بخش باشد، با این تفاوت که کربن جایگزین اکسید فلز واسطه شده است.
• اصول عملکرد
• مبحث اصلی: باتری لیتیوم - یون و الکتروشیمی
عکس باتری لیتیم پلیمرعکس باتری لیتیم پلیمرعکس باتری لیتیم پلیمرعکس باتری لیتیم پلیمرعکس باتری لیتیم پلیمر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس