اهنربای نئودیمیوم

دانشنامه عمومی

آهنربای نئودیمیوم. آهنربای نئودیمیُم ( همچنین به آن آهنربای NdFeB، ان آی بی یا نئو نیز می گویند ) پرکاربردترین نوع از آهنربای خاک - کمیاب است[ ۱] . این یک آهنربای دائمی است که از آلیاژ نئودیمیم، آهن و بور ساخته می شود و ساختار بلوری چهارگوشه ای Nd2Fe14B را تشکیل می دهد. [ ۲] آهنربا نئودیمیم به طور مستقل در سال ۱۹۸۴ توسط جنرال موتورز و فلزات ویژه سومیتومو توسعه یافته است[ ۳] [ ۴] [ ۵] ، قوی ترین نوع آهنربای دائمی موجود در بازار است. [ ۶] [ ۷] به دلیل فرایندهای مختلف تولید، آنها به دو زیر گروه تقسیم می شوند، یعنی آهنرباهای NdFeB متخلخل و آهنرباهای NdFeB پیوند خورده. [ ۸] [ ۹] آنها در بسیاری از کاربردها در محصولات مدرن که به آهنرباهای دائمی قوی احتیاج دارند، جایگزین انواع دیگر آهنرباها، مانند موتورهای الکتریکی در تجهیزات بدون هسته، درایوهای دیسک سخت و چفت و بست مغناطیسی شده اند.
برخی از خواص مهم مورد استفاده برای مقایسه آهنربای دائمی عبارتند از:
مغناطش باقی مانده ( Br ) ، که قدرت میدان مغناطیسی را اندازه گیری می کند.
وادارندگی ( Hci ) ، مقاومت مواد در برابر وامغناطیده ( به انگلیسی: demagnetized ) .
حاصل ضرب بیشینه انرژی ( BHmax ) ، چگالی انرژی مغناطیسی، [ ۱۰] با حداکثر مقدار چگالی شار مغناطیسی ( B ) ضربدر شدت میدان مغناطیسی ( H ) مشخص می شود.
دمای کوری ( TC ) ، دمایی که ماده، مغناطیس خود را از دست می دهد.
آهنرباهای نئودیمیم ماندگاری بالاتری دارند، از وادارندگی و انرژی بسیار بالاتری برخوردارند، اما اغلب دمای کوری پایین تر از سایر آهنرباها دارند. آلیاژهای خاص آهنربای نئودیمیم شامل تربیوم و دیسپروزیم تولید شده اند که دمای کوری بالاتری دارند و به آنها اجازه می دهد دماهای بالاتر را تحمل کنند. [ ۱۱] جدول زیر کارایی مغناطیسی آهنرباهای نئودیمیم را با انواع دیگر آهنرباهای دائمی مقایسه می کند.
عکس آهنربای نئودیمیومعکس آهنربای نئودیمیوم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس