گلوتامین

دانشنامه عمومی

گلوتامین یکی از اسیدهای آمینه موجود در بدن انسان است. گلوتامین جزو اسیدهای آمینه ضروری نیست با این حال در برخی موارد به مانند بعضی از بیماری های گوارشی یا برای ورزشکاران می تواند ضروری باشد. اسید آمینه گلوتامین از ترکیب گلوتامات و آمونیاک با مصرف آدنوزین تری فسفات تشکیل می شود. این ماده در خون انسان، یکی از فراوان ترین اسید آمینه آزاد است. [ ۲]
گلوتامین توسط آنزیم سازنده گلوتامین از گلوتامات و آمونیاک ساخته می شود. بیش ترین درصد ساخت گلوتامین در عضلات صورت می گیرد اما به صورت جزئی از مغز و شش ها نیز آزاد می گردد. [ ۳]
• ساخت پروتیین
• تنظیم تعادل اسید و باز در کلیه به وسیله ساخت آمونیوم
• منبع انرژی برای یاخته ها
• در فراگشت به عنوان دهنده نیتروژن در چرخه کربس به عنوان دهنده کربن
• منتقل کننده غیرسمی آمونیاک در گردش خون
گلوتامین فراوان ترین اسید آمینه آزادی است که در ماهیچه های بدن یافت می شود. چون این اسید آمینه به راحتی از سد مغزی - خونی عبور کند، به همین دلیل به سوخت مغز معروف شده است. گلوتامین، در مغز به اسید گلوتامیک - که برای فعالیت مغز ضروری است - تبدیل می شود، و بر عکس. این اسید همچنین مقدار اسید گاما - آمینو بوتیریک را که برای ادامه عملکرد مناسب مغز و فعالیت ذهنی لازم است، افزایش می دهد. گلوتامین به حفظ تعادل صحیح اسیدی - قلیایی بدن کمک می کند، و جزء اصلی عناصر سازنده ای است که برای ساختن مولکول های RNA و DNA به کار می رود. این اسید برای افزایش توانایی ذهنی و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است.
هنگامی که اسید آمینه ای تجزیه می شود، نیتروژن آزاد می گردد. بدن انسان به نیتروژن نیاز دارد، اما نیتروژن آزاد می تواند آمونیاک را که برای بافت های مغز فوق العاده سمی است، به وجود آورد. کبد می تواند نیتروژن را به اوره، که به وسیله ادرار دفع می گردد، تبدیل نماید؛ یا ممکن است نیتروژن خود به اسید گلوتامیک متصل شود. در اثر این فرایند، گلوتامین به وجود می آید. گلوتامین در میان اسیدهای آمینه، خاص و استثناست، زیرا در هر مولکول آن به جای یک اتم نیتروژن، دو اتم وجود دارد. این خاصیت گلوتامین برای پاک کردن آمونیاک از بافتها، به خصوص بافت مغزی، مفید است. به علاوه، این اسید آمینه می تواند نیتروژن را از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل کند. [ ۴]
عکس گلوتامینعکس گلوتامینعکس گلوتامینعکس گلوتامینعکس گلوتامین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

گلوتامین یک اسید آمینه است که در ساخت پروتئین های بدن نقش دارد. همچنین برای حفظ سلامتی سلول ها و بافت ها نیز بسیار مهم است. برخی از مواد غذایی که حاوی گلوتامین هستند عبارتند از:
- گوشت قرمز، مرغ و ماهی
...
[مشاهده متن کامل]

- سوپ و نوشیدنی های نیمه جامد
- حبوبات مانند لوبیا، نخود و عدس
- ماکارونی و برنج
- تخم مرغ
- سبزیجات و میوه ها

بپرس