اصلاح گران اجتماعی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اصلاح گران اجتماعی (قرآن). اصلاح در برابر افساد، به معنای برطرف کردن فساد و تباهی و انجام دادن کار شایسته است.
در قرآن کریم به اندک بودن اصلاح گران اجتماعی در میان امت های پیشین اشاره شده است آنجاکه می فرماید:فلولا کان من القرون من قبلکم اولوا بقیة ینهون عن الفساد فی الارض الا قلیلا ممن انجینا منهم واتبع الذین ظـلموا مآ اترفوافیه وکانوا مجرمین (پس چرا از نسل های پیش از شما خردمندانی نبودند که مردم را از فساد در زمین باز دارند جز اندکی از کسانی که از میان آنان نجات شان دادیم و کسانی که ستم کردند به دنبال ناز و نعمتی که در آن بودند رفتند و آنان بزهکار بودند).
← تفسیر آیه مذکور
خداوند در قرآن کریم به ضرورت وجود اصلاح گران در جامعه برای جلوگیری از فساد در اجتماع اشاره کرده است و همچنین وجود اصلاحگران ضامن بقای جامعه می باشد، همچنانکه می فرماید:فلولا کان من القرون من قبلکم اولوا بقیة ینهون عن الفساد فی الارض..(پس چرا از نسل های پیش از شما خردمندانی نبودند که مردم را از فساد در زمین باز دارند جز اندکی از کسانی که از میان آنان نجات شان دادیم و کسانی که ستم کردند به دنبال ناز و نعمتی که در آن بودند رفتند و آنان بزهکار بودند).• وما کان ربک لیهلک القری بظلم واهلها مصلحون (و پروردگار تو هرگز بر آن نبوده است که شهرهایی را که مردمش اصلاحگرند به ستم هلاک کند).
← توضیح آیه ۱۱۷ سوره هود
خداوند ، نجات دهنده اصلاح گران اجتماعی امت های پیشین از عذاب و نابودی می باشد همانطور که در قرآن می فرماید:فلولا کان من القرون من قبلکم اولوا بقیة ینهون عن الفساد فی الارض الاقلیلا ممن انجینا منهم واتبع الذین ظلموا مآ اترفوافیه وکانوا مجرمین. (پس چرا از نسل های پیش از شما خردمندانی نبودند که مردم را از فساد در زمین باز دارند جز اندکی از کسانی که از میان آنان نجات شان دادیم و کسانی که ستم کردند به دنبال ناز و نعمتی که در آن بودند رفتند و آنان بزهکار بودند)
نقش اصلاح گران اجتماعی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس