امینواسید گلوکوژنیک

دانشنامه عمومی

آمینواسید گلوکوژنیک. آمینواسید گلوکوژنیک ( انگلیسی: Glucogenic amino acid ) آمینواسیدی است که می تواند از طریق نوگلوکززایی به گلوکز تبدیل شود. [ ۱] [ ۲] این در تضاد با آمینواسیدهای کتوژنیک است که به جسم کتونی تبدیل می شوند.
تولید گلوکز از آمینواسیدهای گلوکوژنیک شامل تبدیل این آمینواسیدها به کتواسیدها و سپس گلوکز می شود، هر دو فرایند در کبد اتفاق می افتند. این مکانیسم در هنگام کاتابولیز غالب است و با روزه داری و گرسنگی افزایش می یابد.
در انسان، آمینواسیدهای گلوکوژنیک عبارتند از:
آلانین
آرژینین
آسپاراژین
اسید آسپارتیک
سیستئین
اسید گلوتامیک
گلوتامین
گلیسین
هیستیدین
متیونین
پرولین
سرین
• والین
آمینواسیدهایی که هم گلوکوژنیک هستند و هم کتوژنیک عبارتند از:
فنیل آلانین
ایزولوسین
ترئونین
تریپتوفان
• تیروزین
فقط دو آمینواسید لوسین و لیزین گلوکززا یا گلوکوژنیک نیستند ( فقط کتوژنیک هستند ) .
عکس آمینواسید گلوکوژنیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس