آشپزی یونانی. آشپزی یونانی ( به یونانی: Ελληνική Κουζίνα ) یکی از گونه های آشپزی مدیترانه ایست که در ویژگی هایش با آشپزی ترکی، آشپزی ایتالیایی و آشپزی بالکانی مشترک است.
مواد اولیه پر مصرف در آشپزی یونانی، زیتون، روغن زیتون، سبزیجات و سبزی، پنیر، بادمجان، ماست، غلات و نان، شراب، ماهی و گوشت های گوناگون مانند مرغ، خرگوش و گوشت خوک است.
بیشتر خوراک های یونانی با نان پیتا سرو می شوند. در برخی جاها نان پاکسیمادی نرم شده را می خورند.
آشپزی یونانی دارای پیشینه بسیار درازمدتی است و بسیار از خوراک های غربی از آن بازخورد گرفته اند. همچنین نخستین کتاب آشپزی به دست یک یونانی ۳۲۰ سال پیش از میلاد نوشته شد.
از گذشته تا به امروز گندم، روغن زیتون و شراب پایه های آشپزی یونانی هستند، البته گوشت ماهی هم کاربرد فراوانی دارد ولی در غذاهای یونانی گوشت قرمز بسیار به ندرت دیده می شود.
در آشپزی یونانی روغن زیتون، پونه کوهی، نعناع، سیر، دارچین، میخک، پیاز و سس گوجه فرنگی را به کار می برند.
همچنین پایه یا ( Base ) بیشتر غذاها سیب زمینی، بادمجان، لوبیا سبز، بامیه و پیاز است.
رژیم گیاهخواری در یونان پرطرفدار است و خوراک های بسیاری هم ویژهٔ گیاه خوراران در این کشور وجود دارد که بسیار گوناگون و خوشمزه هستند مانند موساکا و . . .
همچنین فراورده های شیر مانند ماست و پنیر در یونان بسیار گوناگون اند و در تهیه خوراک ها کاربرد فراوانی دارند.
در یونان تاکستان های بسیار پهناوری وجود دارد و گونه های بسیار گوناگونی از شراب در این کشور درست می شود؛ که بسیار پرطرفدار هم هستند.
همچنین آبجو هم یکی از نوشیدنی های بسیار مورد توجه یونانی هاست که در گونه های بسیار گوناگون و متنوع در دسترس مردم است.
در یونان گوناگونیِ شراب ها و غذاها در شیرینی ها و دسرها نیست و تنها چند گونه شیرینی در یونان وجود دارند که بیشتر آن ها هم ریشهٔ ایرانی، ترکی یا عربی دارند.
از دیرباز آشپزی کشورهای نزدیک به یونان مانند ایران، ترکیه، کشورهای بالکان و کشورهای عربی بر فرهنگ غذایی این کشور بازخورد داشته اند و شاهد این ماجرا هم نامِ غذاهای یونانی است که بیشتر آن ها ریشهٔ پارسی، ترکی یا عربی دارند.
سالاد یونانی کلاسیک
در آشپزی مدیترانه ای از روغن زیتون، پنیر فتا و سبزیجات به وفور استفاده می شود. سالاد یونانی یکی از پرطرفدارترین سالادهای منطقه مدیترانه در جهان می باشد. این سالاد در کنار هر غذایی عالی و اشتهاآور است. همچنین در وعده غذایی شام به همراه مقداری نان سیر می تواند کاملاً سیرکننده باشد. مواد لازم:
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفمواد اولیه پر مصرف در آشپزی یونانی، زیتون، روغن زیتون، سبزیجات و سبزی، پنیر، بادمجان، ماست، غلات و نان، شراب، ماهی و گوشت های گوناگون مانند مرغ، خرگوش و گوشت خوک است.
بیشتر خوراک های یونانی با نان پیتا سرو می شوند. در برخی جاها نان پاکسیمادی نرم شده را می خورند.
آشپزی یونانی دارای پیشینه بسیار درازمدتی است و بسیار از خوراک های غربی از آن بازخورد گرفته اند. همچنین نخستین کتاب آشپزی به دست یک یونانی ۳۲۰ سال پیش از میلاد نوشته شد.
از گذشته تا به امروز گندم، روغن زیتون و شراب پایه های آشپزی یونانی هستند، البته گوشت ماهی هم کاربرد فراوانی دارد ولی در غذاهای یونانی گوشت قرمز بسیار به ندرت دیده می شود.
در آشپزی یونانی روغن زیتون، پونه کوهی، نعناع، سیر، دارچین، میخک، پیاز و سس گوجه فرنگی را به کار می برند.
همچنین پایه یا ( Base ) بیشتر غذاها سیب زمینی، بادمجان، لوبیا سبز، بامیه و پیاز است.
رژیم گیاهخواری در یونان پرطرفدار است و خوراک های بسیاری هم ویژهٔ گیاه خوراران در این کشور وجود دارد که بسیار گوناگون و خوشمزه هستند مانند موساکا و . . .
همچنین فراورده های شیر مانند ماست و پنیر در یونان بسیار گوناگون اند و در تهیه خوراک ها کاربرد فراوانی دارند.
در یونان تاکستان های بسیار پهناوری وجود دارد و گونه های بسیار گوناگونی از شراب در این کشور درست می شود؛ که بسیار پرطرفدار هم هستند.
همچنین آبجو هم یکی از نوشیدنی های بسیار مورد توجه یونانی هاست که در گونه های بسیار گوناگون و متنوع در دسترس مردم است.
در یونان گوناگونیِ شراب ها و غذاها در شیرینی ها و دسرها نیست و تنها چند گونه شیرینی در یونان وجود دارند که بیشتر آن ها هم ریشهٔ ایرانی، ترکی یا عربی دارند.
از دیرباز آشپزی کشورهای نزدیک به یونان مانند ایران، ترکیه، کشورهای بالکان و کشورهای عربی بر فرهنگ غذایی این کشور بازخورد داشته اند و شاهد این ماجرا هم نامِ غذاهای یونانی است که بیشتر آن ها ریشهٔ پارسی، ترکی یا عربی دارند.
سالاد یونانی کلاسیک
در آشپزی مدیترانه ای از روغن زیتون، پنیر فتا و سبزیجات به وفور استفاده می شود. سالاد یونانی یکی از پرطرفدارترین سالادهای منطقه مدیترانه در جهان می باشد. این سالاد در کنار هر غذایی عالی و اشتهاآور است. همچنین در وعده غذایی شام به همراه مقداری نان سیر می تواند کاملاً سیرکننده باشد. مواد لازم:
wiki: آشپزی یونانی