آشپزی تایلندی. آشپزی تایلندی ( تای: อาหารไทย، rtgs: ahan thai , تلفظ ʔā:. hǎ:n tʰāj ) شامل طبخ غذای ملی تایلند است. پخت وپز تایلندی تأکید زیادی بر غذاهای سبک تهیه شده با اجزای معطر قوی و چاشنی تند دارد. سرآشپز تایلندی مک دانگ غذای تایلندی را به عنوان «پیچیدگی، توجه به جزئیات، بافت، رنگ، طعم، و استفاده از مواد با فواید دارویی، و همچنین عطر و طعم خوب» و همچنین مراقبت از ظاهر، بو و مواد غذایی توصیف می کند. سرآشپز استرالیایی دیوید تامپسون، متخصص غذای تایلندی، مشاهده می کند که برخلاف بسیاری از غذاهای دیگر، [ ۱] آشپزی تایلندی "در مورد شعبده بازی با عناصر متفاوت برای ایجاد یک پایان هماهنگ است. مانند یک آکورد پیچیده موسیقی، باید سطح صاف داشته باشد اما مهم نیست که در زیر آن چه اتفاقی می افتد. در اینجا سادگی امر ساده ای نیست. "
غذاهای تایلندی سنتی به چهار دسته طبقه بندی می: تام ( ظروف آب پز ) ، یام ( سالاد تند ) ، تم ( غذاهای زد ) ، و گاینگ ( ادویه کاری ) که از پخت وپز چینی ناشی می شود. [ ۲]
در سال ۲۰۱۷، هفت غذای تایلندی در لیست «۵۰ غذای برتر جهان» در یک نظرسنجی آنلاین از ۳۵۰۰۰ نفر در سراسر جهان که توسط CNN Travel، انجام شد قرار گرفتند. غذاهای تایلند بیش از هر کشور دیگری در این این فهرست بود. آنها عبارتند از: تام یام گونگ ( رتبه ۴ ) ، پد تایلندی ( ۵ ) ، سوم تام ( ۶ ) ، کاری ماسامان ( ۱۰ ) ، کاری سبز ( ۱۹ ) ، برنج سرخ شده تایلندی ( ۲۴ ) و مو نام توک ( ۳۶ ) . [ ۳]
غذاهای تایلندی و سنت ها و غذاهای آشپزی همسایگان تایلند، به ویژه هند، مالزی و اندونزی، در طول قرن ها به طور متقابل یکدیگر را تحت تأثیر قرار داده اند.
طبق نوشته راهب تایلندی، غذاهای تایلندی تحت تأثیر غذاهای هندی قرار گرفته است. وی نوشت مردم تایلند نحوه استفاده از ادویه جات را به طرق مختلف در غذای خود از هندی ها آموخته اند. تایلندی ها همچنین روش های ساخت داروهای گیاهی را از هندی ها تهیه کردند. برخی از گیاهان مانند سرابی از خانواده، کلازیاسه یا هرسینگار از هند آورده شده اند. [ ۵]
نفوذ غرب، در ۱۵۱۱ زمانی که اولین مأموریت دیپلماتیک از پرتغال در دربار آیوتایا وارد شدند شروع شد. موی فرشته و کایا، که در آن شیر نارگیل به جای شیر گاو در ساخت کاستارد استفاده می شود[ ۶] گفته می شود که در قرن هفدهم توسط ماریا گویومار دو پینها، زنی از نژاد مختلط ژاپنی - پرتغالی - بنگالی که در آیوتایا متولد شده بود، به تایلند آورده شد و همسر کنستانتین فالکون، مشاور یونانی پادشاه نارای بود. مهمترین تأثیر بر آشپزی تایلندی از غرب ورود فلفل چیلی از قاره آمریکا در قرن ۱۶ یا ۱۷ است. فلفل و برنج اکنون دو مورد از مهمترین مواد تشکیل دهنده غذاهای تایلندی هستند. در طول مبادله کلمبی، کشتی های پرتغالی و اسپانیایی مواد غذایی جدیدی از قاره آمریکا از جمله گوجه فرنگی، ذرت، پاپایا، بادمجان، آناناس، کدو تنبل، کلانترو، بادام هندی و بادام زمینی به ارمغان آوردند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفغذاهای تایلندی سنتی به چهار دسته طبقه بندی می: تام ( ظروف آب پز ) ، یام ( سالاد تند ) ، تم ( غذاهای زد ) ، و گاینگ ( ادویه کاری ) که از پخت وپز چینی ناشی می شود. [ ۲]
در سال ۲۰۱۷، هفت غذای تایلندی در لیست «۵۰ غذای برتر جهان» در یک نظرسنجی آنلاین از ۳۵۰۰۰ نفر در سراسر جهان که توسط CNN Travel، انجام شد قرار گرفتند. غذاهای تایلند بیش از هر کشور دیگری در این این فهرست بود. آنها عبارتند از: تام یام گونگ ( رتبه ۴ ) ، پد تایلندی ( ۵ ) ، سوم تام ( ۶ ) ، کاری ماسامان ( ۱۰ ) ، کاری سبز ( ۱۹ ) ، برنج سرخ شده تایلندی ( ۲۴ ) و مو نام توک ( ۳۶ ) . [ ۳]
غذاهای تایلندی و سنت ها و غذاهای آشپزی همسایگان تایلند، به ویژه هند، مالزی و اندونزی، در طول قرن ها به طور متقابل یکدیگر را تحت تأثیر قرار داده اند.
طبق نوشته راهب تایلندی، غذاهای تایلندی تحت تأثیر غذاهای هندی قرار گرفته است. وی نوشت مردم تایلند نحوه استفاده از ادویه جات را به طرق مختلف در غذای خود از هندی ها آموخته اند. تایلندی ها همچنین روش های ساخت داروهای گیاهی را از هندی ها تهیه کردند. برخی از گیاهان مانند سرابی از خانواده، کلازیاسه یا هرسینگار از هند آورده شده اند. [ ۵]
نفوذ غرب، در ۱۵۱۱ زمانی که اولین مأموریت دیپلماتیک از پرتغال در دربار آیوتایا وارد شدند شروع شد. موی فرشته و کایا، که در آن شیر نارگیل به جای شیر گاو در ساخت کاستارد استفاده می شود[ ۶] گفته می شود که در قرن هفدهم توسط ماریا گویومار دو پینها، زنی از نژاد مختلط ژاپنی - پرتغالی - بنگالی که در آیوتایا متولد شده بود، به تایلند آورده شد و همسر کنستانتین فالکون، مشاور یونانی پادشاه نارای بود. مهمترین تأثیر بر آشپزی تایلندی از غرب ورود فلفل چیلی از قاره آمریکا در قرن ۱۶ یا ۱۷ است. فلفل و برنج اکنون دو مورد از مهمترین مواد تشکیل دهنده غذاهای تایلندی هستند. در طول مبادله کلمبی، کشتی های پرتغالی و اسپانیایی مواد غذایی جدیدی از قاره آمریکا از جمله گوجه فرنگی، ذرت، پاپایا، بادمجان، آناناس، کدو تنبل، کلانترو، بادام هندی و بادام زمینی به ارمغان آوردند.
wiki: آشپزی تایلندی