اسید چرب امگا ۳ خانواده ای از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که اولین پیوند دوگانه آن ها بین سومین و چهارمین کربن در زنجیره کربنی قرار گرفته است. اسیدهای چرب امگا ۳ برای تنظیم سوخت وساز لیپیدها و فعالیت های بدن انسان ضروری هستند. [ ۱] ولی در بدن انسان ساخته نمی شوند. [ ۲]
سه نوع از اسیدهای چرب امگا ۳ که برای بدن انسان ضروری هستند، عبارت اند از آلفا لینولنیک اسید ( ALA ) ، ایکوزاپنتانوییک اسید ( EPA ) و دوکوزاهگزانوئیک اسید ( DHA ) .
آلفا لینولنیک اسید در منابع گیاهی مانند گردو، دانه های چیا، برخی از انواع لوبیا، سبزیجات و در روغن سویا، روغن کانولا، بذر کتان/ بزرک و روغن زیتون یافت می شود. دو اسید چرب دیگر، یعنی ایکوزاپنتانوییک اسید ( EPA ) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید ( DHA ) در جلبک ها و ماهی هایی همچون سالمون، در روغن ماهی و مکمل های ماهی وجود دارد. [ ۳]
ALA و EPA و DHA همگی از خانواده اسیدهای چرب n - ۳ ( کربن سوم سیر نشده ) به شمار می روند که از نظر تغذیه ای بسیار مهم هستند؛ زیرا همگی دارای غیراشباع بودن چندگانه هستند. بدن انسان توانایی تولید اسیدهای چرب n - ۳ ( کربن سوم سیر نشده ) را از مولکول های دیگر ندارد و باید آن را از طریق غذاهای ویژه به دست آورد.
بدن انسان در حد اندکی قادر است، از زنجیره ۱۸ کربنی ALA، زنجیره ۲۰ کربنی EPA و زنجیره ۲۲ کربنی DHA را تشکیل دهد. در میان مواد غذایی گیاهی، روغن و کنجاله کاملینا، مغز گردو، بذر کتان و روغن دانه های چیا دارای بیشترین اندازه امگا ۳ هستند. [ ۴] [ ۵] اسیدهای چرب امگا ۳ به دلیل حضور در غشای سلولی در فعالیت های فیزیولوژیک بدن نقش حیاتی دارند.
شواهد با کیفیتی وجود ندارد که نشان دهد مکمل های غذایی دارای اسیدهای چرب امگا ۳ خطر ابتلا به سرطان یا بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. [ ۶] [ ۷] [ ۸] علاوه بر این، پژوهش ها در رابطه با سودمندی مکمل های روغن ماهی بر پیشگیری از حملات قلبی یا سکته مغزی یا هر گونه پیامدهای بیماری های قلبی - عروقی شکست خورده است. [ ۹] [ ۱۰] [ ۱۱]
از سال ۱۹۳۰ میلادی، اسیدهای چرب امگا ۳ در رشد طبیعی و سلامتی انسان ضروری شناخته شده اند. آگاهی از منافع امگا ۳ تا سال ۱۹۸۰ میلادی افزایش یافت. در ۸ سپتامبر ۲۰۰۴ میلادی سازمان دارو و تغذیه آمریکا به ادعاهای گوناگون در خصوص فواید امگا ۳، اشاره کرد، اما اعلام داشت که نتایج تحقیقات قطعی نیست. نتایج اکثر تحقیقات نشان می دهد که مصرف امگا ۳ ممکن است خطر بیماری قلبی عروق کرونر را کاهش دهد. البته برخی از آژانس های قانونی نمی پذیرند که شواهد کافی برای هر کدام از منافع پیشنهاد شده DHA و EPA برای سلامتی عروق قلبی وجود دارد و می گویند این ادعاها می بایست با احتیاط بیشتری بررسی شود.



این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفسه نوع از اسیدهای چرب امگا ۳ که برای بدن انسان ضروری هستند، عبارت اند از آلفا لینولنیک اسید ( ALA ) ، ایکوزاپنتانوییک اسید ( EPA ) و دوکوزاهگزانوئیک اسید ( DHA ) .
آلفا لینولنیک اسید در منابع گیاهی مانند گردو، دانه های چیا، برخی از انواع لوبیا، سبزیجات و در روغن سویا، روغن کانولا، بذر کتان/ بزرک و روغن زیتون یافت می شود. دو اسید چرب دیگر، یعنی ایکوزاپنتانوییک اسید ( EPA ) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید ( DHA ) در جلبک ها و ماهی هایی همچون سالمون، در روغن ماهی و مکمل های ماهی وجود دارد. [ ۳]
ALA و EPA و DHA همگی از خانواده اسیدهای چرب n - ۳ ( کربن سوم سیر نشده ) به شمار می روند که از نظر تغذیه ای بسیار مهم هستند؛ زیرا همگی دارای غیراشباع بودن چندگانه هستند. بدن انسان توانایی تولید اسیدهای چرب n - ۳ ( کربن سوم سیر نشده ) را از مولکول های دیگر ندارد و باید آن را از طریق غذاهای ویژه به دست آورد.
بدن انسان در حد اندکی قادر است، از زنجیره ۱۸ کربنی ALA، زنجیره ۲۰ کربنی EPA و زنجیره ۲۲ کربنی DHA را تشکیل دهد. در میان مواد غذایی گیاهی، روغن و کنجاله کاملینا، مغز گردو، بذر کتان و روغن دانه های چیا دارای بیشترین اندازه امگا ۳ هستند. [ ۴] [ ۵] اسیدهای چرب امگا ۳ به دلیل حضور در غشای سلولی در فعالیت های فیزیولوژیک بدن نقش حیاتی دارند.
شواهد با کیفیتی وجود ندارد که نشان دهد مکمل های غذایی دارای اسیدهای چرب امگا ۳ خطر ابتلا به سرطان یا بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. [ ۶] [ ۷] [ ۸] علاوه بر این، پژوهش ها در رابطه با سودمندی مکمل های روغن ماهی بر پیشگیری از حملات قلبی یا سکته مغزی یا هر گونه پیامدهای بیماری های قلبی - عروقی شکست خورده است. [ ۹] [ ۱۰] [ ۱۱]
از سال ۱۹۳۰ میلادی، اسیدهای چرب امگا ۳ در رشد طبیعی و سلامتی انسان ضروری شناخته شده اند. آگاهی از منافع امگا ۳ تا سال ۱۹۸۰ میلادی افزایش یافت. در ۸ سپتامبر ۲۰۰۴ میلادی سازمان دارو و تغذیه آمریکا به ادعاهای گوناگون در خصوص فواید امگا ۳، اشاره کرد، اما اعلام داشت که نتایج تحقیقات قطعی نیست. نتایج اکثر تحقیقات نشان می دهد که مصرف امگا ۳ ممکن است خطر بیماری قلبی عروق کرونر را کاهش دهد. البته برخی از آژانس های قانونی نمی پذیرند که شواهد کافی برای هر کدام از منافع پیشنهاد شده DHA و EPA برای سلامتی عروق قلبی وجود دارد و می گویند این ادعاها می بایست با احتیاط بیشتری بررسی شود.




wiki: اسید چرب امگا ۳