الیگوت

دانشنامه عمومی

الیگوت یک غذای سنتی له اوبراک ( آویرون، کانتال، لوزر و پیرنه میانه ) واقع در جنوب فرانسه می باشد که از مخلوط کردن پنیر مذاب و پوره سیب زمینی و گاهی سیر تهیه می شود. [ ۱] این خوراک فوندو مانند، در رستوران ها اوورنی طرفداران زیادی دارد.
الیگوت به طور سنتی از پنیر توم لاگویله یا توم اوورنی تهیه شده و بسته به سلیقۀ غذایی به همراه گوشت خوک بریان یا سوسیس تولوس و شراب قرمز اوورنی دمای سرو می شود. [ ۲] پنیرهای دیگری نیز مانند موزارلا یا کانتال نیز به جای توم استفاده می شوند. [ ۳]
این غذا ابتدا با نان بود و توسط راهبان برای زائرانی که به سمت سانتیاگو د کمپوستلا می رفتند درست شد. [ ۲] سیب زمینی زمانی که به فرانسه آورده شد، جایگزین نان گردید. الیگوت در جشن ها و گردهمایی های روستاها غذای اصلی بوده و حتی در خیابان های آویرون به فروش می رسد. [ ۲]
الیگوت با مخلوط کردن سیب زمینی پوره شده، کره، خامه، سیر له شده و پنیر آب شده درست شده و زمانی آماده می شود که بافتی صاف و ارتجاعی پیدا کند. با آنکه دستور پخت های مختلفی وجود دارد، اما لاروس گاسترونومیک[ ۱] به ازای هر یک کیلوگرم سیب زمینی، ۵۰۰ گرم پنیر، ۲ حبه سیر، ۳۰ گرم کره و به میزان دلخواه نمک و فلفل را پیشنهاد می دهد. [ ۴]
عکس الیگوت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس