بابا حاجی

لغت نامه دهخدا

باباحاجی. ( اِخ ) ده کوچکی است از دهستان زیدآباد بخش مرکزی شهرستان سیرجان. 27هزارگزی شمال خاوری سعیدآباد و 2 هزارگزی راه مالرو جاکین - زید آباد، سکنه 10 تن. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8 ).

باباحاجی. ( اِخ ) محلی کنار راه شیراز به بوشهر میان شیراز و ابراهیم آباد در 32 هزارگزی شیراز.

باباحاجی. ( اِخ ) ( امیر... ) امیرباباحاجی ولد امیر شیخ محمد عراقی ، به وفور شجاعت وجلادت از امثال و اقران ممتاز و مستثنی بوده و در زمان میرزا عمر، پدرش را امیر جهانشاه جاکو کشته بود واو بقصاص پدر امیر جهان شاه را به قتل رسانیده و در زمان استیلاء امیر قرایوسف میان او و تراکمه چندین مخالفات و محاربات بوقوع انجامیده و بالاخره خود نزد امیر قرایوسف رفته و به ایالت ولایت کاورود و عنایات دیگر سرافراز گشته بناء علی هذا در این ولا که ماهچه اعلام خاقان گردون غلام پرتو وصول بر قشلاق قراباغ انداخت امیر باباحاجی وهم کرده برادر خود را با تحف لایقه بآستان خلافت آشیان ارسال نمود و بنفس خویش پای در دامان تمکن و وقار کشید و این معنی بر خاطر خاقان ستوده مآثر گران آمده میرزا بایسنقر به یورش کاورود مأمور گردید و در قلب شتا که مقلوب آن مقبول پیر و برنا بود با جنود ظفردرود بظاهر قلعه کاورود که موضع تحصن باباحاجی بود شتافت و ایلچی سخندان نزد او فرستاد و سخنان تلطف آمیز و کلمات عنایت انگیز پیغام داد و از وخامت عاقبت مخالفت تحذیر نمود و امیر باباحاجی چاره منحصر در موافقت دانسته به اقدام نیاز از قلعه بیرون خرامید و شاهزاده درباره او به اضعاف آنچه وعده کرده بود انعام و احسان فرمود و امیر باباحاجی در رکاب سعادت انتساب شاهزاده کامیاب متوجه اردوی همایون گشت و در شانزدهم ذی حجه به مقصد رسیده به عواطف حضرت خاقان سعید مفتخر و سرافراز گردید و در سلک سایر امراء عظام انتظام یافت. ( حبیب السیر چ خیام ج 3 ص 608 ).

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بابا حاجی، از عرفای اصفهان می باشد.
بابا حاجی، از عرفای اصفهان می باشد. از حالات و سرگذشت زندگی وی اطلاع زیادی در دست نیست. مزارش در قریه «بزم» از توابع رویدشت اصفهان است.
منبع
مصلح الدین مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص۳۰.
...

دانشنامه آزاد فارسی

بابا حاجی (فلغر ۱۹۲۸)
شاعر تاجیکستانی. در ۱۹۵۱ از دانشگاه آموزگاری دوشنبه در رشتۀ زبان و ادبیات تاجیک دانشنامۀ لیسانس گرفت. پس از آن به روزنامه نگاری روی آورد. در ۱۹۵۴ به عضویت کانون نویسندگان شوروی درآمد. از آثارش: مجموعه های شعر نسیم بهاران (۱۹۵۶) بز عینکی (۱۹۶۱) شکوفه های چمن (۱۹۸۵) پیمان (۱۹۸۴).

پیشنهاد کاربران

بپرس