استنلی پریسینر

دانشنامه عمومی

استنلی بن پریسینر ( به انگلیسی: Stanley Ben Prusiner ) ( زاده ۲۸ می ۱۹۴۲ ) متخصص مغز و اعصاب و زیست شیمیدانآمریکایی مدیر در حال حاضر مؤسسه بازسازی سلول های عصبی در دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو ( UCSF ) است. او کاشف پریون ( یکی از پروتئین هایی است که به طور عادی در سلول های عصبی وجود دارند ولی جهش در این پروتئین می تواند باعث تغییر ساختار اش شده بطوری که پروتئین جهش یافته می تواند مجتمع شده و پلاک های پروتئینی را در سلول های عصبی ایجاد کند ) او در سال ۱۹۹۴ جایزه آلبرت لسکر برای تحقیقات پایه پزشکی و در سال ۱۹۹۷، جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی را برای تحقیق اش راجع به پریون دریافت کرد.
پریسینر در دی موین، آیووا به دنیا آمد و کودکی خود را در زادگاهش و «دبیرستان والنت هیلز» سینسینتی گذراند. او مدرک لیسانس شیمی خود را از دانشگاه پنسیلوانیا دریافت کرد و سپس دکترای پزشکی خود را از پرلمن دانشکده پزشکی در دانشگاه پنسیلوانیا دریافت نمود. [ ۱]
پریسینر دورهٔ کارآموزی پزشکی خود را در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو انجام داد و از آنجا به مؤسسات ملی بهداشت ایالات متحده آمریکا راه یافت و در «آزمایشگاه ارل اشتاتمن» بر روی گلوتامین های اشریشیا کلی مطالعه کرد.
بعد از سه سال در مؤسسه ملی بهداشت، پریسینر به دانشگاه بازگشت تا دوره دستیاری را در زمینه مغز و اعصاب تکمیل کند. به محض تکمیل دوره دستیاری در سال ۱۹۷۴ پریسینر به عضویت هیئت علمی دپارتمان عصب شناسی یوسی اس اف درآمد. از آن زمان او در دو دانشگاه یوسی اس اف و دانشگاه کالیفرنیا، برکلی با کرسی هیئت علمی فعالیت کرد.
پریسینر در سال ۱۹۹۷ بخاطر تحقیقاتش در پیدا کردن دلیل و توضیح بیماری جنون گاوی و معادل آن در انسان «بیماری کروتزفلد جاکوببرنده» برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی شد. [ ۱] او در این کار، اصطلاح پریون را ابداع کرد که از کلمات پروتئین و عفونت گرفته شده است. بازمی گردد به توضیح نوعی عفونت مربوط به پروتئین که قبلاً توضیحی برای آن وجود نداشت. [ ۲]
پریسینر در سال ۱۹۹۲ به عضویت آکادمی ملی علوم درآمد و در سال ۲۰۰۷ به عنوان یکی از اعضای شورای اداره کننده این آکادمی شد. او همچنین عضوی از فرهنگستان هنر و دانش آمریکا ( ۱۹۹۳ ) ، انجمن سلطنتی ( ۱۹۹۶ ) ، مجمع فیلسوفان آمریکا ( ۱۹۹۸ ) ، آکادمی علوم و هنر صربستان ( ۲۰۰۳ ) و مؤسسه پزشکی انتخاب شد.
عکس استنلی پریسینر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس