انی

/~Ani/

مترادف انی: ( آنی ) بلافاصله، دردم، فوراً، فوری، فی الفور، زودگذر، موقتی، موقت

متضاد انی: ( آنی ) دیرپا

برابر پارسی: ( آنی ) گذرا، بی درنگ، زودگـُذر، گـُذرا

معنی انگلیسی:
abrupt, offhand, immediate, instantaneous, momentary, spontaneous

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

( آنی ) آنی. ( اِخ ) نام شهر و دژی استوار به ارمینیه ، میان خلاط و گنجه.

آنی. ( ع ص ) آن. آب بغایت گرم. ( مهذب الاسماء ). || مرد بغایت بردبار.

آنی. [ نی ی ] ( ع پسوند ) َانی. در بعض کلمات عرب بجای یاء نسبت آید، چون صنعانی ، منسوب بصنعاء.

آنی. ( ص نسبی ، ق ) فی الفور. فوری. آناً.

آنی. ( پسوند ) َانی. حرف نسبت است چون یاء: خسروانی. کیانی. کاویانی. پهلوانی ، بجای خسروی و کیی و کاوَیی و پهلوی :
ببخشای بر پهلوانی من
بدین بازوی خسروانی من.
فردوسی.
برافراشته کاویانی درفش
همایون همان خسروانی درفش.
فردوسی.
یکی پهلوانی نهادند خوان
نشستند بر خون او فرّخان.
فردوسی.
کنون تاجت آوردم ای شاه و تخت
ببار آمد آن خسروانی درخت.
فردوسی.
پیاده بدینسان ز پرده سرای
برنجیدت آن خسروانی دو پای.
فردوسی.
وز این ریدکان سپهبدپرست
وز این باغ و این خسروانی نشست.
فردوسی.
تنش را یکی پهلوانی قبای
بپوشید و از کوه بگذارْد پای.
فردوسی.
گشاده زبان و جوانیت هست
سخن گفتن پهلوانیت هست.
فردوسی.
ترا گاه بزم است و آوای رود
کشیدن ْ می و پهلوانی سرود.
فردوسی.
دو لب پر ز خنده دو رخ پر ز شرم
کیانی زبان پر ز گفتار نرم.
فردوسی.
بدان تیز زهر آبگون خنجرش
همی کرد چاک آن کیانی برش.
فردوسی.
بزور کیانی بیازید دست
جهانسوز مار از جهانجو بجست.
فردوسی.
بتندی میان کیانی به بست
بر آن باره شیردل برنشست.
فردوسی.
سخنهای منظوم شاعر شنیدن
بود سیرت و شیمت خسروانی.
منوچهری.

انی. [ اَ نا / اِ نا ] ( ع اِ ) ساعت. ( ترجمان علامه جرجانی ، ترتیب عادل بن علی ) ( ناظم الاطباء ). ساعت و بهره ای از شب. ( منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ) ( آنندراج ). || بردباری و وقار. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ). اناة. ( اقرب الموارد ).

انی. [ اِن ْ نی ] ( ع اِ ) مرکب از اِن حرف مشبه و یا ( ضمیر متکلم )؛ همانا من.

انی. [ اِ نا ] ( ع اِ ) ساعت و بهره ای از شب. ( منتهی الارب ). ج ، آناء. ( از اقرب الموارد ). || ( مص ) نزدیک شدن و حاضر گردیدن. || بپایان رسیدن گرمی چیزی. || رسیدن هنگام پختگی چیزی و پخته شدن. ( از اقرب الموارد ) ( ناظم الاطباء ). || درنگی کردن. || سستی نمودن. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

( آنی ) شهری در ارمنستان که وقتی پایتخت آن ناحیه بود . در ۱۳۱۳ م . بواسطه زلزله خراب شد . آنی در قرن هشتم م . در تصرف خلفای اسلام بود .
علامت نسبت در بعضی کلمات عربی : روحانی جسم-انی صمد- انی .
( صفت ) منسوب به ( ان ) : ۱ - آنکه ان کند کودکی که بسیار خود را ملوث کند . ۲ - مالیده به ان مالیده بگه گهی .
برهان انی در برابر لمی آن پی بردن از معلول است به علت . به واسطه دلیل انی یعنی برهانی از وجود بر موجد استدلال می کنند و از اثر به موثر می رسند .

فرهنگ عمید

( آنی ) ۱. موقت، موقتی.
۲. فوری، بی درنگ.
۱. موقت، موقتی.
۲. فوری، بی درنگ.

گویش مازنی

/aani/ جن - جن زده & انده

دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی إِنِّی: یقیناً من
معنی أَنِّی: که من
معنی قَالِینَ: دشمنان ( عبارت "إِنِّی لِعَمَلِکُم مِّنَ ﭐلْقَالِینَ" یعنی : یقیناً من عمل شما را دشمن میدارم)
معنی تَکُونَ: که باشد - که باشی ("که نباشی" در ترکیبی مانند : "إِنِّی أَعِظُکَ أَن تَکُونَ مِنَ ﭐلْجَاهِلِینَ (هود46):تو را پند می دهم تا از جاهلان نباشی")
معنی طه: از حروف مقطعه و رموز قرآن (در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده که " طه " خود یکی از اسماء رسول خدا است ، و معنایش "یا طالب الحق الهادی الیه "است یعنی ای که طالب حق و هدایت کننده خلق به سوی آنی )
معنی نُّونِ: ماهی (ذا النون یعنی صاحب ماهی ، که لقب حضرت یونس فرزند متی علی نبینا و علیهما السلام است که صاحب داستان ماهی است و از طرف پروردگار مبعوث بر اهل نینوی شد و ایشان را دعوت کرد ولی ایمان نیاوردند پس نفرینشان کرد و از خدا خواست تا عذابشان کند همین که نشا...
معنی ذَا ﭐلنُّونِ: لقب حضرت یونس علی نبینا و علیه السلام (کلمه نون به معنای ماهی است و ذا النون یعنی صاحب ماهی ، یونس پیغمبر فرزند متی علی نبینا و علیهما السلام است که صاحب داستان ماهی است و از طرف پروردگار مبعوث بر اهل نینوی شد و ایشان را دعوت کرد ولی ایمان نیاوردند پ...
معنی یُونُسَ: از پیامبران الهی علی نبینا و علیهم السلام (ذا النون یعنی صاحب ماهی ، یونس پیغمبر فرزند متی علی نبینا و علیهما السلام است که صاحب داستان ماهی است و از طرف پروردگار مبعوث بر اهل نینوی شد و ایشان را دعوت کرد ولی ایمان نیاوردند پس نفرینشان کرد و از خدا خ...
ریشه کلمه:
انن (۱۸۳۵ بار)
ی (۱۰۴۴ بار)

دانشنامه عمومی

آنی (تئاتر موزیکال). آنی ( به انگلیسی: Annie ) یک نمایش موزیکال تئاتر برادوی است که بر اساس کمیک استریپ محبوب هارولد گری با عنوان یتیم کوچولو آنی ساخته شده است، موسیقی آن توسط چارلز استروز، متن ترانه هایش توسط مارتین چارنین و کتابش توسط توماس میهن است. اجرای این نمایش از سال ۱۹۷۷ در برادوی آغاز شد و نزدیک به شش سال ادامه داشت و رکوردی برای تئاتر آلوین ( تئاتر نیل سایمون فعلی ) به نام خود ثبت کرد. [ ۱] [ ۲]
عکس آنی (تئاتر موزیکال)

آنی (خدا). در اساطیر اتروسکی، آنی خدای آسمان است. او به عنوان خدایی که در بالاترین طبقات آسمان سکونت دارد، مشخص می شود. آنی گاهی با دو چهره به تصویر کشیده شده است و احتمالاً با آنو، خدای اکدی و یانوس، خدای رومی معادل می باشد.
عکس آنی (خدا)

آنی (شهر باستانی). آنی ( به ارمنی Անի، به یونانی Ανίον، به لاتین Abnicum ) یک شهر باستانی در ترکیه است. در سال ۹۶۱ میلادی آشوت سوم، پادشاه ارمنستان، پایتخت خود را از شهر قارص ( کارس ) به آنی منتقل کرد و راه تازه ای برای شکوفایی و پیشرفت این شهر گشود. این شهر باستانی در ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت. [ ۲]
آنی در روزگاران گذشته دژی بود در استان شیراک، در آیرارات ارمنستان باستان. در منابع ارمنی نخستین بار در سده ۵ میلادی. به این دژ اشاره شده و دو مورخ ارمنی، یغیشه وارتاپت و غازار پاربتسی، از دژی استوار به نام آنی یاد کرده اند که متعلق به دودمان ارمنی کامساراکان بوده است. [ ۳]
در اواخر سده ۸ میلادی. یکی از امیران بزرگ ارمنی به نام آشوت یکم، استان شیراک و دژ آنی را از دودمان کامساراکان خرید. [ ۴] این دژ با گذشت زمان گسترش یافت، چنان که حدود صد سال پس از آن، به هنگام برقراری حکومت ارمنستان به رهبری دودمان باگراتونی، از آن به عنوان قصبه ای استوار یاد شده و در منابع به صورت «استحکاماتی در کناره رود آخوریان» آمده است. [ ۵] از آن زمان آنی رونق بیش تری یافت، تا آن که در سال ۹۶۱ میلادی. به عنوان پایتخت ارمنستان برگزیده شد. پادشاه ارمنستان، آشوت سوم نخستین کسی بود که به گسترش قلمرو آنی همت گمارد، بارویی تازه کشید و برج و کلیسا ساخت. شاه سمبات دوم، پسر و جانشین آشوت سوم، شهر را باز هم بزرگ تر کرد و از رود آخوریان تا درهٔ زاغگوتس بارویی بلندتر از باروی پیشین کشید، برج هایی برافراشت و دروازه هایی از چوب جنگلی و میخ های آهنین ساخت و کار گذاشت. آنی، پایتخت ارمنستان، در اندک زمان به شهری ثروتمند و پرشکوه تبدیل شد، ساختمان ها و کلیساهایی زیبا افراشته شدند، چنان که به «شهر هزار و یک کلیسا» شهرت یافت.
[ ۶]
صنعت و تجارت از یک سو، و دانش و هنر از سوی دیگر به چنان پیشرفتی رسید که آوازه آن در میان اقوام دور و نزدیک نیز پیچید. علل پیشرفت شتابان آنی این بود که این شهر در مرکز ارمنستان جای داشت، از این رو دارای امنیتی بیش تر بود. غیر از آن، ارمنستان و شهر آنی در مبادلات محور شمال - جنوب ( میان بغداد و دریای سیاه ) و محور شرق - غرب ( میان قلمرو ایران و قلمرو بیزانس ) نقش واسطه داشتند، در تقاطع راه های بازرگانی قرار داشتند و با شاهراه های مناسبی با شهرهای بزرگ کشورهای همسایه پیوند می یافتند. آنی از راه دریای سیاه با مناطق دوردست اروپا، لهستان و جنوب روسیه نیز دادوستد داشت. [ ۷] [ ۸]
عکس آنی (شهر باستانی)عکس آنی (شهر باستانی)عکس آنی (شهر باستانی)عکس آنی (شهر باستانی)عکس آنی (شهر باستانی)عکس آنی (شهر باستانی)

آنی (فیلم ۱۹۸۲). آنی ( انگلیسی: Annie ) یک فیلم در ژانر کمدی - درام، موزیکال، و کودکان به کارگردانی جان هیوستون است که در سال ۱۹۸۲ منتشر شد.
آلبرت فینی
تیم کوری
برنادت پیترز
جفری هولدر
ادوارد هرمان
شاونی اسمیت
ری بولگر
• جان هیوستون
کارول برنت
ان راینکینگ
آیلین کوئین
جنت جونز
لری هانکین
آماندا پیترسون
• مردیت سالنجر
عکس آنی (فیلم ۱۹۸۲)

آنی (فیلم ۲۰۱۴). آنی ( انگلیسی: Annie ) فیلمی در ژانر موزیکال و کمدی - درام به کارگردانی ویل گلوک است که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد.
آدواله آکینویه آگباجه
اشتون کوچر
بابی کاناول
کامرون دیاز
جیمی فاکس
میلا کونیس
پاتریشیا کلارکسون
کونزنی والیس
رز بیرن
سیا فارلر
ریانا
• دانیل فلاهرتی
عکس آنی (فیلم ۲۰۱۴)

آنی (کاشاتاق). آنی ( به لاتین: Անի ) یک منطقهٔ مسکونی در جمهوری آرتساخ است که در استان کاشاتاق واقع شده است. [ ۱]
عکس آنی (کاشاتاق)عکس آنی (کاشاتاق)

آنی (کمون). آنی ( به فرانسوی: Agny ) یک کمون در فرانسه است که در پا - دو - کاله واقع شده است. [ ۱] آنی ۶٫۰۵ کیلومتر مربع مساحت دارد ۸۱ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
عکس آنی (کمون)عکس آنی (کمون)عکس آنی (کمون)

انی (شرکت). انی ( به ایتالیایی: Eni ) شرکت ایتالیایی، فعال در صنعت نفت و گاز است، که در ۷۹ کشور جهان دارای عملیات می باشد.
این شرکت بزرگترین شرکت صنعتی ایتالیا است، که در سال ۲۰۰۸ معادل ۸۷ میلیارد یورو ( ۱۳۸ میلیارد دلار ) درآمد کسب کرده است. [ ۲]
دولت ایتالیا؛ مالک ۳۰ درصد، بانک کاسا دی پُستی؛ ۲۶ درصد و بی ان پی پاریبا؛ ۲ درصد از سهام شرکت انی می باشند. شرکت انی به همراه بی پی، اکسان موبیل، شورون، کونوکو فیلیپس، رویال داچ شل و توتال با توجه به میزان درآمد، بنام "سوپرمیجر"، طبقه بندی می شوند. [ ۳]
در دهه ۱۹۵۰ میلادی، با وجود برنامه های اولیه پس از جنگ جهانی، مدیرعامل و مؤسس این شرکت، "انریکو ماتایی"، آن را به یک شرکت دولتی تبدیل کرد و بنام انته ناسیوناله ایدروکا ربوری ( ایتالیایی  : Ente Nazionale Idrocarburi ) ثبت نمود، که البته در حال حاضر بنام انی فعالیت می نماید.
سر انریکو ماتایی، یک سیاستمدار چپ گرای ایتالیایی بود، که با همکاری کشورهای کمونیستی، اقدام به واردات نفت، از اتحاد جماهیر شوروی نمود.
نام انی ؛از ابتدای نام مؤسس شرکت، "انریکو ماتایی" گرفته شده است. شرکت انی، بمنظور تأمین انرژی ایتالیا و کمک به توسعه صنعتی این کشور، تأسیس شد. دولت ایتالیا، تأسیس انی را در تاریخ ۱۰ فوریه ۱۹۵۳ اعلام نموده است.
شرکت انی نفت خام تولید شده خود را در درجه اول از کشورهای لیبی، مصر، نیجریه، کنگو و آنگولا و همچنین استخراج در دریای شمال به دست می آورد. این شرکت درصد اندکی از نفت خام خود را نیز، در کشورهای تونس و ایالات متحده تولید می کند. شرکت انی شعبه چین، در سال ۱۹۹۲ تأسیس شد، هر چند در حال حاضر تنها ۱٪ از نفت خام انی، از این کشور تأمین می شود. [ ۴]
در سال ۲۰۰۷، شرکت انی از نظر تولید نفت خام و گاز طبیعی، به عنوان سومین شرکت بزرگ نفتی، در اروپا شناخته شد. رتبه های اول و دوم را به ترتیب رویال داچ شل و توتال بدست آوردند.
شرکت انی در انتقال، توزیع و فروش گاز طبیعی نیز، فعالیت گسترده ای دارد. این شرکت در سال ۲۰۰۷ معادل ۹۹ میلیارد متر مکعب گاز، به فروش رسانده است. در ماه ژوئن سال ۲۰۰۸، انی اقدام به خرید ۵۷٪ درصد از سهام شرکت "دیستری گس" نمود، که یک شرکت بلژیکی فعال، در زمینه گاز طبیعی و تولید برق می باشد. [ ۵]
این شرکت، در طول یک سال مالی، با فروش گاز، سود سرشاری عاید شرکت انی نمود، که باعث شد، در ماه مارس ۲۰۰۹ انی ۴۳٪ درصد باقی مانده سهام آن را نیز خریداری نماید. [ ۶] در ماه دسامبر ۲۰۱۰، انی وارد بازار اکتشاف گاز شیل شد و با خرید منابع شرکت مینسک انرجی، به سه پروانه در حوزه بالتیک کشور لهستان، دست یافت. [ ۷]
عکس انی (شرکت)عکس انی (شرکت)عکس انی (شرکت)عکس انی (شرکت)عکس انی (شرکت)عکس انی (شرکت)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

آنی. پایتخت دوم و قدیمِ ارمنستان، در عهد پادشاهی آشوت سوم، از دودمان بگراتیان (حک: ۹۵۲ـ۹۷۷م) و جانشین او، سمباط دوم. گویا نام این شهر برگرفته از نام آناهیتا، ایزدبانوی ایرانی، است. آشوت شهر آنی را بر گرد دژی به همین نام ساخت و رونق داد. رومیان در دورۀ قسطنطین مونوماخوس، آنی را تصرف کردند (۱۰۴۵م). در ۱۰۶۴م آلب ارسلان سلجوقی آن جا را تصرف و ویران کرد. این شهر بار دیگر آباد شد، اما با حملات جلال الدین ملک شاه (۱۲۲۶م) و مغولان (۱۲۳۹م) و سرانجام زمین لرزۀ شدیدی در ۱۳۱۹م تماماً ویران شد. ویرانه های آنی در نزدیکی شهر قارص، در ترکیۀ کنونی، برجای مانده است.

مترادف ها

posthaste (صفت)
انی

momentary (صفت)
زود گذر، انی

temporary (صفت)
زود گذر، سپنج، انی، موقتی، موقت، سپنجی

immediate (صفت)
بی درنگ، بدیهی، ضروری، فوری، بلا واسطه، پهلویی، انی

instantaneous (صفت)
فوری، انی

فارسی به عربی

آنی , خاطف , فوری

پیشنهاد کاربران

با سپاس از دیدگاه سرکار فرتاش از ایشان خواهش می کنم به دیدگاه من در نشانی:
https://abadis. ir/fatofa/قالپاق/
واکنش داشته باشند.
انی
منابع• https://abadis.ir/fatofa/قالپاق/
بررسیِ واژگانِ " نَی، نیتَن، نیدَن، آنیدن، نَیِش" در زبانِ پارسی:
پیش از هر چیز باید گفت که " نیتَن : nitan" یا " نیدَن :nidan" در زبانِ پارسیِ میانه - پهلوی به چمِ "هدایت کردن، سوق دادن، راهنمایی کردن" بوده و بُن کنونیِ آن، " نَی: nay" بوده است.
...
[مشاهده متن کامل]

کارواژه یِ " نیتَن/نیدَن" در پارسیِ میانه - پهلوی با پیشوندِ " آ " نیز آمده است یعنی " آنیدَن".
" آ " در کارواژه یِ " آنیدَن" همان نقشِ پیشوندی در واژگانِ " آشُفتَن، آشنا، آزُردَن، آرامیدن، آسودن، آگاهیدن، آهنجیدن و. . . " را دارد ( به پانوشتِ " آ " یا پانوشتِ " پیشوندهایِ کارواژه" در همین تارنما وابِنگرید. )
" آنیدَن" در زبانِ پارسیِ میانه - پهلوی به چمِ "هدایت کردن، رهنمودن، سوق دادن، رساندن" بوده و بُنِ کُنونیِ آن " آنَی " بوده است ( تکواژها: " آ - نَی" ) .
ولی پرسشی که به میان می آید، این است که واژه یِ " نَی " از کجا آمده است؟
پاسخ:
" نَی " کارواژه ای بوده است که در زبانهایِ پارسیِ باستان، اوستاییِ کهن و جوان بکار می رفته است و بنابر نبیگِ "فرهنگنامه یِ زبانِ ایرانیِ باستان" به چمهایِ زیر بوده است:
1. 1 - ( کسی را ) هدایت کردن، رهنمودن، راهبری کردن، سوق دادن
2. 1 - هدایت و راهنمایی کردن به - ، بردن به - ، آوردن به - ، رساندن به - ،
3. 1 - هدایت کردنِ کسی ( یاچیزی ) به سمتی که از کسی یا چیزِ دیگری دور شود، دور کردن.
کارواژه یِ "نیتَن/نیدَن" در زبانِ پارسیِ میانه - پهلوی با همین کارواژه یِ " نَی" همریشه است.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
پیشنهاد1:
در زبانِ اوستایی واژه یِ " نَی " با پیشوندهایی همراه بوده است. در زبانِ پارسیِ کُنونی نیز می توان کارواژه یِ " نیدَن" را با پیشوندهایی همراه ساخت و نوکارواژگانی را پدید آورد؛ چنانکه در پارسیِ میانه کارواژه یِ " آنیدَن" بکارگرفته می شد. برای نمونه: پیشوندهایِ " وی/گُ ، وا ، اَندَر ، بَر و . . . "
پیشنهاد2:
با بکارگیریِ واژگانِ " نیدَن/آنیدَن" می توان به آسانی واژگانی همچون " نَیِش:nayesh / آنَیِش"، " نیدمان/آنیدمان"، " نَیِه:nayeh/آنَیِه" و. . . را بدست آورد. برایِ نمونه:
نَیِش یا آنَیِش به جایِ واژه یِ آلمانیِ Leitung به چمِ "هدایت، راهبری، مدیریت".
پیشنهاد3:
بنابر پیشنهادهایِ 1 ، 2 و پانوشتِ اینجانب در زیرواژه یِ " وا"، می توان به جایِ واژه یِ آلمانیِ " ableiten" به چمِ " مشتق گرفتن، استخراج کردن" واژه یِ " وانیدن" و به جایِ " ableitung" به چمِ " مشتق، استخراج" واژه یِ " وانَیِش : vanayesh" را بکاربرد.
پیشنهاد4:
رویهمرفته کارواژه هایِ " نیدَن/آنیدَن" برابر با کارواژه هایِ " leiten ، fuehren" در زبانِ آلمانی و واژگانی همچون " conduct، lead " در زبانهای اروپایی است. به جایِ " duce" ( در introduce ) نیز می توان از همین کارواژه هایِ " نیدَن/آنیدَن" بهره گرفت.
پیشنهاد5:
بنابر پیشنهاد 4 می توان "منتهی شدن به، منجر شدن به" را برابر با " آنیده شدن به/آنیدن به" دانست، چنانکه در زبانِ آلمانی نیز " منتهی/منجر شدن به" برابر با " fuehren zu " است. برای نمونه
" فلان چیز به بهمان چیز "منتهی می شود"". = "فلان چیز به بهمان چیز " آنیده می شود"" یا " فلان چیز به بهمان چیز " می آنَیَد"".
نکته 1:
چنانچه کارواژه هایِ " نیدَن/ آنیدَن" در زبانِ پارسی بازیابی شوند، نباید مصدرهایِ ساختگی همچون " برآنیدن ( برآن شدن ) ، ازآنیدن، ازآنِش ( تعلق ) " بکارگرفته شوند؛چراکه ما در اینجا یک " آنیدَن" داریم که یکی برآمده از " آن" است و دیگری " آنَی".
پس ما از بکارگیریِ مصدرهایِ ساختگیِ " برآنیدن، ازآنیدن" به گونه ای که برآمده از " آن" باشد، می پرهیزیم.
دیدگاه1:
واژگانِ " نای " و " نِی" در زبانِ پارسی با کارواژه یِ " نیدَن" در زبانِ پارسیِ میانه - پهلوی و " نَی " در اوستایی - پارسیِ باستان همریشه هستند؛ چنانکه در زبانهایِ اروپایی " duct ( مجرا، لوله ) و conduct" با یکدیگر همریشه هستند.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
پَسگشتها ( references ) :
1 - بخشهایِ 1042 و 1043 از نبیگِ "فرهنگنامه یِ زبانِ ایرانیِ باستان" نوشته یِ " کریستین بارتولومه"
2 - رویبرگِ 828 از نبیگِ " فرهنگِ واژه هایِ اوستا"
3 - رویبرگهایِ 10 و 59 از نبیگِ " فرهنگنامه یِ کوچک پهلوی"
4 - تارنمایِ ویکیپدیایِ "فعل در زبان پارسی میانه"

انیانیانیانی
در عامیانه عراقی یعنی ( من )
همان ( انأ ) بوده
آنی در علم ریاضیات به معنی لحظه ای استفاده می شود
در بحث مشتق توابع ۱. اهنگ متوسط داریم و ۲. آهنگ آنی یا لحظه ای
پاسی
در استعمالات عرب و حتی در قرآن مجید می بینیم که در برخی موارد از واژه "اِنّا" و در موارد دیگر از واژه "اِنَّنا" ، همچنین گاه از واژه "اِنّی" و گاه از "اِنَّنی" استفاده می شود.
در این زمینه باید گفت، "اِنّا" در اصل "اِنّنا" بوده، ترکیبی از "اِنّ" و ضمیر متکلم مع الغیر "نا"!
...
[مشاهده متن کامل]

و "اِنّی" نیز در اصل "اِنَّنی" بوده، ترکیبی از اِنَّ و نون وقایه و ضمیر متکلم وحده"ی"
به دلیل اجتماع سه نون، یکی از نون ها را می توان برای تخفیف حذف کرد.
همان گونه که در علم ادب بیان شده، حروفی در کلام عرب وجود دارند که اگر آورده نشوند خلل و اشکالی در اصل معنا به وجود نمی آید، ولی آوردنشان در کلام سبب تأکید کلام می شود. بنابراین هرگاه متکلم احساس کند کلامش علاوه بر تأکید شدن به سبب اِنَّ نیاز به تأکید بیشتری دارد، نون را در کلامش می آورد و با لفظ "اِنَّنی" یا "اِنَّنا" با مخاطب سخن می گوید، مانند سخن موسی و هارون ( علیه السلام ) با پروردگار متعال برای رساندن و القای ترس بیش از حد از روبرو شدن با فرعون و جواب پروردگار به آنان مبنی بر تأکید بر معیت و همراهی با آنان جهت از بین بردن این ترس مفرَط در آیات:
قالا رَبَّنا إِنَّنا نَخافُ أَنْ یَفْرُطَ عَلَیْنا أَوْ أَنْ یَطْغی ( طه، 45 ) .
قالَ لا تَخافا إِنَّنِی مَعَکُما أَسْمَعُ وَ أَرى ( طه، 46 ) .
هر گاه نیاز به تأکید مضاعف نباشد نون آورده نمی شود. بنابر این، آوردن و نیاوردن نون، دایر مدار احتیاج به تأکید مضاعف و عدم احتیاج به آن است که تشخیص مصادیق آن با توجه لوازم زمانی و مکانی بر عهده متکلم حکیم می باشد. ( برگرفته از سایت شیعه نیوز )

معرفی یادسپاری به روش ساخت تصویر ذهنی ( با حافظه سپاری چندین کلمه با هم ) :
در یک خانواده ی ترک، آنا ( مادر به ترکی ) و آتا ( پدر به ترکی ) و آتیه ( نام دخترشان در این قصه و به معنی آینده ) در آشپزخانه مشغول آشپزی هستند آنا می گوید، آتیه، آنی ( فورا ) یک آنیه ی ( ظرف ) آب بیار که غذامون سوخت، آتیه در آنی ( در لحظه ای ) ، آینه شمع دان بدست آنا می دهد آتا داد می زند آتیه ، آنا آنیه می خواست نه آینه، و بعد غرغر می کند که چه دختری آنا تربیت کرده است و آتیه قول می دهد که در آتی ( آینده ) بیشتر دقت کند. [البته آنیه جمع است و به معنای ظرف هاست، دقت شود. ( جمع انا ) ]
...
[مشاهده متن کامل]

این داستان، که نوعی بازی با کلمات است همراه با تصور ذهنی ان می تواند یادسپاری کلماتی چون آنا، آتا، آنی، آنیه، آتیه را آسان تر و مدت ماندگاری در حافظه را از جهت تداعی داستان در ذهن بیشتر کند. برای یادسپاری بهتر توصیه هایی شده است از جمله ارتباط برقرار کردن کلمات جدید با کلمات آشنای قبلی، افزودن طنز و حالت غیر طبیعی دادن به داستان، دیدن تصویر ذهنی همراه با رنگ و صدا و حرکت و احساس وغیره؛ پیروز باشید.

آنی : آنی یک واژه ایرانی است به معنای فوراً . این واژه در لغتنامه ی سغدی به شکل یونیثyōnēɵ و به معنای: درجا، یهو، یکمرتبه ، ثبت شده است.
در عربی آنی از ماده انا ( بر وزن صدا و فنا ) به معنی ساعت و مقداری از وقت است .
منم
منم که

انی. [ اَن ْ نا ] ( ع اِ ) کجا، از کجا، چه وقت، چگونه. باید ببینیم در جمله کدام معنی مناسب است گاها از چهار معنی گفته شده یکی با جمله سازگار خواهد بود.
انی یعنی بزرگی/عظیم/کبیر
سریع
زود
سه سوت!
اِنی یکی از نام های اصیل ایرانی به زبان کردی باستان می باشد. مردم محله در کرد معتقد هستند که اِنی به معنی بزرگ، بزرگ زاده و عظیم می باشد.
در گویش بازاری و تهرانی ( کوچه بازاری ) به آن: جیرینگی گویند.
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٥)

بپرس