انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان

دانشنامه عمومی

انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۱۹۹۱). انتخابات ریاست جمهوری که برای نخستین بار در ارمنستان در تاریخ ۱۷ اکتبر ۱۹۹۱ برگزار می شد. [ ۱] که نتیجه آن پیروزی لوون تر - پتروسیان با کسب ۸۳٪ آرا بود. میزان مشارکت ۷۰٪ آرا بود. [ ۲]
عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۱۹۹۱)عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۱۹۹۱)

انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۱۹۹۶). انتخابات ریاست جمهوری در ارمنستان در تاریخ ۲۲ سپتامبر ۱۹۹۶ برگزار شد. [ ۱] که نتیجه آن پیروزی لوون تر - پتروسیان با کسب ۵۱. ۳٪ آرا بود. میزان مشارکت ۶۰. ۳٪ آرا بود. [ ۲]
انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان ( ۱۹۹۶ ) دومین انتخابات ریاست جمهوری بود که در ارمنستان پس از استقلال از اتحاد شوروی در سال ۱۹۹۱ برگزار می شد.
عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۱۹۹۶)عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۱۹۹۶)عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۱۹۹۶)

انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۱۹۹۸). انتخابات ریاست جمهوری در ارمنستان که دور اول آن در تاریخ ۱۶ مارس ۱۹۹۸ و دور دوم آن ۳۰ مارس برگزار شد. [ ۱] که نتیجه آن پیروزی روبرت کوچاریان کاندیدای مستقل با کسب ۵۸. ۹٪ آرا در دور دوم بود. میزان مشارکت در دور اول ۶۳. ۵٪ آرا و دور دوم ۶۸. ۱٪ آرا بود. [ ۲]
دور نخست در تاریخ ۱۶ مارس ۱۹۹۸ برگزار شد. [ ۳] روبرت کوچاریان، نخست وزیر و کفیل رئیس جمهور و کارن دمیرچیان رهبر ارمنستان شوروی در بین سال های ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۸ به ترتیب ۳۸. ۵% و ۳. ۵% بیشترین آرا را کسب نمودند[ ۴]
عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۱۹۹۸)عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۱۹۹۸)

انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۲۰۰۸). انتخابات ریاست جمهوری ( به ارمنی: Հայաստանի 2008 թվականի նախագահական ընտրություններ ) در ۱۹ فوریه ۲۰۰۸ در ارمنستان برگزار شد.
آرتور باغداساریان از حزب کشور قانونمند
آرتاشس گغامیان از National Unity
• آرام هایراپتیان از National Conciliation Party
واهان هوهانیسیان از فدراسیون انقلابی ارمنی
تیگران کاراپتیان از People's Party
وازگن مانوکیان از اتحاد دموکراتیک ملی
• آرمن ملیکیان
سرژ سرکیسیان از حزب جمهوری خواه ارمنستان
• لوون تر - پتروسیان
عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۲۰۰۸)عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۲۰۰۸)عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۲۰۰۸)عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۲۰۰۸)

انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۲۰۱۳). انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان ( انگلیسی: 2013 Armenian presidential election ) در ۱۸ فوریه ۲۰۱۳ برگزار شد. در دسامبر ۲۰۱۲ لوون تر - پتروسیان نخستین رئیس جمهور ارمنستان و ( گاگیک تساروکیان ) ثروتمندترین مرد ارمنستان و رئیس حزب ارمنستان شکوفا تصمیم گرفتند از رقابت های انتخاباتی کناره گیری کنند. خیلی براین عقیده بودند که در این وضعیت کس دیگری وجود نخواهد داشت تا چالشی در برابر ( سرژ سارگسیان ) رئیس جمهور وقت باشد. سایرین هم می گفتند «عدم وجود گزینه های دیگر» باعث بی اعتنایی زیادی از مردم نسبت به انتخابات خواهد شد.
در ۳۱ ژانویه ۲۰۱۳ به بارویر هایریکیان یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری سوءقصد شد، او به سرعت از جراحتی که براثر شلیک صورت گرفته بود بهبود یافت و برای مغلوب کردن ( سرژ سارگسیان ) پیشنهاد نمود تا حول یکی از دو کاندیدای اپوزیسیون ریاست جمهوری ( رافی هووانیسیان ) و ( هراند باگراتیان ) اتحاد صورت گیرد. در ۱۰ فوریه، او از دادگاه قانون اساسی درخواست نمود تا موعد انتخابات به مدت ۱۴ روز به تعویق بیفتد و در آن صورت او به همراه دیگر کاندیداهای اپوزیسیون حول یک کاندید به اتفاق نظر خواهند رسید. اما روز بعد درخواستش را پس گرفت.
در نتیجه انتخابات با پیروزی رئیس جمهور وقت سرژ سارگسیان که ۵۹ درصد آرا را به خود اختصاص داده بود به پایان رسید. رافی هووانیسیان با کسب ۳۷ درصد آرا دوم شد و سایر کاندیداها کمتر از ۴ درصد کل آرا را به خود اختصاص دادند.
رافی هووانیسیان اپوزیسیون اصلی سارگسیان با ادعای تقلب در انتخابات مدعی پیروزی شد، و در روزهای بعد تظاهرات گسترده ای در میدان آزادی، ایروان و سایر شهرهای سراسر ارمنستان برگزار شد. هووانیسیان از سارگیسیان خواست تا به پیروزی مردم سرنهاده و شکست را پذیرا شود. او با فراخوان دادن به ( բարև, 'hello' ) سلام به انقلاب ( تکواژ چندوجهی ) به معنی پیاده روی در کنار مردم و همراهی کردن با آنها به تظاهرات علیه سارگسیان پرداخت.
اگرچه خیلی از کشورها از جمله شامل ایالات متحده، روسیه، فرانسه، ایران و ترکیه از سارگسیان حمایت کرده به وی تبریک گفتند. اما برخی احزاب تأثیرگذار از جمله فدراسیون انقلابی ارمنی، لوون تر - پتروسیان رئیس جمهور سابق، آرام سارگسیان نخست وزیر پیشین، هراند باگراتیان نفر سوم انتخابات، نیکول پاشینیان، آندریاس قوکاسیان نفر پنجم انتخابات، همگی علناً گفتند که هووانیسیان در انتخابات پیروز شده است و نتایج رسمی اعلام شده محصول تقلب در انتخابات است.
عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۲۰۱۳)عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۲۰۱۳)

انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۲۰۱۸). انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان در تاریخ ۲ مارس ۲۰۱۸ برگزار شد. [ ۱] بعد از همه پرسی قانون اساسی ارمنستان در سال ۲۰۱۵، این برای اولین بار در تاریخ ارمنستان بود که رئیس جمهور به جای رأی عمومی از طریق آرای مجمع عمومی انتخاب شد. یکی دیگر از نتایج رفراندوم ریاست جمهوری این بود که رئیس جمهور تازه انتخاب شده یک نقش تشریفاتی برای انتقال از یک نظام نیمه ریاست جمهوری به یک جمهوری پارلمانی ایفا کرد. [ ۲] رئیس جمهور فعلی، سرژ سارگسیان، به موجب قانون اساسی ارمنستان از کاندید شدن مجدد برای سومین بار متوالی محروم شد. در نتیجه رقیب او آرمن سارگسیان به راحتی در این انتخابات برنده شد، به دلیل نداشتن رقیب و عدم معرفی کاندیدی از جانب احزاب دیگر، او این انتخابات را در دور اول با ۹۰ رای مجمع عمومی پارلمان ارمنستان به دست آورد. [ ۳]
بر اساس ماده ۱۲۴ قانون اساسی اصلاح شده ارمنستان، یک رئیس جمهور غیر حزبی می تواند به صورت غیرقابل تجدید به مدت هفت سال، انتخاب شود. مطابق ماده ۱۲۵قانون اساسی، نامزدی که حداقل سه چهارم آراء کل نمایندگان مجلس ملی را دریافت کند، می تواند به عنوان رئیس جمهور ارمنستان انتخاب می شود. [ ۴] اگر رئیس جمهور انتخاب نشود، دور دوم برگزار می شود که در آن همه نامزدها که در دور اول شرکت کردند، ممکن است شرکت کنند. در دور دوم، کاندیدایی که حداقل سه پنجم آراء از کل نمایندگان را دریافت کنند، به عنوان رئیس جمهور انتخاب می شوند. اگر در دور دوم رئیس جمهور حدنصاب را نیاورد و انتخاب نشود، [ ۵] دور سوم انتخابات برگزار خواهد شد که در آن دو نامزدی که بیشترین آرا را در دور دوم دریافت کردند، ممکن است در انتخابات دور سوم شرکت کنند. در دور سوم، نامزدی که رای اکثریت نمایندگان را دریافت کند، انتخاب خواهد شد.
طبق ماده ۱۲۵ قانون اساسی، حداقل یک چهارم از تعداد کل نمایندگان مجلس ملی حق دارند ریاست جمهور را نامزد انتخابات کنند. این بدان معنی است که حداقل ۲۷ عضو پارلمان باید نامزدی ریاست جمهور را انتخاب کنند تا این کاندید به طور رسمی بتواند نامزد شود. اما، در مورد ائتلاف بزرگ، یک نامزد می تواند به موفقیت برسد و آن هنگامی است که احزاب اقلیت نتوانند به حداقل ۲۷ عضو در مجمع عمومی مجلس برسند که در آن صورت امکان معرفی نامزد ریاست جمهوری از آنها سلب می شود. [ ۶]
عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۲۰۱۸)

انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۲۰۲۲). پس از استعفای رئیس جمهور آرمن سرکیسیان در ۲۳ ژانویه ۲۰۲۲، قرار است انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در ۳ مارس ۲۰۲۲ در ارمنستان برگزار شود. [ ۱]
بر اساس اصل ۱۲۴ قانون اساسی اصلاح شده، رئیس جمهور غیرحزبی برای یک دوره هفت ساله غیرقابل تجدید انتخاب می شود. [ ۲] بر اساس ماده ۱۲۵، نامزدی که حداقل سه چهارم آرای کل نمایندگان مجلس ملی را کسب کند به عنوان رئیس جمهور ارمنستان انتخاب می شود. [ ۳] در صورت عدم انتخاب رئیس جمهور، مرحله دوم برگزار می شود که در آن همه نامزدهایی که در مرحله اول شرکت کرده اند می توانند شرکت کنند. در دور دوم، نامزدی که حداقل سه پنجم آرای کل نمایندگان را کسب کند به عنوان رئیس جمهور انتخاب می شود. اگر رئیس جمهور در این مرحله انتخاب نشد، مرحله سوم انتخابات برگزار خواهد شد که در آن دو نامزدی که در مرحله دوم آرای بیشتری کسب کرده اند، می توانند در آن شرکت کنند. در مرحله سوم کاندیدایی که اکثریت آرای کل نمایندگان را کسب کند انتخاب می شود.
بر اساس اصل ۱۲۵ قانون اساسی، حداقل یک چهارم از مجموع نمایندگان مجلس شورای ملی حق معرفی نامزد برای ریاست جمهوری را دارند. [ ۴] این بدان معناست که حداقل ۲۷ نماینده مجلس باید از نامزد معرفی شده حمایت کنند تا آن نامزد رسماً بتواند نامزد شود؛ بنابراین، از آنجا که احزاب اقلیت با کمتر از ۲۷عضو در مجلس ملی نمی توانند نامزدی را معرفی کننددر صورتیکه یک نامزد اجماع گسترده ای کسب کرد ممکن است بدون مانع نامزد شود.
بر اساس قانون اساسی اصلاح شده، هر فردی که به سن چهل سالگی رسیده باشد و در شش سال گذشته فقط تابعیت ارمنستان را داشته باشد و به طور دائم در ارمنستان اقامت داشته باشد و به زبان ارمنی صحبت کند، حق رای دارد و می تواند به عنوان رئیس جمهور جمهوری ارمنستان انتخاب شود.
حزب حاکم قرارداد مدنی ( ۷۱ کرسی ) و اپوزیسیون اصلی اتحاد ارمنستان ( ۲۹کرسی ) را برای معرفی یک نامزد ریاست جمهوری برمی گزینند تا شرایط ۲۷کرسی مورد نیاز را برآورده کنند. با این حال، اپوزیسیون کوچک «من اتحاد شرف دارم» تنها ۶کرسی دارد و نمی تواند به تنهایی نامزدی را معرفی کند.
عکس انتخابات ریاست جمهوری ارمنستان (۲۰۲۲)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس