استان سمنان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] استان سمنان وسعتی برابر با ۹۷،۴۹۱ کیلومتر مربع دارد و مرکز آن شهر سمنان است.
استان سمنان به خاطر موقعیت جغرافیایی خود، دارای اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی است. بخش قابل توجهی از محدوده استان سمنان در منطقه کویری قرار گرفته است . کویر کهک در جنوب گرمسار و کویر حاج علی قلی در جنوب دامغان از جمله نواحی کویری با ارزش استان سمنان هستند. آب و هوای استان سمنان در نواحی کوهستانی سرد، در دامنه کوهها معتدل و در حواشی کویر گرم است . آب و هوای شهر دامغان به علت وزش بادهای شدید شمالی و بارندگی های ناشی از بادهای نواحی گرگان و مازندران زمستان های سرد و تابستان های معتدل دارد. شهر سمنان تابستان های گرم و زمستان های معتدل دارد. آب و هوای شاهرود در قسمت های شمالی سرد و در قسمت های مرکز معتدل و در قسمت های جنوبی گرم است . شهر گرمسار تابستان های بسیار گرم و زمستان های نسبتاً سرد و بارانی دارد و در ناحیه صحرایی و خشک قرار دارد.

فضای جنگلی
فضاهای جنگلی استان عبارتند از: جنگل های طبیعی مشتمل بر نواحی جنگلی حاشیه شمالی استان که ادامه جنگل های کوهستانی البرز است ، جنگل های ارس دامنه های جنوبی رشته کوههای البرز که درختان متراکم و بلند دارد، جنگل های کویری که در مناطق چاه جام و خوار توران از گونه های تاغ و گز بوجود آمده اند. جنگل های دست کاشت که شامل پارک های جنگلی و فضاهای سبز احداثی هستند که در اطراف شهرها و مراکز جمعیتی استان ایجاد شده اند.

جمعیت
از نظر ویژگی های جمعیتی در سال ۱۳۸۵، جمعیت استان ۵۸۹،۷۴۲ نفر بوده است .

مذهب
...

پیشنهاد کاربران

استان سِمنان یکی از پهناورترین استان های کشور ایران است. شهر سمنان، مرکز و پرجمعیت ترین شهر این استان است. مساحت این استان برابر با ۹۷٬۴۹۱ کیلومتر مربع است که ۵٫۹ درصد مساحت کل کشور را شامل می شود و از نظر مساحت، هفتمین استان ایران محسوب می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

این استان از جانب شمال به استان های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان های تهران و قم محدود است. رؤسای جمهور ایران از سال ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۰ از این استان بوده اند.
این استان در سال ۱۳۵۵ شمسی با تبدیل فرمانداری کل سمنان به استان ایجاد شد.
این استان هم اکنون دارای ۸ شهرستان، ۱۶ بخش، ۳۳ دهستان، ۲۱ شهر و ۱ فرمانداری ویژه است.
شهرستان های این استان شامل: ۱ - سمنان ۲ - شاهرود ۳ - دامغان ۴ - گرمسار ۵ - مهدیشهر ۶ - سرخه ۷ - میامی ۸ - آرادان می باشد.
استان سمنان با هشت استان ایران همسایه است که تعدادی از آن ها از پرجمعیت ترین استان های ایران به شمار می آید. همسایگی استان سمنان با استان های خراسان رضوی و تهران موجب شده راه ارتباطی این دو را استان ( جاده تهران - مشهد ) از استان سمنان عبور کند. همچنین جاده های ارتباطی بین استانهای شمالی ( خراسان شمالی، گلستان و مازندران ) و استان های مرکزی ( یزد و اصفهان ) از این استان عبور می کند.
• عدد تک رقمی نشانه آزادراه ها، عدد دو رقمی نشان دهنده بزرگراه ها و جاده های اصلی است. جاده های محلی و فرعی با نام مشخص شده است.
در سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت استان ۷۰۲٬۰۰۰ نفر بوده که از این تعداد ۳۵۶٬۰۰۰ نفر مرد و ۳۴۶٬۰۰۰ زن بوده اند. تراکم نسبی جمعیت در همین سال ۷/۲ نفر در هر کیلومترمربع بوده است. استان سمنان کمترین تراکم نسبی جمعیت در ایران را دارد. جالب توجه اینکه این استان پهناور کمتر از یک درصد جمعیت کشور را در خود جای داده است.
ایل ها، اقوام و طوایف گوناگونی با منشأهای مختلف کُرد، ترک، لر، عرب، بلوچ و گیلک در این استان استقرار دارند و به دلیل تنوع اقوام ساکن در استان به جزیره اقوام نیز معروف است.
تقریباً تمامی مردم این استان شیعه هستند. بر پایه سرشماری سال ۱۳۸۵ از ۵۸۹٬۷۴۲ نفر جمعیت استان ۵۸۶٬۲۹۷ نفر مسلمان، ۲۹ نفر زرتشتی، ۳۲۹ نفر مسیحی، ۱ نفر کلیمی، ۶۴۵ نفر سایر و ۲۴۴۱ نفر اظهار نشده در استان زندگی می کنند.

استان سمناناستان سمناناستان سمناناستان سمناناستان سمناناستان سمنان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/استان_سمنان

بپرس