استرپتومایسین


معنی انگلیسی:
streptomycin

دانشنامه عمومی

استرپتومایسین ( به انگلیسی: Streptomycin )
نام تجارتی: Cidan. Est
رده درمانی: پادزیست.
رده فارماکولوژیک: آمینوگلیکوزید
اشکال دارویی: آمپول ۱ گرم در ویال
همه آمینوگلیکوزیدها با اتصال به ریبوزوم مانع سنتز پروتئین در باکتری می شوند در نتیجه اثر باکتریسیدی دارند. نفوذ این داروها به درون پوشش سلول های باکتریایی وابسته به اکسیژن می باشد و به همین دلیل بر روی بی هوازیهای مطلق اثر ناچیزی دارند. مهارکننده های سنتز دیواره سلولی مانند پنی سیلین ها انتقال آمینوگلیکوزیدها را افزایش می دهند.
۱ - درمان عفونت سل، بالغین: ابتدا روزانه ۱ گرم عضلانی عمقی برای دو تا سه ماه و سپس ۱ گرم ۲ تا ۳ بار در هفته، کودکان: ۲۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت عضلانی در دوزهای منقسم. توجه: این دارو لازم است همراه با سایر داروهای ضد سل مصرف شود.
۲ - درمان اندوکاردیت استرپتوککی، بالغین: ۱ گرم عضلانی دو بار در روز برای مدت دو هفته و سپس ۵۰۰ میلی گرم عضلانی دو بار در روز برای چهار هفته همراه با پنی سیلین.
۳ - درمان تولارمی، بالغین: روزانه ۱ تا ۲ گرم ( یک تا دو آمپول ) به صورت عضلانی در دوزهای منقسم. درمان را باید برای ۵ تا ۷ روز و تا زمان قطع تب ادامه داد.
۴ - درمان بروسلوز ( تب مالت ) ، بالغین کوچکتر از۴۵ سال: ۱ گرم در روز عضلانی برای چهار هفته همراه با داکسی سیکلین، بالغین بزرگتر از ۴۵ سال: ۰٫۵ تا ۰٫۷۵ گرم در روز به صورت عضلانی.
فارماکولوژی کاتزونگ: استرپتومایسین در درمان سل، طاعون و تولارمی به کار می رود، امّا به دلیل ایجاد عارضه در گوش ( اتوتوکسیسیته ) در صورتی که امکان استفاده از سایر داروها وجود داشته باشد، نباید از این دارو استفاده کرد.
• داروهای ژنریک ایران ( دکتر پاشا ) : موارد مصرف استرپتومایسین سولفات عبارتند از درمان: تب مالت، شانکروئید، آندوکاردیت باکتریال ناشی از استرپتوکک، سوزاک حاد، گرانولوم مغبنی ( اینگوینال ) ، طاعون، سل، تولارمی، عفونت ادراری ناشی از اشریشیاکلی، پروتئوس، آنتروباکتر آئروژنس، کلبسیلا پنومونیه و استرپتوکک فکالیس.
حساسیت مفرط به دارو و سایر آمینوگلیکوزیدها.
استرپتومایسین جز داروهای مضر م خطرناک در دوران بارداری است و نباید از آن استفاده کرد. ( رده D ) استفاده از این دارو در دوران شیردهی بلا مانع است. ( مطالعات بر روی زنان نشان می دهد که این دارو در دوران شیردهی کمترین خطر را برای نوزاد به همراه دارد )
عکس استرپتومایسینعکس استرپتومایسین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اِسْتِرپْتومایْسین (streptomycin)
دارویی آنتی بیوتیک. در ۱۹۴۴ کشف شد و بر طیف وسیعی از عفونت های میکروبی مؤثر است. این دارو از نوعی باکتری موجود در خاک با ناماسترپتومایسس گریزئوس به دست می آید و به صورت صناعی نیز آن را تهیه می کنند. در انگلستان، این دارو به علت عوارض جانبی شدید، ازجمله صدمات گوش و کلیه، فقط برای ریشه کنی میکروب های مقاوم به سایر داروها به کار می رود.

پیشنهاد کاربران

بپرس