انتریدیوم

دانشنامه عمومی

آنتریدیوم. آنتریدیوم یک ساختار یا اندام هاپلوئید تولیدکننده و حاوی گامت های نر است ( به، نام آنتروزوئید، معادل اسپرم ) . شکل جمع این واژه، آنتریدیا است و ساختاری که یک یا چند آنتریدیا را در خود جای دهد، آندروسیوم نامیده می شود. [ ۱] آندروسیوم همچنین اصطلاح کلی و حالت جمع برای پرچم گیاهان گل دار است.
آنتریدیا در فاز گامتوفیت نهان زادان مانند خزه تباران و سرخس ها وجود دارد. [ ۲] بسیاری از جلبک ها و برخی از قارچ ها، به عنوان مثال آسکومیست ها و کپک های آبی نیز در مراحل تولیدمثلی خود، دارای آنتریدیا هستند. در بازدانگان و نهان دانگان، گامتوفیت های نر به دانه های گرده تقلیل یافته اند و در بیشتر آن ها آنتریدیا به یک سلول مولد واحد در دانهٔ گرده کاهش یافته است. در طول گرده افشانی، این سلول مولد تقسیم می شود و سلول های اسپرم را تولید می کند.
همتای مادهٔ آنتریدیوم در نهان زادان، آرکگونیوم و در گیاهان گل دار مادگی است.
یک آنتریدیوم معمولاً از سلول های نازا و بافت اسپرماتوژن تشکیل شده است. سلول های نازا ممکن است یک ساختار حمایتی مرکزی تشکیل دهند یا بافت اسپرماتوژن را به عنوان یک پوشش محافظ احاطه کنند. سلول های اسپرماتوژن از طریق تقسیم سلولی میتوزی باعث ایجاد اسپرماتید می شوند. در برخی از خزه تباران ، آنتریدیوم بر روی آنتریدیوفور، ساختاری ساقه مانند که آنتریدیوم را در رأس خود حمل می کند، منتقل می شود. [ ۳]
عکس آنتریدیومعکس آنتریدیومعکس آنتریدیومعکس آنتریدیومعکس آنتریدیومعکس آنتریدیوم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس