افلوکساسین

دانشنامه عمومی

افلوکساسین ( به انگلیسی: Ofloxacin ) یک آنتی بیوتیک کینولون است که برای درمان شماری از عفونت های باکتریایی به کار می رود. [ ۱] این دارو از دو طریق دهان یا تزریق داخل ورید مصرف می شوند. موارد درمانی آن را می توان شامل سینه پهلو، سلولیت، عفونت های ادراری، پروستاتیت، آفت و انواع خاصی از اسهال عفونی دانست. [ ۲] سایر کاربردها این دارو می تواند همراه با سایر داروها، در درمان سل مقاوم نیز استفاده شود. [ ۳] از این دارو در صورت وجود سوراخ در طبل گوش، ممکن است از قطره چشم برای عفونت باکتریایی سطحی چشم و از قطره گوش برای اوتیت میانی استفاده شود.
افلوکساسین در سال ۱۹۸۰ ثبت اختراع شد و در سال ۱۹۸۵ مورد استفاده پزشکی قرار گرفت. [ ۴] این دارو در فهرست داروهای ضروری سازمان بهداشت جهانی قرار دارد. [ ۵] افلوکساسین به عنوان یک داروی عمومی در دسترس است. [ ۱] در سال ۲۰۱۷، این دارو با بیش از یک میلیون نسخه، ۲۷۸مین داروی رایج تجویز شده در ایالات متحده بوده است. [ ۶] [ ۷]
هنگامی که از طریق دهان مصرف می شود، عوارض جانبی شایع شامل استفراغ، اسهال، سردرد و بثورات پوستی را نیز با خود به همراه دارد. دیگر عوارض جانبی جدی شامل پارگی تاندون، بی حسی ناشی از آسیب عصبی، تشنج و روان پریشی است. استفاده در بارداری معمولاً توصیه نمی شود. افلوکساسین در خانواده داروهای فلوروکینولون است. با تداخل در دی ان ای باکتری کار می کند. [ ۱]
نامهای تجارتی: Floxin - Loflox - Ofloxacin. Exir - Ofloxir
رده درمانی: پادزیست ( آنتی بیوتیک ) .
رده فارماکولوژیک: مشتقات کینولونها ( فلوروکینولون )
اشکال دارویی: قرص روکش دار ( Film Coated ) در اندازه های: ۲۰۰، ۳۰۰ و ۴۰۰ میلی گرمی ( نوع ۱۰۰ میلی گرمی آن نیز وجود داشت ) ، قطرهٔ گوشی ۰٫۳ درصد.
تمامی فلوروکینولونها، ساخت DNA توسط باکتری را مختل و مهار می کنند. بدین ترتیب فلوروکینولون ها در برابر ارگانیسم های حساس اثر باکتریسیدی دارند.
• درمان عفونتهای خفیف تا متوسط دستگاه ادراری ناشی از میکروارگانیسم های حساس.
• درمان اسهالهای عفونی ناشی از میکروارگانیسم های حساس.
• درمان عفونت های تنفسی خفیف تا متوسط
• درمان عفونت های استخوان و مفاصل.
• درمان عفونت های شدید دستگاه ادراری.
• فارماکولوژی کاتزونگ: فلوروکینولون ها در درمان عفونتهای مجاری ادراری - تناسلی و گوارشی که توسط ارگانیسم های گرم منفی مانند: گنوکوکها، اشریشیا کلی، کلبسیلا پنومونیه، کامپیلوباکتر ژژونی، انتروباکتر، سودوموناس ایروژینوزا، سالمونلا و شیگلا ایجاد می شوند، به کار می روند. همچنین در درمان عفونتهای مجاری هوایی و پوست و بافت نرم نیز مؤثر می باشند.
عکس افلوکساسین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس