امام شناسی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] امام شناسی از مهمترین آثار علاّمۀ طهرانی بشمار می رود که در 18 جلد تدوین شده است این کتاب مجموعه ای است از بحثهای تفسیری، فلسفی، روائی، تاریخی، اجتماعی دربارۀ امامت و ولایت به طور کلّی و دربارۀ امامت و ولایت امیرالمؤمنین(ع) ائمّۀ معصومین علیهم السلام بالخصوص که به صورت درسهای استدلالی علمی متّخذ از قرآن کریم و روایات وارده از خاصّه و عامّه و ابحاث حلّی و نقدی پیرامون ولایت می باشد این مجموعه که شامل 270 درس است در سال 1391 هجری قمری در ماه مبارک رمضان برای برخی از دوستان ایمانی تدریس شده است.
در جلد اوّل به مطالب زیر اشاره شده است:
لزوم عصمت انبیاء و ائمّه علیهم السلام، حقیقت عصمت و لوازم آن، امتیازات مخلصین در قرآن کریم، ولایت تکوینی امام بر نفوس، منصب امامت بالاتر از نبوّت و اساس تعالیم اسلام است، لزوم تبعیّت از اعلم و لزوم اعلمیّت امام، افضلیّت امیرالمؤمنین در جمیع فضائل نفسیّه و اعتراف عمر به اعلمیّت امیرالمؤمنین(ع)، علّت مخالفت معاندین با خلافت امیرالمؤمنین(ع)
مهم ترین مطالب جلد دوّم عبارتند از:
تفسیر آیۀ اولی الامر و نقد نظریّۀ عصمت اجتماع اهل حلّ و عقد، اکملیّت امیرالمؤمنین(ع) در جمیع فضائل، منصب امامت ویژه عباد اللّه المخلصین است، آراء اکثریت نمی تواند معیار انتخاب امام معصوم باشد، امام باید افضل و در رأس امور است و منصوب از جانب خدا باشد، مراد از اولی الامر ائمّه معصومین(ع)هستند، وصایت امیرالمؤمنین و ائمّۀ معصومین(ع) از جانب رسولخدا

[ویکی فقه] امام شناسی (طهرانی). «امام شناسی» از مهمترین آثار علامه طهرانی بشمار می رود که در ۱۸ جلد تدوین شده است.
این کتاب مجموعه ای است از بحثهای تفسیری، فلسفی، روائی، تاریخی، اجتماعی درباره امامت و ولایت به طور کلی و درباره امامت و ولایت امیرالمؤمنین علیه السّلام ائمه معصومین علیهم السّلام بالخصوص که به صورت درسهای استدلالی علمی متخذ از قرآن کریم و روایات وارده از خاصه و عامه و ابحاث حلی و نقدی پیرامون ولایت می باشد این مجموعه که شامل ۲۷۰ درس است در سال ۱۳۹۱ هجری قمری در ماه مبارک رمضان برای برخی از دوستان ایمانی تدریس شده است.
گزارش محتوا
نرم افزار عرفان۳، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.

[ویکی شیعه] امام شناسی (کتاب). امام شناسی کتابی نوشته سید محمدحسین حسینی تهرانی در موضوع امامت و ولایت. این کتاب مجموعه ای ۱۸ جلدی است و بخشی از آن سخنرانی و درس های نویسنده است.
سید محمدحسین حسینی تهرانی (۱۳۴۵-۱۴۱۶ق) معروف به علامه تهرانی از شاگردان علامه طباطبایی و از عالمان شیعه در قرن چهاردهم و پانزدهم هجری قمری است. وی در عرفان نزد سید هاشم حداد و شیخ عباس قوچانی شاگردی کرد.
این مجموعه ۱۸جلدی که با عنوان «امام شناسی» از دوره علوم و معارف اسلام، نامگذاری شده است.شامل مباحث تفسیری، فلسفی، روایی، تاریخی و اجتماعی پیرامون مسائل کلی امامت و ولایت، نظیر ویژگی های امام، شرایط امامت مانند عصمت و مطالب خاص امامت و ولایت امیرالمومنین(ع) و ائمه اطهار(ع) است. همچنین به مباحثی مانند شرایط نبوت و لزوم عصمت انبیا و آثار و خواص پیامبران در این کتاب اشاره شده که نبوت عامه را شامل گشته پرداخته شده است. روح حاکم در این اثر دلیل های علمی، برگرفته از قرآن مجید و روایات شیعه و سنی و پاسخ به اشکالات حلی و نقدی پیرامون ولایت و امامت است.

پیشنهاد کاربران

بپرس